ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Μουσικοχορευτική εκδήλωση και ομιλία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:32:00 π.μ. | |
Παραδοσιακοί χοροί
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. διοργάνωσαν εκδήλωση την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, με ομιλητή τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Π.Ε.), Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη, με θέμα: «Η Ποιμαντική της Εκκλησίας στη σύγχρονη κοινωνία».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος , ο οποίος ευχαρίστησε τον Ιεροκήρυκα π. Θεολόγο Αλεξανδράκη καθώς και τον εφημέριο π. Ελευθέριο Μίχο για την άψογη διοργάνωση.
Ακολούθησε μουσική εκδήλωση με το μουσικό σχήμα «Βυζαντινοί και παραδοσιακοί αντίλαλοι» υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Κωνσταντίνου Ρούτουλα με θρησκευτικά και παραδοσιακά τραγούδια. Και χορευτικά από το “Εργαστήρι Ελληνικού Χορού” υπό την Δ/νση του Χρήστου Λεβέντη.
Την εκδήλωση προλόγισε η Ρούλα Παπαδημητρίου, Θεολόγος, ραδιοφωνική παραγωγός του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητροπόλεως Αργολίδος . 
Χαιρετισμό απεύθυναν ο πρωτοπρεσβύτερος και εφημέριος του ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου π. Ελευθέριος Μίχος και ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος.
Ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1974, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Στη συνέχεια σπούδασε Θεολογία και Νομική και συγκεκριμένα, έλαβε Πτυχίο από την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης (2003), την Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2008), Δίπλωμα Μεταπτυχιακής Ειδίκευσης από το Τμήμα Θεολογικών Σπουδών Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου (2015) και στις 22/12/2022 αναγορεύτηκε Διδάκτορας Θεολογίας από την Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Παράλληλα έλαβε πτυχίο από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και Μεταπτυχιακό στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο της ίδιας Σχολής (2016). Σήμερα (2023) είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής με θέμα «Η σύγχρονη ποιμαντική της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το έργο του Ι.Π.Ε.» στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Από το 2004 φέρει το Οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε αρχικά στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, στη συνέχεια στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου και από το 2016υπηρετεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αρχικώς ως Προϊστάμενος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων και από το 2022 ως Ιεροκήρυκας.
Είναι Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Π.Ε.), Συντονιστής και διδάσκων του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών με τίτλο: «Βυζαντινή Μουσική – Ψαλτική Τέχνη» στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (εξ αποστάσεως), Υπεύθυνος συγχρηματοδοτούμενων πράξεων που υλοποιεί το Ι.Π.Ε. και έχει πλήθος διδακτικών ωρών σε προγράμματα δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης των κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ