ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

«Δρόμοι στο Φώς»: Συναυλία με το Βασίλη Λέκκα στο Κρανίδι Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:10:00 μ.μ. | | |
Βασίλης Λέκκας
Συναυλία «Δρόμοι στο Φώς» με το Βασίλη Λέκκα στο Κρανίδι, την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, ώρα 21.00


Προσκεκλημένος του 10ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», ο σπουδαίος ερμηνευτής και φίλος της Ερμιονίδας Βασίλης Λέκκας, θα βρεθεί ξανά στο Κρανίδι για να μας παρουσιάσει μια μοναδική μελωδική διαδρομή, μέσα από εμβληματικές δημιουργίες των μεγαλύτερων κλασσικών Ελλήνων συνθετών

ΕΙΣΟΔΟΣ: 12€

Θέατρο ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, Κρανίδι

Πληροφορίες: 698 698 22 24

Προπώληση εισιτηρίων: GREEN LANDSCAPE ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ Π. ΚΩΣΤΕΛΕΝΟΣ Κρανίδι

ΧΟΡΗΓΟΙ: Xορηγοί Εισιτηρίου: HELI CARS RENT A CAR–RENT A VAN PORTOHELI & PORTOTECHNIKI ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜ. ΚΟΤΣΟΒΟΣ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ - Χορηγός Φιλοξενίας: AKS HOTEL PORTOHELI. Τους ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη συμβολή τους.
Με άξονα τους μεγάλους κλασικούς συνθέτες του τόπου μας όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος, που ο Βασίλης Λέκκας συνεργάστηκε δισκογραφικά μαζί τους, παρουσιάζει μία σειρά μεγάλων τραγουδιών, σε μια μουσική παράσταση που μας ταξιδεύει στη νεότερη ιστορία του τόπου μας. Εμβληματικά τραγούδια με λόγια των σπουδαίων Ελλήνων ποιητών, βρίσκουν τον ιδανικό εκφραστή τους στο πρόσωπο του Βασίλη Λέκκα, που μέσα από την μακρά θητεία του δίπλα στους μεγάλους δημιουργούς αλλά και με το δυναμικό λυρισμό που χαρακτηρίζει την ερμηνεία του, μεταφέρει την ένταση και τη συγκίνηση τραγουδιών που καθηλώνουν.

Στο μουσικό αυτό ταξίδι δεν θα μπορούσαν να λείπουν και σταθμοί σε άλλους σπουδαίους Έλληνες συνθέτες από την δισκογραφία του Βασίλη Λέκκα, με αγαπημένα τραγούδια των Γιάννη Σπάθα, Γιώργου Τανταλίδη, της Βάσως Αλαγιάννη και του Γιώργου Καζαντζή από την πρόσφατη συνεργασία τους με τίτλο «Κατάρτι κι ατμός» και πολλών αλλων

Ο Βασίλης Λέκκας χαρακτηρίζεται για την θεατρική του παρουσία που τον τοποθετεί στην ευρύτερη έννοια του καλλιτέχνη, με μοναδικό ψυχικό και σωματικό αποτύπωμα.

Στην παράστασή του μας υπόσχεται μια μελωδική διαδρομή που θα μας καταστήσει κοινωνούς της έντασης και της συγκίνησης μεγάλων τραγουδιών που αφηγούνται την νεότερη μουσική μυθολογία του τόπου μας.

Στις 2 Απριλίου 1980 ο Βασίλης Λέκκας τραγουδάει υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, σε απευθείας μετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και το ταξίδι από νότα σε νότα αρχίζει…

Με αυτό το ταξίδι στη μουσική συνάντησε και συναντήθηκε με όλο τον κόσμο. Η ελληνική του μουσική δεν χρειάστηκε μετάφραση σε κανένα μέρος του πλανήτη. «...Ήσουν μια χώρα που την έκανα πατρίδα μου...»

Τον Απόλλωνα και τον Διόνυσο μεταφέρει σε όλο τον κόσμο, με λυρικό και επαναστατικό τρόπο μέσα από την εκρηκτική του ερμηνεία.

Υπάρχουν τραγουδιστές, ερμηνευτές, αοιδοί, σταρ και υπάρχει και ο Βασίλης Λέκκας. Ο Λέκκας δεν τραγουδά, δεν ερμηνεύει, δεν γοητεύει, δεν είναι σταρ. Ο Λέκκας παραδίνεται στο τραγούδι, ανοίγει διάπλατα την ψυχή του και αφήνει το τραγούδι να την κατακτήσει, να την καταλάβει, να την κυριεύσει.

Αυτό το θρίαμβο του τραγουδιού απολαμβάνουμε εμείς οι ακροατές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ