ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Αργολίδα: Πλησίασε τους 39 βαθμούς η θερμοκρασία στο Κρανίδι - Από κοντά Δίδυμα και Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:43:00 μ.μ. | | | |
Καύσωνας
Υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν στη χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης 06/07. Οι περιοχές με τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες ήταν η Αργολίδα (Κρανίδι – 38.7°C), η Φωκίδα (Άμφισσα – 36.8°C), το Ηράκλειο (Γόρτυνα Ηρακλείου – 36.7°C), η Πέλλα (Γιαννιτσά – 36.6°C) και η Αττική (Χαροκόπειο Καλλιθέας – 36.5°C). 

Στο χάρτη της εικόνας που ακολουθεί παρουσιάζεται η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών /meteo.gr. 
Όπως προκύπτει από τις επιπλέον πληροφορίες που παρέχονται στην εικόνα, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 30oC σε 335 από τους 477 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς του δικτύου (ποσοστό ~70%) και τους 35oC σε 50 σταθμούς (ποσοστό ~10%).

Κύμα ζέστης και από Δευτέρα το πρώτο επεισόδιο καύσωνα

«Πρόβα υψηλών θερμοκρασιών μέχρι το Σάββατο, και στο βάθος καύσωνας», γράφει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσατραφύλλιας και συνεχίζει: «Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταφορά θερμών αερίων μαζών από της ακτές της βόρειας Αφρικής και της κεντρικής Μεσογείου προς τη χώρας η οποία θα κορυφωθεί το Σάββατο με τα θερμόμετρα να φλερτάρουν με τους 38 βαθμούς Κελσίου».

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha, την Παρασκευή (7/7) και το Σάββατο (8/7) η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι θα διαμορφωθεί ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

-ΤΡΙΚΑΛΑ 38
-ΑΡΓΟΛΙΔΑ 38
-ΜΕΣΣΗΝΙΑ 38
-ΑΤΤΙΚΗ 37
-ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ 37

ΣΑΒΒΑΤΟ

-ΜΕΣΣΗΝΙΑ 37-38
-ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ 37-38
-ΑΡΤΑ 37
-ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 37
-ΑΤΤΙΚΗ 35-36

«Το κύμα αυτό θα υποχωρήσει την Κυριακή (9/7), αφού το ενισχυμένο μελτέμι θα δώσει τις απαραίτητες ανάσες δροσιάς. Ωστόσο, από τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα αρχίσει να παίρνει την ανηφόρα με αποτέλεσμα μεσοβδόμαδα να αντιμετωπίσουμε το πρώτο επεισόδιο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού το οποίο σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία φαίνεται να έχει και ένταση και έκταση και διάρκεια», σημείωσε.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ