ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Εγρήγορση και όχι εφησυχασμός (Άρθρο της Σόνιας Τάνταρου Κρίγγου)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:57:00 π.μ. | |
Άρθρο της Σόνιας Τάνταρου Κρίγγου
Της Σόνιας Τάνταρου Κρίγγου ,
Υποψήφιας Βουλευτή Αργολίδας ΝΔ ,
Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω

Αν και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου τα μηνύματα της προηγούμενης κάλπης παραμένουν ισχυρά, οι ψήφοι όμως και τα ποσοστά δεν μεταφέρονται. Και ο κίνδυνος της χαλάρωσης και του εφησυχασμού, με την παραπλανητική βεβαιότητα ότι όλα έχουν κριθεί, είναι υπαρκτός. 

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ψήφισαν σταθερότητα και συνέχεια. Με τη στήριξή τους στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη επίλεξαν να συνεχίσουμε μπροστά, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα. 

Οι εκλογές όμως αυτές, που μπορεί να έδωσαν το μήνυμα και να επιβεβαίωσαν το θετικό αντίκτυπο που είχε η πρώτη τετραετία διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία στην πλειοψηφία των πολιτών, ανήκουν στο παρελθόν. 

Η απλή αναλογική στέρησε από τη χώρα την άμεση ανάδειξη μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης, παρά το σημαντικό ποσοστό που έλαβε η Νέα Δημοκρατία, και στην πράξη αποδείχθηκε η αναποτελεσματικότητά της αλλά και η απόρριψή της από τους ίδιους τους πολίτες. 

Αν οι εκλογές αυτές είχαν διενεργηθεί με το προηγούμενο εκλογικό σύστημα ή αυτό που πρόκειται να εφαρμοστεί δεν θα συζητούσαμε σήμερα για τις επόμενες. Ήδη όμως βρισκόμαστε σε μια νέα εκλογική περίοδο με ορίζοντα την 25η Ιουνίου. Η εκλογική διαδικασία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη δεν αποτελεί συνέχεια ή δεύτερο γύρο της προηγούμενης. 

Πρόκειται για νέες εκλογές που θα διενεργηθούν με νέα ψηφοδέλτια και άδεια κάλπη. Όλα κρίνονται από την αρχή γιατί έχουμε μία νέα εκλογική αναμέτρηση. Για αυτή την εκλογική αναμέτρηση πρέπει να είμαστε όλες και όλοι σε εγρήγορση. Δεν χωρά απολύτως καμία επανάπαυση, δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Όποιος θεωρεί ότι όλα κρίθηκαν στις 21 Μαΐου κάνει μεγάλο λάθος. Τότε έγινε το πρώτο, σημαντικό βήμα. 

Για να ολοκληρωθεί όμως και να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά θα πρέπει στις 25 Ιουνίου, να αναδειχθεί μια ισχυρή αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Απαιτείται η κινητοποίηση όλων και η συμμετοχή μας θα πρέπει είναι ανάλογη ή και μεγαλύτερη από εκείνη στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Οι πολίτες, με τη ψήφο τους, είναι αυτοί που θα αποκλείσουν το ενδεχόμενο τρίτης προσφυγής σε κάλπες και θα δώσουν ισχυρή εντολή και δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Γιατί γνωρίζουν καλά ότι η χώρα πρέπει άμεσα να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς και ότι μόνο μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να διασφαλίσει όσα πετύχαμε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν. Ακόμα και όσοι στις προηγούμενες εκλογές επέλεξαν άλλους χώρους και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ , μετά την πλήρη αποκάλυψη της πολιτικής που σκοπεύουν αμφότερα να ακολουθήσουν, γνωρίζουν πλέον καλά ότι συντρέχουν σπουδαίοι λόγοι για να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία στις 25 Ιουνίου. 

Επιπλέον έχει γίνει απόλυτα κατανοητό ότι με το νέο σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής και βάσει του αριθμού των κομμάτων που θα πιάσουν το όριο του 3%, για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της προσφυγής σε τρίτες κάλπες, θα πρέπει το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας να είναι ανάλογο ακόμα και μεγαλύτερο αυτού των προηγούμενων εκλογών γιατί ο πήχης της αυτοδυναμίας ανεβαίνει. Η ισχυρή αυτοδυναμία δεν είναι αυτοσκοπός, είναι εθνική αναγκαιότητα. Είναι μέσο για να γίνουν πράξη οι μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα μας. 

Σε τοπικό επίπεδο μπορούμε να δώσουμε στη Νέα Δημοκρατία τα ποσοστά που είχε στο παρελθόν και αναδείκνυαν την Αργολίδα πρωτοπόρα στον αγώνα. Θυμηθείτε το 49,83% στις εκλογές του 2000, το 51,88% του 2004 και 48,90% του 2007. Μπορούμε και πρέπει να ενισχύσουμε τη φωνή μας κερδίζοντας, μετά από αρκετά χρόνια, και δεύτερη έδρα για τη Νέα Δημοκρατία. 

Η εκπροσώπηση, η παρουσία και οι διεκδικήσεις μας θα είναι έτσι πιο ισχυρές. Μπορούμε να το πετύχουμε πείθοντας τους συμπολίτες μας που δεν μας ψήφισαν στις 21 Μαΐου ότι θα έχουν και οι ίδιοι οφέλη από μια πιο ισχυρή εκπροσώπηση του νομού μας, αλλά και με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Τίποτα δεν είναι δύσκολο αρκεί να πιστέψουμε και να παλέψουμε για μια πιο ισχυρή Αργολίδα. Για να πάμε το τόπο μας μπροστά. Μπροστά, δυνατά!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ