ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Αργολίδα: Επίσκεψη του Γιώργου Γαβρήλου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χούνης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:27:00 μ.μ. | | | |
Βερίκοκα
Επίσκεψη πραγματοποίησε ο υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Γαβρήλος, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χούνης και ενημερώθηκε για τη συγκομιδή και διάθεση των βερίκοκων. 

Η παραγωγή τη φετινή χρονιά ήταν μικρή και οι τιμές παραμένουν στα επίπεδα προ τριετίας. Τα καλλιεργητικά έξοδα, με την αύξηση κυρίως της τιμής της ενέργειας, έχουν αφαιμάξει το αγροτικό εισόδημα. 

Οι παραγωγοί βερίκοκων Αργολίδας έχουν μείνει αδικαιολόγητα εκτός προγραμμάτων αποζημίωσης, παρά την ύπαρξη προβλημάτων που δημιούργησε ο ουκρανικός πόλεμος με την αύξηση της τιμής της ενέργειας, καίτοι αποζημιώθηκαν οι παραγωγοί της Βορείου Ελλάδας. 
Παράπονα εξέφρασαν οι αγρότες για μη καταβολή αποζημιώσεων από παγετούς του 2021 αλλά και από παγετούς του Μαρτίου του 2023 στην περιοχή της Καρυάς.

διαίτερος προβληματισμός διατυπώθηκε για τις γεωτρήσεις και την άδεια χρήσης, που προτείνεται να γίνεται με το ΟΣΔΕ ή με το Ε3. 

Για τις ομαδικές γεωτρήσεις υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και θα πρέπει να εξευρεθεί ένας τρόπος, με κάποιο ηλεκτρονικό σύστημα ή κωδικό ατομικό, να επιλύεται το πρόβλημα από οφειλές των χρηστών. 

Ο κ. Γιώργος Γαβρήλος δεσμεύτηκε στους καλλιεργητές βερίκοκων της Αργολίδας να αναδείξει και να αγωνιστεί για την επίλυση των προβλημάτων.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ