ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Σωματείο Καθαριστών Σχολείων Αργολίδας: Ζητάμε να σταματήσει ο εμπαιγμός

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:15:00 μ.μ. | |
Σωματείο Καθαριστών Σχολείων Αργολίδας
Το Σωματείο Καθαριστών Σχολείων Νομού Αργολίδας & Ερμιονίδας, καταγγέλει τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Άργους - Μυκηνών για τη μη εφαρμογή διατάξεων νόμου αλλά και δικών της αποφάσεων σχετικά τα Μέσα Ατομικής Προστασίας του Προσωπικού Καθαριότητας Σχολικών Κτιρίων.

Μετά από εξώδικες διαμαρτυρίες μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ενοχλήσεις στην Α΄ & Β΄ Σχολική Επιτροπή του Δήμου Άργους - Μυκηνών, η Δημοτική Αρχή Άργους, μέσω της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Άργους - Μυκηνών, αποφάσισε επιτέλους, στις 13/3/2024, την «αποζημίωση σε χρήμα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, στους δικαιούχους υπαλλήλους του τομέα καθαρισμού σχολικών κτιριων, για τα μέσα ατομικής προστασίας που δεν χορηγήθηκαν τα έτη 2018, 2019 και 2020 με το ποσό των 322,34 ευρώ ανά έτος για κάθε υπάλληλο, καθώς και την συνολική καταβολή του ποσού αυτού σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης τον Απρίλιο του έτους 2023».

Έκτοτε και αφού παρήλθε ο μήνας Απρίλιος, τελικά η α΄δόση χορηγήθηκε με καθυστέρηση ενός μήνα, δηλαδή το Μάιο και μετά από πολλές τηλεφωνικές οχλήσεις των ενδιαφερομένων και του Συλλόγου μας.

Στην συνέχεια και για τον επόμενο μήνα δηλαδή τον Ιούνιο μπήκαν τα χρήματα στις 16/06/2023. Σήμερα στις 26/7/2023 διανύουμε ήδη τον 4ο μήνα από τη λήψη της απόφασης και δεν έχουν καταβληθεί η 3η και 4η δόση. Η απάντηση των υπευθύνων είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Είναι επίσημη απάντηση αυτή εν μέσω προεκλογικής περιόδου; Ότι παραδίδονται άδεια ταμεία;

Ζητάμε να σταματήσει ο εμπαιγμός των σχολικών καθαριστριών και να τους αποδοθούν τα νόμιμα χρήματα που δικαιούνται και στις ημερομηνίες που πρέπει, ώστε να μην χρειάζεται να «παρακαλάνε» και να ζουν στην ανασφάλεια. Δεν φτάνει που μέσα στο «καμίνι του Κορωνοϊού» τις αφήσατε απροστάτευτες δίχως Μέσα Ατομικής Προστασίας θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, τώρα τους αποστερείται τα «ψίχουλα» της αποζημίωσης που δικαιούνται.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής Άργους - Μυκηνών, οι γυναίκες αυτές έστω και με αυτά τα λίγα χρήματα προσπαθούν να προγραμματίσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στις οικογένειές τους.

Μην ξεχνάτε επίσης, ότι από τις 30 Ιουνίου βρίσκονται σε εργασιακή λήξη της σύμβασής τους και έχουν εγγραφεί ως άνεργες στον ΟΑΕΔ,.

Οι εργαζόμενες στην καθαριοτητα των σχολειων έχουν ταλαιπωρηθεί επί σειρά ετών (σας υπενθυμίζουμε συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες με 20 και 22 έτη συνεχούς εργασίας) ως προς την επισφαλή εργασιακή τους σχέση, τις εξευτελιστικές αμοιβές που πάντα καταβάλλονταν καθυστερημένα, τις εξαιρετικά δυσμενείς και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας.

Προσφέρουν πραγματικό και δύσκολο έργο στα σχολεία και στα παιδιά μας, αλλά έχουν πάντα και μόνο υποχρεώσεις.

ΤΟ Δ.Σ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ