ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Καραθώνα Ναυπλίου: Θαλάσσια Λιβάδια Ποσειδωνίας - Τα "βρεφοκομεία" για περισσότερα από 80 είδη ψαριών (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:35:00 μ.μ. | | |
ψαράκια
Τα θαλάσσια Λιβάδια Ποσειδωνίας στην παραλία  Καραθώνας στο Ναύπλιο κατέγραψε η κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023. 
Στην περιοχή σχηματίζονται μεγάλα υποθαλάσσια λιβάδια που αποτελούν σημαντικό μέρος του οικοσυστήματος. 
Είναι ένα είδος με ιδιαίτερα εκτεταμένη εξάπλωση στη Μεσόγειο και στις ακτές της Ελλάδας. 

Τα μεγάλα υποθαλάσσια λιβάδια, έχουν παραγωγικότητα εφάμιλλη αυτής των δασών του Αμαζονίου και των παράκτιων υγροτόπων με περισσότερα από 300 είδη φυτών και πάνω από 1.000 είδη θαλασσίων ζώων να ζουν σε αυτά
Τα λιβάδια αποτελούν τόπους καταφυγίου και αναπαραγωγής, λειτουργούν δηλαδή, σαν βρεφοκομεία, για περισσότερα από 80 είδη ψαριών και καρκινοειδών(καβούρια, γαρίδες) εμπορικής σημασίας. 
Όπως και τα χερσαία φυτά, τα υποβρύχια δάση δεσμεύουν σημαντικές ποσότητες άνθρακα από την ατμόσφαιρα, εμπλουτίζοντας έτσι τα νερά και την ατμόσφαιρα με οξυγόνο. 
Ερευνητές από πολλές χώρες, ανάμεσά τους και την Ελλάδα, είδαν ότι τα θαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας, αν και καλύπτουν λιγότερο από το 0,2% των ωκεανών, απορροφούν έως και 83.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα . 
Οι πλέον διαδεδομένες απειλές που οδηγούν στην συρρίκνωση και τον αφανισμό των θαλασσίων λιβαδιών είναι η οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα που άμεσα ή έμμεσα αυξάνει τη θολερότητα του νερού
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ