ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας συμμετέχει στην διαμαρτυρία στο Ναύπλιο για το πολύνεκρο ναυάγιο στη Πύλο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:23:00 μ.μ. | | | |
Μετανάστες
Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας καταγγέλλει το νέο πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε σήμερα, στα ανοιχτά της Πύλου. Ο τραγικός απολογισμός των 79, μέχρι στιγμής, νεκρών και των εκατοντάδων αγνοουμένων, με τον αριθμό συνεχώς να αυξάνεται κι ανάμεσα σε αυτούς να βρίσκονται πολλά γυναικόπαιδα, επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο τη βαρβαρότητα της πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Πριν καλά - καλά στεγνώσει το μελάνι από την τελευταία απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το Νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που επί της ουσίας καταστρατηγεί τη Συνθήκη της Γενεύης για τους Πρόσφυγες και σηματοδοτεί την παραπέρα ένταση της καταστολής σε βάρος των ξεριζωμένων, το σημερινό ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου αποκαλύπτει ότι η «κανονικότητα» της ΕΕ βρωμάει μπαρούτι και αίμα.

Είναι έκθετοι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και όλα τα κόμματα του ευρωατλαντισμού, που άλλοτε ως κυβέρνηση και άλλοτε ως «δημιουργική» αντιπολίτευση με την πολιτική τους στήριξαν και στηρίζουν όλους τους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς που σπέρνουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και γεννάνε την προσφυγιά. Στήριξαν και στηρίζουν τις αντιδραστικές αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ενάντια στους ξεριζωμένους. Φέρνουν βαριές ευθύνες για την ένταση της καταστολής απέναντι στους μετανάστες – πρόσφυγες, για τη δημιουργία της Frontex, για τους φράχτες, για τον εγκλωβισμό των ξεριζωμένων στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για τις απελάσεις.

Το παραμύθι με τις λίστες των λεγόμενων «ασφαλών» χωρών δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των ξεριζωμένων. Αντίθετα, ευνοεί τα κυκλώματα των διακινητών που δράνε ασύδοτα σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων, οδηγώντας τους σε ταξίδια χωρίς επιστροφή.

Φτάνει ως εδώ! Δεν θα αφήσουμε να γίνουν κανονικότητα τα καθημερινά ναυάγια στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο! Ο θυμός και η αγανάκτηση να γίνουν οργανωμένη πάλη!

Είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Να εκφραστεί αποφασιστικά η διεθνιστική αλληλεγγύη του λαού μας στους μετανάστες και στους πρόσφυγες. Να διεκδικήσουμε την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων και την κατάργηση όλου του άδικου πλαισίου καταστολής σε βάρος τους!

Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας καλεί τους αγωνιστές και τους φίλους του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα σωματεία και οι φορείς της Αργολίδας σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 19:30 μ.μ., στην Ενδεκάτη στο Ναύπλιο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ