ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Αργολίδα: Η «μαύρη χήρα» της Κοιλάδας προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:26:00 μ.μ. | | |
Κατηγορούμενη
8 Δεκεμβρίου 2014 ένα άγριο έγκλημα αναστατώνει τη μικρή κοινωνία της Κοιλάδας. Ο 42χρονος καπετάνιος Θανάσης Λάμπρου βρίσκεται νεκρός στην αυλή φιλικού σπιτιού. Δράστιδα, σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου αλλά και την απόφαση του εφετείου, η σύζυγός του, η οποία αρχικά, φέρεται να ομολόγησε την πράξη της όμως αργότερα πήρε πίσω την ομολογία της, αρνούμενη να την υπογράψει.


Η χήρα του καπετάνιου καταδικάστηκε και στο εφετείο σε ισόβια για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση συν 18 μήνες για τα πλημμελήματα της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Αρχικά έγινε λόγος για αυτοκτονία του 42χρονου καπετάνιου όμως τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας έδειχναν ανθρωποκτονία. Ο 44χρονος φίλος του ναυτικού ήταν το άτομο που τον εντόπισε νεκρό στην αυλή του σπιτιού του, όταν εκείνος επέστρεψε από τη δουλειά του.

«Είναι πολύ επώδυνο να έχεις τη θλίψη και τη στεναχώρια του χαμού του φίλου σου και να προσπαθείς να δικαιολογηθείς ότι δεν έχεις καμία συμμετοχή σ’ αυτό. Ο κύριος εισαγγελέας λέει ότι δεν μπορεί να προτείνει τίποτα για μένα, τίποτα εναντίον μου. Από τη στιγμή που δεν μπορεί να προτείνει τίποτα εναντίον μου τα φανταστικά σενάρια που έχει στο μυαλό του καλό είναι να τα κρατήσει στο μυαλό του.», λέει ο φίλος του καπετάνιου.

Οι γονείς του καπετάνιου με σπαραγμό και με μεγάλο πόνο, ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία της συζύγου του. Τον Αύγουστο του 2022 έφυγε από τη ζωή και ο πατέρας του.

Η υπόθεση βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο καθώς οι δικηγόροι της κατηγορουμένης χήρας προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παραβίαση της βασικής αρχής δίκαιης δίκης καθώς, σύμφωνα με το σκεπτικό της προσφυγής, υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία δεν δόθηκε σημασία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ