ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Δήμαρχος Ερμιονίδας: Ο κ. Τόκας εκτίθεται προσπαθώντας ανεπιτυχώς να κάνει το άσπρο μαύρο και την μέρα νύχτα

Δήμαρχος Ερμιονίδας
Ο κ. Τόκας με δελτίο τύπου (13-06-2023), προσπαθεί απροκάλυπτα και χωρίς την παραμικρή αναστολή, να κάνει το άσπρο μαύρο και την μέρα νύχτα στο θέμα της κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου “ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ ή ΕΛΛΗΝΑΣ” και των 2 γηπέδων τένις στην θέση «Γκολέμι – Αγία Θεοδώρα» της Κοινότητας Κρανιδίου.

Προφανώς ξεχνά όλα αυτά που έχει γράψει για το θέμα τον τελευταίο χρόνο και ολοφάνερα θεωρεί ότι απευθύνεται σε εξωγήινους και όχι στους κατοίκους της Ερμιονίδας, οι οποίοι και μνήμη αλλά και κρίση διαθέτουν.

Και φτάνει στο έσχατο σημείο παραποίησης της αλήθειας και των πραγματικών γεγονότων, ισχυριζόμενος ότι η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου “ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ ή ΕΛΛΗΝΑΣ” και των 2 γηπέδων τένις, προχώρησαν λόγω των ενεργειών της αντιπολίτευσης!!!

Προφανώς ξεχνά ότι στις 31 Μαΐου 2022, όταν διαπίστωσε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής των 2 γηπέδων τένις, εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου με το οποίο ισχυριζόταν ότι με την κατασκευή των εν λόγω γηπέδων δήθεν “ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΗΤΗ ΚΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΑ”.

Και ενώ την επόμενη μέρα ενημερώθηκε πλήρως για το θέμα σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου, αυτός στις 2 Ιουνίου 2022 επανήλθε με νέο δελτίο τύπου, όπου επιμένει στην άποψή του αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “ότι με την κατασκευή των 2 γηπέδων τένις παραβιάζεται η βούληση και επιθυμία του δωρητή Κώστα Έλληνα, που είναι η κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου που θα φέρει το όνομά του” και ότι “το αρχιτεκτονικό σχέδιο που ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε από την Διεύθυνση Μελετών Αθλητικών Έργων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στις 19-10-2017, προβλέπει την κατασκευή κλειστού γηπέδου μπάσκετ – βόλεϊ με κερκίδες και αποδυτήρια τύπου ΚΓ-182, την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με θέσεις στάθμευσης θεατών και αθλητών, καθώς και την δημιουργία ενός αίθριου αγωνιστικού χώρου για την κατασκευή ανοικτού γηπέδου μπάσκετ και όχι 2 γηπέδων τένις”.

Και ενώ ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος στις 3 Ιουνίου 2022 του απάντησε άμεσα και τεκμηριωμένα δημοσιεύοντας όλα τα σχετικά έγγραφα εδώ, ο κ. Τόκας απτόητος με νέο δελτίο τύπου στις 4 Ιουνίου 2022 ζητά να σταματήσει η κατασκευή των 2 γηπέδων τένις στο κτήμα δωρεάς Κώστα Έλληνα και αυτά να κατασκευαστούν στο κτήμα δωρεάς Φωστίνη, απειλώντας με προσφυγές στην δικαιοσύνη.

Την ίδια μέρα του απαντάει ξανά ο Δήμαρχος Ερμιονίδας εδώ, αποδεικνύοντάς του ότι σε καμία περίπτωση η κατασκευή των 2 γηπέδων τένις δεν θίγει την βούληση και την επιθυμία του δωρητή Κώστα Δημότση – «Έλληνα» και ότι η κατασκευή τους στο κτήμα δωρεάς Φωστίνη είναι αδύνατη διότι εκεί θα κατασκευαστεί το Αθλητικό Κέντρο Κρανιδίου ένα μεγάλο έργο, του οποίου η μελέτη έχει εγκριθεί με ακριβή χωροθέτηση και περιλαμβάνει την κατασκευή ενός Κλειστού Γυμναστηρίου, αποδυτηρίων, ενός ανοικτού γηπέδου μπάσκετ, ενός ανοικτού γηπέδου βόλλεϋ, δύο ανοικτών γηπέδων τέννις, ενός ανοικτού γηπέδου μίνι ποδοσφαίρου 5×5 και ενός Θεάτρου Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Και προφανώς ξεχνά ο κ. Τόκας ότι στις 8 Ιουνίου 2022 προσέφυγε στον Κύριο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου κάνοντας μηνυτήρια αναφορά σχετικά με το θέμα της κατασκευής 2 γηπέδων τένις στο κτήμα των 8 στρεμμάτων, δωρεάς Κώστα Δημότση – «Έλληνα», επικαλούμενος σωρεία ανακριβειών και δίχως να προσκομίσει το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο στην αναφορά του, με μόνο σκοπό να σταματήσει την κατασκευή ενός σημαντικού έργου, το οποίο είχε επιτακτική ανάγκη η Δημοτική Ενότητα Κρανιδίου!!!

Για το θέμα ο Δήμαρχος Ερμιονίδας εξέδωσε δύο δελτία τύπου, το πρώτο στις 9 Ιουνίου 2022, με το οποίο θέτει τον κ. Τόκα προ των ευθυνών του και το δεύτερο στις 16 Ιουνίου 2022 όπου παρουσιάζει την διαθήκη του Κώστα Δημότση – «Έλληνα», η οποία περίτρανα αποδεικνύει ότι η κατασκευή των 2 δημοτικών γηπέδων τένις ουδόλως θίγει την επιθυμία του.

Παρόλα αυτά ο κ. Τόκας δεν βάζει μυαλό και σε νέο δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 17 Ιουνίου 2022 κομπάζει για την επιλογή του να προσφύγει στην δικαιοσύνη προκειμένου να σταματήσει την κατασκευή των 2 γηπέδων τένις καθώς και για το «υψηλό» επίπεδο αντιπολίτευσης που ασκεί.

Η πορεία των γεγονότων όμως δεν είναι καθόλου θετική για τον κ. Τόκα, αφού αυτά διαψεύδουν πανηγυρικά τις απόψεις του και τις επιδιώξεις του και δικαιώνουν πλήρως την Δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2022 ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής των 2 γηπέδων τένις στο κτήμα δωρεάς Κώστα Δημότση “Έλληνα” αφού πρώτα εκδόθηκαν από τον Δήμο Ερμιονίδας οι σχετικές οικοδομικές άδειες, όπως αυτές ορίζονται από τις ισχύουσες διατάξεις, ενώ ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ενημερώνει τους Δημότες με σχετικό δελτίο τύπου στις 18 Νοεμβρίου 2022.

Στις 2 Δεκεμβρίου 2022 ο Κύριος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ναυπλίου θέτει στο αρχείο την μηνυτήρια αναφορά του κ. Τόκα. Από τις 16 Αυγούστου 2021 η Δημοτική Αρχή είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση 1.500.000,00€ για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ 2021). Στις 14 Δεκεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ενημερώνει τους Δημότες με σχετικό δελτίο τύπου και άμεσα αναθέτει σε εξειδικευμένο μελετητικό γραφείο την σύνταξη όλων των απαραίτητων μελετών για την δημοπράτηση και την κατασκευή του έργου, δηλαδή την αρχιτεκτονική μελέτη, την γεωτεχνική μελέτη, την τεχνική έκθεση στατικής επάρκειας, την τεχνική περιγραφή του έργου και την τεχνική περιγραφή εργασιών Η/Μ εγκαταστάσεων, (οι οποίες ήδη ολοκληρώθηκαν και εγκεκριμένες παραδόθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Την ίδια περίοδο ο δωρητής του ενός γηπέδου τένις αποσύρει την χορηγία του λόγω της μεγάλης καθυστέρησης της κατασκευής του, οπότε προχωράει κανονικά η κατασκευή του άλλου γηπέδου τένις το οποίο χρηματοδοτείται από τον πρώτο δωρητή.

Αφού πληροφορούνται τα παραπάνω και διαπιστώνοντας πλέον ότι έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα, έρχονται στις 27 Ιανουαρίου 2023 εκ των υστέρων και καθυστερημένα, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης προεξάρχοντος του κ. Τόκα, να στείλουν για τα μάτια του κόσμου μια επιστολή στον χορηγό του γηπέδου τένις, όπου αναφέρουν ότι συμφωνούν στην κατασκευή ενός γηπέδου τένις στο κτήμα δωρεάς Φωστίνη και ενός γηπέδου τένις στο κτήμα δωρεάς Κώστα Δημότση – «Έλληνα».

Πότε λοιπόν κάνει ο κ. Τόκας την κωλοτούμπα του;

Όταν πλέον έχουν όλα τελειώσει, δηλαδή η κατασκευή του ενός γηπέδου τένις, δωρεά στο κτήμα Κώστα Δημότση προχωράει κανονικά, ο έτερος χορηγός έχει αποσύρει την δωρεά του για το δεύτερο γήπεδο τένις, ενώ η Δημοτική Αρχή έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 1.500.000,00€ για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου “ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ ή ΕΛΛΗΝΑΣ” από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και έχει αναθέσει την εκπόνηση όλων των σχετικών μελετών.

Στην πορεία ακολούθησαν, η διάταξη του Κυρίου Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου στις 19 Απριλίου 2023 με την οποία τέθηκε οριστικά στο αρχείο η μηνυτήρια αναφορά του κ. Τόκα και η εξασφάλιση δωρεάς από άλλον χορηγό για την κατασκευή του δεύτερου γηπέδου τένις στο κτήμα Κώστα Δημότση – «Έλληνα», σύμφωνα με τις σχετικές οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από τον Δήμο Ερμιονίδας, όπως αυτές ορίζονται από τις ισχύουσες διατάξεις.

Και βέβαια όλο αυτό το χρόνο ο κ. Τόκας ξεχνάει μονίμως να αναφερθεί στο γεγονός ότι η μορφή, η έκταση καθώς και η χρήση του Κλειστού Γυμναστηρίου Κώστας Δημότσης – «Έλληνας» άλλαζε κατά το δοκούν και τις ορέξεις της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.

Δηλαδή επί Δημαρχίας Καμιζή, στις 26-8-2014 υπογράφηκε η σχετική σύμβαση (υπ. αριθμ. πρωτ. 10781/26-8-2014) με αντικείμενο – παραδοτέα : “το κλειστό γυμναστήριο θα περιλαμβάνει και θα προβλέπει αγωνιστικό χώρο στον οποίο θα μπορούν να διεξάγονται εναλλακτικά τα αθλήματα Τζούντο (Judo), Καράτε (karate) και Ταεκβο-ντο (Taekwon-do) με τις κερκίδες των θεατών και του απαραίτητους υποστηρικτικούς χώρους τους. Τμήμα του θα μπορεί να διατεθεί στο χορευτικό τμήμα του Δήμου Ερμιονίδας καθώς και στην ομάδα σκάκι του Δήμου”.

Μήπως όριζε η διαθήκη του δωρητή – ευεργέτη ότι το Κλειστό Γυμναστήριο θα είναι για τζούντο, καράτε, ταεκβοντό και τμήμα του θα διατεθεί για χορούς και σκάκι;

Σαφέστατα όχι.

Απλά αυτή την περίοδο ο τότε Δήμαρχος έκρινε ότι είχε ανάγκη η περιοχή μας γήπεδα γι’ αυτές τις χρήσεις αθλημάτων.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν αδιάψευστα γεγονότα τα οποία δυστυχώς για τον κ. Τόκα υπάρχουν και γραμμένα σε όλα τα σχετικά δελτία τύπου που εκδόθηκαν τον τελευταίο χρόνο και τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα στους κατοίκους της Ερμιονίδας.

Και αντί να ζητήσει συγνώμη, διότι με τις πράξεις και τις ενέργειές του ζημιώθηκαν οι Δημότες, αφού χάθηκε η δωρεάν κατασκευή του δεύτερου γηπέδου τένις, έχει το θράσος σήμερα να μας ζητάει τα ρέστα και να ισχυρίζεται ότι η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου “ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ ή ΕΛΛΗΝΑΣ” και των γηπέδων τένις, προχώρησαν λόγω των ενεργειών της αντιπολίτευσης!!!

Και φτάσαμε πριν δύο μέρες στις 12 Ιουνίου 2023, όταν εγκρίθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου η προγραμματική σύμβαση του Δήμου Ερμιονίδας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου “ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ ή ΕΛΛΗΝΑΣ”, σύμφωνα με τις εκπονημένες και εγκεκριμένες μελέτες που παραδόθηκαν από τον Δήμο Ερμιονίδας.

Η εν λόγω προγραμματική σύμβαση του Δήμου Ερμιονίδας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Ερμιονίδας και έπεται η άμεση δημοπράτηση του έργου.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί από το 2012 όταν και έγιναν οι δωρεές από τον αείμνηστο ευεργέτη του τόπου μας Κώστα Δημότση – «Έλληνα» μέχρι και σήμερα δεν είχε κατασκευαστεί απολύτως τίποτα;

Διότι από το 2012 το κτήμα των 8,5 στρεμμάτων είχε περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου Ερμιονίδας και το ποσό των 200.000,00€ βρίσκονταν στο ταμείο του.

Γιατί λοιπόν οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου Ερμιονίδας συνεπικουρούμενες από την «εποικοδομητική» αντιπολίτευση του κ. Τόκα δεν κατασκεύασαν το Κλειστό Γυμναστήριο “ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ ή ΕΛΛΗΝΑΣ”, κάνοντας επιτέλους πράξη την βούληση και την επιθυμία του αείμνηστου ευεργέτη;

Ελπίζουμε επιτέλους ο κ. Τόκας να αντιληφθεί το μέγεθος των ατοπημάτων του και να καταλάβει ότι γι’ αυτόν δεν έχει παρακάτω, αφού το τερμάτισε.

Αν και με τον κ. Τόκα όλα είναι πιθανά.

Γραφείο Δημάρχου Ερμιονίδας
Γιάννη Γεωργόπουλου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ