ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Με πλήθος επιτυχημένων εκδηλώσεων και συμμετοχών έληξε η χρονιά για το Λύκειο Ελληνίδων Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:03:00 π.μ. | |
Παραδοσιακοί χοροί
Μία ακόμη χορευτική «λυκειακή» χρονιά έφτασε στο τέλος της με πλήθος επιτυχημένων εκδηλώσεων και συμμετοχών.
Ξεκινώντας στις 14 Ιουνίου , το Περιφερειακό τμήμα Χορού του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους ,που συμπληρώνει 29 χρόνια ζωής , πραγματοποίησε τις χορευτικές επιδείξεις στο οικείο σχολικό περιβάλλον ,με την καθοδήγηση της έμπειρης δασκάλας του ΛτΕ Άργους κ. Κατερίνας Δωροβίνη- Πίκουλα. Τα παιδιά μας παρουσίασαν χορούς από διάφορες γωνιές της πατρίδας μας όπως η Ήπειρος, η Σαλαμίνα και η Μακεδονία.
Δεύτερος σταθμός, 19 Ιουνίου στο Μπουσουλοπούλειο Θέατρο στο Άργος λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων του Λυκείου σε ένα ταξίδι σε διάφορες γωνιές της πατρίδας μας με συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας αποτελούμενη από: Μάριο Καραχάλιο (κανονάκι, τραγούδι), Βασίλη Βήλο (κλαρίνο) ,Βασίλη Καλαγκιά (λαούτο & κιθάρα), Παναγιώτη Τσιλιμίγκρα (βιολί), Βαγγέλη Μητροσύλη (κρουστά), ενώ το τμήμα ποντιακών συνόδεψαν οι μουσικοί Χαράλαμπος Μουρούζης (λύρα & τραγούδι) και Γιώργος Γεωργίου κρουστά.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους δασκάλους μας κ. Κατερίνα Δωροβίνη – Πίκουλα και κ. Δημήτρη Αργυρόπουλο για την προσπάθειά τους να μεταφέρουν σε μικρούς και μεγάλους χορευτές όσα έμαθαν και συνεχίζουν να μαθαίνουν από την εμπειρία τους και την ενασχόλησή τους με τον λαϊκό μας πολιτσμό.
Βέβαια δεν παραλείπουμε να συγχαρούμε τους μικρούς και μεγάλους χορευτές των χορευτικών τμημάτων του Κεντρικού και των Περιφερειακών τμημάτων που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Άργους Μυκηνών , την ΚΕΔΑΜ , τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Σκούφη , τους συντελεστές και την CAVA KATSADRAMIS για την προσφορά της. Επίσης, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλους τους συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Στις 21 Ιουνίου 2023 η εφηβική ομάδα του Λυκείου μας υπό την καθοδήγηση της κ. Κατερίνας Δωροβίνη-Πίκουλα συμμετείχε στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάλουκα «Η Αμυμώνη» στην οποία συμμετείχε και το αδελφό Λύκειον των Ελληνίδων Ραφήνας με την εφηβική του επίσης ομάδα. Και οι δύο ομάδες ενθουσίασαν το κοινό παρουσιάζοντας πλούσιο χορευτικό ρεπερτόριο από τα νησιά μας.

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου δύο χορευτικές ομάδες του ΠτΧ Κουτσοποδίου συμμετείχαν και παρουσίασαν χορούς από την Πελοπόννησο και την Κεντρική Μακεδονία στο Καρδιολογικό Συνέδριο της καρδιολογικής εταιρίας «Καρδιά» στο Ξενοδοχείο Αμαλία. Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Τούσουλης αναφέρθηκε με ιδιαίτερα επαινετικά λόγια για την άρτια εμφάνιση των χορευτών μας την οποία επιμελήθηκε ο δάσκαλος του Λυκείου μας κ. Δημήτρης Αργυρόπουλος, ενώ παρευρέθηκαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ. κ. Νεκτάριος , ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός ,ο δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Κωστούρος, σύνεδροι και πλήθος κόσμου.
16 χρόνια Περιφερειακό τμήμα Χορού Κουτσοποδίου
Θεατρικό-μουσικό-χορευτική ετήσια παράσταση

Μία ακόμα λυκειακή χρονιά έφτασε στο τέλος της για το Περιφερειακό τμήμα Χορού Κουτσοποδίου του Λυκείου των Ελληνίδων Άργους. Με μια σειρά επιτυχημένων εκδηλώσεων κι εμφανίσεων έκλεισε η 16η χρονιά παρουσίας και δημιουργίας του εν λόγω τμήματος.

Την Δευτέρα 26 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Κουτσοποδίου παρουσιάστηκε η ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση του Περιφερειακού τμήματος Χορού Κουτσοποδίου του Λυκείου των Ελληνίδων Άργους. Από «χέρι σε χέρι», ο τίτλος της σε μια παράσταση επί σκηνής αυτό που πραγματικά λέμε «παράδοση», δηλαδή μικροί και μεγάλοι κρατώντας σφιχτά το χέρι ο ένας με τον άλλον ή ένα μαντήλι (παρ)έδιδαν το φως την παράδοσης στη νέα γενιά , στα παιδιά μας. Πολύ συγκινητικό να χορεύουν ταυτόχρονα επί σκηνής γονείς με παιδιά, ζευγάρια, να τραγουδούν τα παιδιά και να χορεύουν οι γονείς , κανείς δεν περίσσευε, κανείς δεν ήταν ξένος. Αυτό είμαστε εμείς οι Έλληνες και αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε!

Η ορχήστρα του Γιάννη Παυλόπουλου με τους εξαίρετους μουσικούς και φίλους πλέον : Βαγγέλη Ψαθά (κλαρίνο, ζουρνάς), Ελένη Παπαπροκοπίου (Λαούτο και τραγούδι), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά), Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν), Χαράλαμπος Μουρούζης (λύρα Πόντου).
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους χορευτές μικρούς και μεγάλους που δεκαέξι χρόνια τώρα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό , στηρίζουν το Περιφερειακό μας τμήμα Χορού κι αποτελούν μια χορευτική παρέα που ξέρει να είναι μαζί και στα δύσκολα και στα εύκολα. Και φυσικά συγχαρητήρια στον δάσκαλο και ψυχή του ΠτΧ Κουτσοποδίου κ. Δημήτρη Αργυρόπουλο. Γιατί όλα ξεκινούν από τον δάσκαλο. Ο δάσκαλος εμπνέει, ο δάσκαλος ενώνει, ο δάσκαλος χτίζει στην ψυχή των παιδιών το αύριο και το μέλλον.

Στις 8 Ιουλίου το Περιφερειακό τμήμα Χορού Κουτσοποδίου με χορούς από την Πελοπόννησο και σε διδασκαλία χορών του κ. Δημήτρη Αργυρόπουλου συμμετείχε στην καταληκτική εκδήλωση του αδελφού Λυκείου των Ελληνίδων Κιάτου με την ορχήστρα του Βαγγέλη Δημούδη. Οι χορευτές μας απέσπασαν θερμότατο χειροκρότημα από τους θεατές και συγχαρητήρια από την Αντιπρόεδρο Α΄ κι Έφορο Παραρτημάτων του Κεντρικού Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών κ. Μαρία Παπαμάρκου.
Στις 12 Ιουλίου η εφηβική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Άργους συμμετείχε με χορούς της Νάξου στις εκδηλώσεις των «Μικρασιάτικων» που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κίου. Ευχαριστούμε με την σειρά μας την κ. Κατριλιώτη, Πρόεδρο του Συλλόγου για την πρόσκληση.

Κλείνοντας ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους καλό καλοκαίρι , να χαρούμε τη φύση, τις ομορφιές της πατρίδας μας κι όλοι μαζί να δώσουμε τα χέρια σε έναν νέο κύκλο της ζωής και του χορού στο Λύκειο των Ελληνίδων Άργους.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ