ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Αγρότες της Αργολίδας διαμαρτυρήθηκαν για την υφαλμύρωση και το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στην Αγ. Τριάδα Μιδέας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:47:00 π.μ. | | |
διαμαρτυρία
Με αίτημα την αναστολή της απόφασης που αφορά στο κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στην Αγία Τριάδα Μιδέας, αλλά και για το μεγάλο πρόβλημα της υφαλμύρωσης στα νερά του Αναβάλλου, μέλη του αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 11 Ιουλίου διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία των ΕΛΤΑ.
Σε ανακοίνωση του ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας αναφέρει:

"Εδώ και δύο μήνες, παρόλο τις παρεμβάσεις του ΑΚΣΥΝΑ, την μεγάλη σύσκεψη στην ΚΑΣΟΑ, η Περιφέρεια δεν έχει απαντήσει επιστημονικά και τεκμηριωμένα, για το πρόβλημα της αφαλμύρωσης του νερού του Αναβάλου.
Την μία ακυρώνει προγραμματισμένες συσκέψεις, την άλλη κάνει στο παρά πέντε, χωρίς να ενημερώσει όλους τους αγροτικούς φορείς και με αποκορύφωμα, την δεύτερη συνεχή αναβολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σε όλα τα δελτία τύπου, δεν υπάρχει λέξη για το πρόβλημα της αφαλμύρωσης παρά μόνο έργα που παραπλανούν τον κόσμο. Το λέμε αυτό γιατί κάποια έργα που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν εδώ και χρόνια, τα επαναφέρει τώρα, όπως και προϋπολογισμούς έργων τους αναφέρει επί 2 φορές! Εδώ σε ένα χωριό (Αμυγδαλίτσα), που χρειάζονται 30.000 ευρώ για να συνδεθεί με τον Ανάβαλο, δεν βρίσκουν εδώ και ένα χρόνο τα χρήματα. 
Εννοείται πως έπρεπε χθες να είχαν γίνει τα έργα σύνδεσης του Αναβάλου με την περιοχή των Φιχτίων, Επιδαύρου, Ερμιονίδας, αλλά το κύριο ερώτημα που απασχολεί όλον τον μικρομεσαίο αγρότη του νομού, είναι με τι νερό θα ποτίσει.

Και δυστυχώς δεν απαντιέται.
Και πώς να απαντηθεί όταν σχεδόν διέλυσαν τον Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων, υποστελέχωσαν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας κα. Ακόμη και στην μεγάλη σύσκεψη στην ΚΑΣΟΑ, φαίνονταν σαν να μην γνώριζαν το πρόβλημα.

Είναι τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες διαχρονικά της Περιφέρειας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, του ΥπΑΑΤ, συνολικά των κυβερνήσεων. Και απορρέει από ότι φαίνεται στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των νερών του Αναβάλου.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:

· Την άμεση ποιοτική αναβάθμιση του νερού της Πηγής Αναβάλου.

· Να δοθεί κρατική χρηματοδότηση για να γίνουν τα απαραίτητα έργα συντήρησης και εκσυγχρονισμού των αντλιοστασίων. Πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου επιστημονικού τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού για την στελέχωση των υπηρεσιών.

· Την υλοποίηση έργων κάλυψης του ενεργειακού κόστους των Αντλιοστασίων του Αναβάλλου.
· Έργα συντήρησης της διώρυγας του Αναβάλλου, αφού βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Ήδη υπάρχει απώλεια νερού στο δίκτυο που φτάνει στο 30%.

· Να μειωθεί η τιμή του ρεύματος με πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Να καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας και ο ΦΠΑ.

· Να κουρευτούν τα χρέη των ΤΟΕΒ στο ύψος εκείνο που να εξασφαλίζει διαγραφή κάθε είδους τόκων (συμβατικών, υπερημερίας κλπ.) των παραγωγών - μελών του ΤΟΕΒ και διαγραφή χρεών των αγροτών προς τον ΤΟΕΒ σε ποσοστό τουλάχιστον 30% με βάση εισοδηματικά κριτήρια (π.χ. για εισοδήματα κάτω από 12.000 ευρώ).
Την ίδια στιγμή, άλλο ένα χτύπημα ήρθε, με το κλείσιμο των ΕΛΤΑ της Αγίας Τριάδας. Μια υπηρεσία που εξυπηρετούσε κόσμο και έξω από τα όρια της ΔΕ Μιδέας. Απαιτούμε το άμεσο άνοιγμά τους."
Οι αγρότες του ΑΚΣΥΝΑ πραγματοποίησαν στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στο κτήριο της Π.Ε. Αργολίδας, όπου ανάρτησαν και πανό.
Στην συνέχεια τα μέλη του ΑΚΣΥΝΑ συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαντζούνη όπου του κινοποίησαν τα αιτήματά τους.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο τις δηλώσεις του Πρόεδρου του ΑΚΣΥΝΑ Μιχάλη Κρόκου:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ