ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Ο Νίκας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το σύστημα Σαμαρά και η υβριδική “Πολιτική Άνοιξη” (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:55:00 μ.μ. | |
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Συνέντευξη τύπου, όπως είχε προαναγγείλει την Παρασκευή, παραχώρησε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, ο Παναγιώτης Νίκας κατά την διάρκεια της οποίας ονομάτισε αρκετές φορές τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και συνεργάτες, ως το “σύστημα Σαμαρά”, όπως το κατονόμασε.

“Ξαφνικά κάποιος τράβηξε το καλώδιο από την πρίζα, παρουσιάζοντας ως λαγό τον Βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάσση”.

-Εξελέγην Περιφερειάρχης με το 55% των ψηφοφόρων της ΝΔ, και το 45% άλλων κομματικών σχηματισμών

-Πριν ένα χρόνο είχα ζητήσει την αλλαγή του επικεφαλής, πρότεινα όνομα

-Είπα φεύγω, ησυχάστε! Δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά.

-Μάθαινα εξώδικα ποτέ επίσημα….Έλεγα, δεν θα μου πούνε τίποτα;

-Έβλεπα να εξελίσσεται ένας μηχανισμός φθοράς. Μια προσπάθεια διάλυσης της παράταξης. Άκουγα ότι συγκροτείται συνδυασμός…

-Ώσπου κάποιος τράβηξε το καλώδιο από την μπρίζα. Γιατί όμως αυτός ο διασυρμός; Τι συνέβη;

-Τη μεγάλη πίεση δεν την αισθάνθηκα από Τατούλη, ούτε από την αντιπολίτευση, αλλά από αλλού! Στις 21 Μαΐου ανακοίνωσα υποψηφιότητα. Ήξερα ότι δεν είχε τύχη….

Για Πτωχό: “Ήξερα τι θα γίνει. Το χρίσμα δόθηκε σε νέο υποψήφιο. Δεν έχω να πω κακά λόγια για κανέναν…. Παρακοιμώμενος του κ. Σαμαρά. Δεν είχα καταλάβει τι ιδιότητα είχε στο Μαξίμου, τι ρόλο, τι αρμοδιότητα μπορεί και να είχε, χωρίς καμία αυτοδιοικητική εμπειρία, ούτε και εκλεγμένος σύμβουλος κοινοτικός…Τα ξεπερνάω όλα αυτά και ρωτάω. Γιατί γίνονται όλα αυτά;”

-Υπάρχει υβριδική λειτουργία της Πολιτικής Άνοιξης

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκχωρηθεί στο σύστημα Σαμαρά, υπάρχει υβριδική λειτουργία της Πολιτικής Άνοιξης, αν θέλεις να πας σε κάποια θέση, πρέπει να περάσεις από εκεί, σε όποια θέση πρέπει να έχεις την έγκριση, αν θέλεις τα ρουσφέτια σου υπάρχει ένας μηχανισμός”,

-Έχω πικρία κι έχω στενοχωρηθεί αλλά έχω την στήριξη του λαού”

“Το σύστημα Σαμαρά”

“Προσέξτε! Αν θέλεις να είσαι Διοικητής Νοσοκομείου, θα πρέπει να περάσεις από εκεί. Αν θέλεις να πας σε Δ.Σ. Νοσοκομείου θα πρέπει να έχεις την έγκριση. Αν θέλεις να πας σε άλλα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου θα πρέπει να έχεις την έγκριση. 

Αν θέλεις να είσαι Διευθυντής κρίσιμων μονάδων του Δημοσίου, πρέπει οπωσδήποτε να σε εγκρίνουν. Αν θέλεις τα ρουσφέτια σου, υπάρχει ένας μηχανισμός που πρέπει να τα προωθήσεις. Αν θέλεις να είσαι δήμαρχος πρέπει να λες κάθε μέρα “¨ευχαριστώ πολύ τον αρχηγό που με ενέργειές του μου έδωσε το φωτοτυπικό ή ξέρω εγώ το ένα και το άλλο…κατόπιν ενεργειών μου, το 2023. Εμένα δεν μου πέφτει ο λόγος, κάνω μια διαπίστωση. Καταλαβαίνω ότι είναι αναγκαίες οι ισορροπίες για μείζονα ζητήματα. 

Δεν ανακατεύομαι. Έχω συνείδηση ότι υπάρχουν πράγματα που δεν τα γνωρίζω. Υπάρχουν ισορροπίες που εγώ δεν τις έχω τηρήσει…Σήμερα 30 χρονια μετά πρέπει οι Έλληνες να θυμούνται τι συνέβη το 1993 και το 1996.

 Πρέπει οι Έλληνες να θυμούνται, γιατί όταν ξεχνάμε τα γεγονότα επαναλαμβάνονται….Αν δεν συνέβαινε αυτό τότε, η πορεία της Ελλάδας και του λαού μας θα ήταν εντελώς διαφορετική για τη χώρα μας….Γι αυτό γίνονται όλα αυτά; Γιατί ο Περιφερειάρχης δεν ελέγχεται, δεν υπακούει, δεν είναι βέβαιη μια πορεία που θα είναι “κατά τας υποδείξεις”…

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ