ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Τάκης Παπαϊωάννου: Τα διλήμματα που αφορούν την κοινωνία είναι αμείλικτα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:03:00 μ.μ. | | |
 Στην κατάρριψη των ψεύτικων, όπως ισχυρίζεται, εξαγγελιών της Νέας Δημοκρατίας με αποδείξεις προχώρησε ο υπ. βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Τάκης Παπαϊωάννου, σε χθεσινή του εμφάνιση στο πολιτικό τραπέζι της εκπομπής Restart στο Attica TV.


Πιο συγκεκριμένα, ο Τάκης Παπαϊωάννου ανέδειξε την χθεσινή ομολογία του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Επικρατείας της ΝΔ Θεόδωρου Σκυλακάκη σε ραδιοφωνική συνέντευξη, πως καμία από τις προεκλογικές εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας περί προσλήψεων, ρυθμών ανάπτυξης και αύξησης μισθών, δεν περιέχονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που απέστειλε η κυβέρνηση στην Κομισιόν στο τέλος του περασμένου Απριλίου. 

Αυτό το γεγονός που από μόνο του αποδεικνύει πως η κυβέρνηση άλλα υπόσχεται στους ψηφοφόρους ενώ άλλα έχει ήδη δεσμευτεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και φανερώνει ξεκάθαρα την ύπαρξη κρυφής ατζέντας από πλευράς Νέας Δημοκρατίας με σκοπό την διάλυση του κοινωνικού κράτους, του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την πλήρη απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης, την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την εγκαθίδρυση μη ανατρέψιμων ανισοτήτων στο πεδίο της οικονομίας, με τους ισχυρούς παίκτες να γίνονται πανίσχυροι και τους μικρούς και μεσαίους να εξαφανίζονται.
Σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έλαβε το μήνυμα της κάλπης του Μαΐου στην οποία αναδείχθηκε ο στρατηγικός εγκλωβισμός της απλής αναλογικής, τόνισε πως οι εκλογές του Ιουνίου είναι άλλες εκλογές, με άλλο σύστημα και με άδειες κάλπες και έθεσε το διακύβευμα της ανατροπής των συσχετισμών προς τη μεριά της κυβερνητικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αφού τα διλήμματα που αφορούν την κοινωνία είναι αμείλικτα και συγκεκριμένα:

Ισχυρό κοινωνικό κράτος με φροντίδα για τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας ή το δόγμα Πέτσα «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει» ;

Ισχυρή οικονομία με ανάπτυξη για όλους και ρυθμιστικό ρόλο του κράτους στην ασυδοσία των καρτέλ ή εγκαθίδρυση μη ανατρέψιμων ανισοτήτων και μέσα από τη κατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης σε λίγους και εκλεκτούς;

Ισχυρή Δημόσια Υγεία και Παιδεία ή διάλυση τους προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων;

Ο Τάκης Παπαϊωάννου συνέχισε αναφέροντας πως το βασικό επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας περί της κοστολόγησης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στα 85 δις από το γενικό λογιστήριο του Κράτους είναι εντελώς ψευδές και ανυπόστατο. Πιο συγκεκριμένα απέδειξε πως τέτοια κοστολόγηση ουδέποτε έγινε βασιζόμενος και στις διαψεύσεις υπηρεσιακών παραγόντων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αλλά και στις σχετικές δηλώσεις του ίδιου του Μ. Βορίδη ο οποίος αναγκάστηκε να παραδεχτεί μετεκλογικά πως ο κύριος Σκέρτσος έλεγε ξεδιάντροπα ψέματα.

Επίσης, ο υπ. βουλευτής Αργολίδας ανέδειξε το επίσης ψευδές επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας περί κοστολογημένου δικού της προγράμματος, αφού αυτή η κοστολόγηση αφορούσε ό,τι εμπεριέχεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, οι δεσμεύσεις και προβλέψεις του οποίου όπως είδαμε δεν περιέχουν τίποτα απ’ όσα η Νέα Δημοκρατία υπόσχεται προεκλογικά στο εσωτερικό της χώρας λέγοντας συνειδητά ψέματα στους ψηφοφόρους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ