ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Θανάσης Κολιζέρας υποψ. βουλευτής Αργολίδας του ΚΚΕ: Το δούλεμα πάει σύννεφο και περιέχει μείγμα» φόρων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:27:00 π.μ. | | |
Θανάσης Κολιζέρας
Γύρω από τους φόρους και τα φορολογικά «μείγματα» συνεχίζει να «γυρίζει» το ΠΑΣΟΚ στην κόντρα του με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας, από τη μια, να παραστήσει ότι στοχεύει τάχα σε μια πιο «δίκαιη φορολογία» και, από την άλλη, δίνοντας διαπιστευτήρια ότι τα όποια «μέτρα» δεν είναι «αντιαναπτυξιακά» και είναι και προσωρινά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που μιλούσε χτες σε τηλεοπτική εκπομπή για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, έσπευσε να προσθέσει ότι «δεν πρόκειται για μόνιμο μέτρο», αλλά μόνο «για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση». Με δεδομένους, δηλαδή, τους φόρους που οδηγούν σε αφαίμαξη το ήδη λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα, πάει να «παίξει» μιλώντας για κάποια μείωση και ακόμα κι αυτή προσωρινή.

Επανέλαβε τα περί κλιμακωτής αύξησης του φόρου στα μερίσματα των μετόχων, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει ότι «δε μιλάμε για τα κέρδη των επιχειρήσεων», για να προσθέσει ότι «αν μπορούμε να μειωθεί στα κέρδη των επιχειρήσεων, να μειωθεί». Ακόμα και για το πυροτέχνημα της «φορολόγησης των υπερκερδών», στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν ξεκαθαρίσει ότι «αυτά εμείς προτείνουμε να φορολογηθούν - προσοχή - όσο διαρκούν τα υπερκέρδη».

«Φύκια για μεταξωτές κορδέλες», δηλαδή, επιχειρεί να «πουλήσει» το ΠΑΣΟΚ, καθώς έχει ως «άγιο δισκοπότηρο» την κερδοφορία των επιχειρήσεων, την καπιταλιστική ανάπτυξη, τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τις συστάσεις της Κομισιόν, που σημαίνουν όλο και μεγαλύτερες απαλλαγές για το κεφάλαιο, όλο και περισσότερα βάρη στον λαό.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι θέλει ψήφο στο ΠΑΣΟΚ «για να υπάρχει ισχυρή, αξιόπιστη προοδευτική δύναμη στη χώρα για να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση στη ΝΔ»... Το ΠΑΣΟΚ, όμως, απέδειξε στην προηγούμενη τετραετία της ΝΔ ότι, τελικά, ήταν η πιο αξιόπιστη συμπολίτευση, στηρίζοντας το 70% των νόμων της κυβέρνησης της ΝΔ.

Είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και στην αντιλαϊκή της πολιτική, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα.

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΗ!

Θανάσης Κολιζέρας, υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας του ΚΚΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ