ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Ο Δημήτρης Παπαδημόπουλος υπ. Δήμαρχος Ναυπλιέων για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

Δημήτρης Παπαδημόπουλος
«Σ’ αυτό τον κόσμο, που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου και αν βρίσκεται.»
Γιώργος Σεφέρης

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Η ημέρα αυτή είναι μια ευκαιρία για να τιμήσουμε τους ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες, αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε τον ευρύτερο πληθυσμό σχετικά με την αναγκαιότητα εθελοντικής προσφοράς αίματος.
Για τη φετινή χρονιά το βασικό μήνυμα του εορτασμού είναι: «Ζούμε, επειδή ΕΣΥ προσφέρεις – Δώσε αίμα, δώσε πλάσμα , μοιράσου τη ζωή, μοιράσου συχνά» και εστιάζεται κυρίως στους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς, τονίζοντας την αναγκαιότητα για τακτική προσφορά αίματος και πλάσματος. Το μήνυμα αυτό έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα δίκτυο προστασίας για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας και συγχρόνως να προβάλλει και να επισημάνει το αίσθημα ευθύνης, ανθρωπισμού και συνειδητής αλληλεγγύης που διακατέχει τον εθελοντή αιμοδότη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμοι και Περιφέρειες) στα πλαίσια της κοινωνικής τους πολιτικής πρέπει να διεξάγουν έναν συνεχή και χωρίς εφησυχασμό αγώνα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης των ανθρώπων και ενίσχυσης του θεσμού εθελοντικής αιμοδοσίας μέσα από οργανωμένες δράσεις, σε συνεργασία με συλλογικούς φορείς.

Δημήτρης Παπαδημόπουλος
Υπ. Δήμαρχος Ναυπλιέων
με την «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ