ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου: Ξανά τα σκουπίδια σε ιδιώτες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:54:00 μ.μ. | |
Μπουρδάκος Ναπολέων
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στην συνεδρίαση της στις 06/06/2023 αποφάσισε για άλλη μια χρονιά την παραχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε Νέα και Παλαιά Επίδαυρο σε ιδιώτη (ΑΔΑ: ΩΖΘΟΩΡΨ-Η22). Παγιώνεται έτσι μια κατάσταση που ξεκίνησε πέρσι στο δήμο και στόχο έχει την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας.

Για χρόνια οι διοικήσεις του δήμου υλοποιούν τις κατευθύνσεις όλων των κυβερνήσεων -ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ- που, διαδοχικά και με σχέδιο, απαγορεύουν τις προσλήψεις, μειώνουν και απαξιώνουν το προσωπικό των Δήμων, μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση, ενισχύουν την ανταποδοτικότητα, αυξάνουν την τοπική φορολογία και υποβαθμίζουν τις δημοτικές υπηρεσίες.

Η απόφαση αυτή έρχεται να υλοποιηθεί στο διάστημα 26/6/2023 έως και 15/10/2023 με διαθέσιμη πίστωση 37.200,00 € με απευθείας ανάθεση. Η δημοτική αρχή έτσι εκμεταλλεύεται την τεράστια αύξηση των δημοτικών τελών (55%) που έκανε εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης για να μπουκώσει με ζεστό χρήμα σκουπιδοεργολάβους με απευθείας αναθέσεις. Τα δημοτικά τέλη έτσι έχουν διπλασιαστεί από το 2015 με τις αυξήσεις της προηγούμενης (από 0,95€ σε 1,30€) και της σημερινής δημοτικής αρχής από (1,30€ σε 1,95€). Είναι προφανές πως τα τρία άτομα προσωπικό που θα απασχοληθούν στον εργολάβο με όχημα και καύσιμα του Δήμου θα κόστιζαν πολύ λιγότερο σαν εργαζόμενοι του Δήμου.

Η πρόσκληση μάλιστα για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που αποφάσισε την παραχώρηση δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου ενώ όπως έχουμε καταγγείλει τρεις φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο οι προσκλήσεις της Ο.Ε. για το 2023 δεν μας έχουν αποσταλεί ούτε ηλεκτρονικά.

Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή διαφημίζει έργα εκατομμυρίων ευρώ και “τρέχει” έναν προϋπολογισμό 15.439.921,04 € οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας έχουν 7 μήνες να πάρουν γάλατα… Ζεστό χρήμα για τους εργολάβους υπάρχει, για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας των εργαζόμενων όχι…

Η δημοτική παράταξη Χρόνη μαζί με την παράταξη Γαλάνη που πήραν την ευθύνη της απόφασης παραχώρησης ενός νευραλγικού δημοτικού τομέα δεν λένε πως:

α) Η Δημοτική Αρχή , αξιοποιεί το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης ΝΔ για να περάσει την σχετική απόφαση με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και όχι του δημοτικού συμβουλίου!

β )Το μειωμένο προσωπικό στο δήμο έχει και την δική τους υπογραφή ,αφού όλα αυτά τα χρόνια αποδέχτηκαν, συνδιαμόρφωσαν, εφάρμοσαν όλες τις διοικητικές αλλαγές και αναδιαρθρώσεις που απαγόρευαν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την συνεχή μείωση των κονδυλίων που πέρασαν όλες οι κυβερνητικές πλειοψηφίες στους προϋπολογισμούς.

γ) οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των άλλων παρατάξεων δεν μπορούν να κρύψουν την αγαστή συνεργασία και συμφωνία στα πολύ σημαντικά και στρατηγικής σημασίας ζητήματα όπως εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση, ανταποδοτικότητα, τοπική φορολόγηση, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, ανακύκλωση ανεργίας και ομηρία.

Καλούμε το λαό να διεκδικήσει:

• Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες Καθαριότητας – Πράσινου

• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

• Καμία εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση.

• Κρατική χρηματοδότηση, επαρκή και πλήρη, για τη λειτουργία των δήμων.

• Κατάργηση της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών όπως στην καθαριότητα.

• Μείωση της τοπικής φορολογίας που επιβαρύνει τα λαϊκά νοικοκυριά .

Επίδαυρος 17/06/2023
Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Επιδαύρου
Μπουρδάκος Ναπολέων
Δημοτικός Σύμβουλος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ