ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας ζητάει να ισχύσουν μέτρα για τον καύσωνα

Ζέστη
Ο παρατεταμένος καύσωνας που ξεκινά σήμερα και θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, επιβάλλει την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων στους χώρους δουλειάς για την προστασία της Υγείας μας.

Σε συνθήκες καύσωνα πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι για τους εργαζόμενους, γιατί δίπλα στην εντατικοποίηση της δουλειάς και στα εξαντλητικά ωράρια, η θερμική καταπόνηση πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων, Ιδιαίτερα όσοι ανήκουν ταυτόχρονα σε ευπαθείς ομάδες, με χρόνια νοσήματα κλπ.

Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές και ταχυμεταφορές-κούριερ, αντίστοιχα, βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς.

Κάθε καλοκαίρι ο κλάδος των ταχυμεταφορών βρίσκεται αντιμέτωπος με τον καύσωνα γι’ αυτό το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - Σ.ΙΔ.Υ.Α, καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να μην υποκύψουν κάτω από τις πιέσεις και την τρομοκρατία της εργοδοσίας να εργαστούν στη διανομή και σε χώρους όπου ο κλιματισμός είναι ανεπαρκής (καταστήματα, hub, βανάκια) ή ακόμα και ανύπαρκτος.

Να μην δουλέψουν σε συνθήκες καύσωνα, με τον φόβο της μη ανανέωσης της σύμβασης –απόλυσης (ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, συμβασιούχοι).

Συνάδελφοι, προσοχή σε περίπτωση που νοιώσουμε κόπωση, κούραση ή αδιαθεσία λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών να μην κάνουμε μια απλή στάση όπως κάθε χρόνο μας υποδεικνύουν οι εργοδότες , ενώ θα πρέπει να απαγορευτεί η εργασία λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών, λόγω του καύσωνα!

ΚΑΝΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΣΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ 
 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανωθούν στο Σωματείο τους, το Σ.ΙΔ.Υ.Α και να παλέψουν για την διεκδίκηση και την υπεράσπιση της προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς τους. Για το δικαίωμα της διακοπής της εργασίας (εξωτερικής εργασία) κατά την διάρκεια του καύσωνα.

Σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνήσει άμεσα με το Σωματείο του, το Σ.ΙΔ.Υ.Α και να καταγγείλει τέτοιου είδους αυθαιρεσίες!

Οι εργαζόμενοι μαζί με το Σ.ΙΔ.Υ.Α να βγούμε μπροστά και να απαιτήσουμε συνθήκες ανθρώπινες για την εργασία μας που δεν θα βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή μας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ:

· Άμεση διακοπή όλων των υπαίθριων εργασιών όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 38οC ή και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες ανάλογα με τη σχετική υγρασία (π.χ. ΥΑ Δ7/Α/οικ.12050/2223/23-5-2011, Άρθ. 23 Παρ. 4, Εγκύκλιος 52903/26-5-2023).

· Να απαγορευτεί σε όλες τις επιχειρήσεις, τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες να έχουν διαθέσιμη τη διανομή, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς οι οποίοι καλούνται να οδηγούν μέσα σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες.

· Άμεσοι έλεγχοι από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για την τήρηση των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς.

· Χορήγηση όλων των απαραίτητων Μέτρων Ατομικής Προστασίας και όλων των αναγκαίων προμηθειών για την αντιμετώπιση της ζέστης (π.χ. δωρεάν δροσερό νερό, συχνότερα διαλείμματα κ.λπ.)

· Πλήρης αποχή από την εργασία, όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, των εργαζομένων που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, νεφροπαθείς, εγκυμονούσες κ.λπ.). Πλήρης καταβολή του ημερομισθίου.

ΤΟ Δ.Σ. – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ- Σ.ΙΔ.Υ.Α
Τηλ. Επικ.: 6932134064, 6932363083
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ