ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμει τη Πυροσβεστική στη μεγάλη πυρκαγιά στο Δήμο Λουτρακίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:00:00 π.μ. | |
φωτιά
Με κάθε διαθέσιμο μέσον -υδροφόρες και μηχανήματα- συνδράμει η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς που εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.


“Εχουμε διαθέσει ως Περιφέρεια Πελοποννήσου κάθε μέσο που έχουμε στην Πολιτική Προστασία για να συνδράμουμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών να αντιμετωπίσουν αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση” σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος μετέβη το απόγευμα στην περιοχή και μετείχε σε συνεδρίαση του ΣΟΠΤ της Π.Ε. Κορινθίας. Επιτόπου ήδη είχε σπεύσει από τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς, με εντολή του περιφερειάρχη, ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής.

Η δασική αυτή πυρκαγιά, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, εκδηλώθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουλίου στην περιοχή Καλλιθέα Λουτρακίου και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς Αγιο Χαράλαμπο με μεγάλη ταχύτητα προκαλώντας υλικές ζημιές σε αρκετές οικίες. Εκδόθηκαν 3 μηνύματα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Καλλιθέα, Πευκιά και Ειρήνη, στη συνέχεια από Αγιο Χαράλαμπο και στο τρίτο μήνυμα από Ισθμια, Καλαμάκι και Παράδεισος προς ασφαλή σημεία. Και εδώ οι πυροσβέστες σε αρκετές περιπτώσεις απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε ασφαλή σημεία.

Εξ άλλου, προληπτικά εκκενώθηκαν τρεις κατασκηνώσεις που βρίσκονται σχετικά κοντά στο μέτωπο της φωτιάς, στην Καλλιθέα Λουτρακίου, καθώς και ένα γηροκομείο.

Η Τροχαία, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, προχώρησε το μεσημέρι στο κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων έως τον κόμβο της Επιδαύρου, όπως και σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ωστόσο, νωρίς το βράδυ η κυκλοφορία επετράπη και πάλι και στους δύο πιο πάνω οδικούς άξονες.

Μέχρι το απόγευμα χθες, επιχειρούσαν 135 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 50 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούσαν 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 έχουν διατεθεί από το ΓΕΕΘΑ και ένα ακόμη για τον συντονισμό των προσπαθειών κατάσβεσης. Επίσης, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει προσωπικό 40 ατόμων ως πεζοπόρα τμήματα καθώς και 4 προωθητές γαιών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ