ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Ενημέρωση από τη Πολιτική Προστασία του Δήμου Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:08:00 μ.μ. | |
Ρούτουλας
Σήμερα Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Ναυπλιέων σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

Είναι το δεύτερο συντονιστικό του Δήμου μας τις τελευταίες μέρες καθώς είχε προηγηθεί και μία συνεδρίαση στις 21 Ιουλίου και είχαμε και λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας την συνεδρίαση και του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αργολίδας το Σάββατο 22 Ιουλίου 2023 υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας. 

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας είναι και συνεχίζει να είναι σε αυξημένη εικοσιτετράωρη επιφυλακή. Κάποιες ανακοινώσεις υποψηφίων προσπάθησαν να μειώσουν την σωστή λειτουργία του Τμήματος και να εκμεταλλευτούν κερδίζοντας προσωρινά εντυπώσεις, ποντάροντας στην πρωτόγνωρη και καταστροφική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας. 

Η σωστή λειτουργία του Τμήματος επιβεβαιώθηκε στο Συντονιστικό Όργανο σήμερα από τους επίσημους συνεργαζόμενους φορείς και διατυπώθηκε πως είμαστε από τους λιγοστούς Δήμους που έχουμε κάνει τις απαραίτητες προληπτικές διαδικασίες και που η επιχειρησιακή μας ετοιμότητα είναι στο καλύτερο δυνατό στάδιο. 

Οι αρμοδιότητες του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας βάσει του Ν. 4662/2020 και όπως έχει εξειδικευτεί και εγκριθεί με το ΦΕΚ Β’ 4851/2020 είναι στον συντονισμό και την οργάνωση προκειμένου ο Δήμος να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες φυσικές καταστροφές.

 Κατά συνέπεια μεριμνά για τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Στα προληπτικά έργα και εργασίες που συμβάλλουν στην μείωση του κινδύνου εκδήλωσης των δασικών πυρκαγιών έχουν προβλεφθεί από τον Δήμο μας και υλοποιούνται από την Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Ναυπλιέων :

 1) Ο καθαρισμός του αγροτικού οδικού δικτύου για πυροπροστασία σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες 

2) Πρόσληψη ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας τριών μηνών ,για την κάλυψη κατεπειγουσών εποχιακών και πρόσκαιρων αναγκών πυρασφάλειας-πυροπροστασίας έτους 2023 

3) Καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων για λόγους πυροπροστασίας 

4) Είναι σε επιφυλακή και υπάρχει δυνατότητα συνδρομής με μηχανήματα έργου και υδροφόρα όταν χρειαστεί συνδρομή. 

5) Για τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας που έχουν ληφθεί στην επικράτεια του Δήμου σε χώρους ανεξέλεγκτης ή μεμονωμένης απόθεσης απορριμμάτων αρμόδια είναι η Διεύθυνση Καθαριότητας . 

Η ενημέρωση που είχαμε στο Συντονιστικό είναι πως δεν υπάρχει κάποιος ενεργός χώρος ανεξέλεγκτης ή μεμονωμένης απόθεσης απορριμμάτων. Με την άμεση συνεργασία της ΔΕΥΑΝ έχει γίνει έλεγχος στα υδροστόμια και τις δεξαμενές για να είναι λειτουργικές. 

Επίσης κατόπιν αιτήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τοποθετήθηκε μηχανισμός για να υπάρχει δυνατότητα άμεσης πλήρωσης των πυροσβεστικών στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του Παλαμηδίου Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών έχει γίνει μέριμνα για Μητρώο Εργολάβων όταν προκύπτουν έκτακτα συμβάντα. 

Πέρα από τα παραπάνω ειδικά τις τελευταίες μέρες το Προσωπικό του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας 

- Έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη σύγκληση των Συντονιστικών και την άμεση συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. 

- Έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και συνέδραμε στην λειτουργία των κλιματιζόμενων αιθουσών το χώρο του δημοτικού ιατρείου του Δήμου Ναυπλιέων λόγο του καύσωνα. 

- Έγιναν περιπολίες πυρασφάλειας και τήρησης της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές 

- Επικαιροποίησε τα στοιχεία για το σχέδιο οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού εξαιτίας δασικών πυρκαγιών. 

- Έκανε τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και για την συλλογή και αποστολή νερών και ειδών πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους 

Υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου μας ενημερωτικό υλικό για πρόληψη στις δασικές πυρκαγιές .

Επίσης έχει διανεμηθεί και έντυπο υλικό όποτε μας έχει αποσταλεί. 

Καθώς επίσης έγινε επιμόρφωση, μέσω εκπαιδευτικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας, 

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία και με χαρά θα δεχθούμε οποιαδήποτε βοήθεια. 

Ναύπλιο 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 
ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΤΟΥΛΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ