ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

2ο Peloponnese Food Stories: Ένα βιωματικό ταξίδι στο χρόνο και τον τόπο με επίκεντρο την Ερμιονίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:16:00 μ.μ. | |
μάγειρες
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 στους Μύλους του Κρανιδίου (Λόφος Ελπίδας), το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας με τίτλο: Peloponnese Food Stories «Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού», μία συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ερμιονίδας, του Επιμελητηρίου Αργολίδας σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ερμιονίδας – Πορτοχελίου και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου.
Πρόκειται για ένα σύνολο δράσεων του οποίου στόχος είναι η προβολή του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής και της θέσης που αυτός καταλαμβάνει διαχρονικά.
Με επίκεντρο το Κρανίδι και την Ερμιονίδα, το Φεστιβάλ Peloponnese Food Stories πρόβαλε ένα βιωματικό ταξίδι στο χρόνο και τον τόπο μέσα από παρουσιάσεις δημιουργών και χειροτεχνών της παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης τοπικής κουλτούρας, μαθήματα μαγειρικής και παρασκευής ντόπιων συνταγών που καταναλώνονταν επί τόπου, γευσιγνωσίας λαδιού και οινογνωσίας με οδηγούς τοπικούς σεφ, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις τοπικών προϊόντων, blind tasting για τους μικρούς μας φίλους και βέβαια πολλά κεράσματα και εκπληκτική ζωντανή μουσική.
Το παρών έδωσε πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους επισκέπτες που διαμένουν στα καταλύματα της Αργολίδας, δημοσιογράφοι από ποικίλα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της τοπικής και εθνικής εμβέλειας.
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τους παραγωγούς, τους τυποποιητές, τους γευσιγνώστες, τα ΚΔΑΠ, οι οποίοι πίστεψαν και συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της νοστιμιάς και της παράδοσης.
Ευχαριστούμε πολύ τους Σεφ και νιώθουμε ευγνωμοσύνη που παρόλη την πίεση της σεζόν, αποδέχθηκαν την πρόταση, βρέθηκαν εκεί και μας μαγείρεψαν ονειρεμένες συνταγές.

Ευχαριστούμε πολύ τον Γιώργο Κρικοριάν για την άψογη παρουσίαση και την αγάπη με την οποία αγκάλιασε τον κόσμο.

Ευχαριστούμε πολύ τους επαγγελματίες της εστίασης και όλους τους παραγωγούς που συμμετείχαν στο Workshop Φωτογραφίας και ελπίζουμε να πήραν σημαντικές πληροφορίες για την προώθηση της δουλειάς τους.
Ευχαριστούμε το Επιμελητήριο Αργολίδας και την Ένωση Ξενοδόχων Ερμιονίδας – Πορτοχελίου για την θετική ανταπόκριση των μελών στο αίτημα μας για την δωρεάν παροχή των δωματίων φιλοξενίας.

Ευχαριστούμε την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, κα Αγγελική Λούμη, η οποία ανέλαβε ένα δύσκολο Project και το έφερε εις πέρας με τεράστια επιτυχία!

Ευχαριστούμε και όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας!
Ήταν μια δυνατή βραδιά αφιερωμένη στην Πελοπόννησο, την Αργολίδα, την Ερμιονίδα, το Κρανίδι!

Υποσχόμαστε η Ερμιονίδα να βρίσκεται πάντα στην πρώτη θέση!

Γραφείο Δημάρχου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ