ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

ΚΝΕ Αργολίδας: Άμεση επαναλειτουργία της λέσχης σίτισης των φοιτητών στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:38:00 μ.μ. | |
ΚΚΕ
Το εαρινό εξάμηνο του 2023 στην Σχολή Καλών Τεχνών πήρε παράταση και εκατοντάδες φοιτητές παραμένουν στο Ναύπλιο και συνεχίζουν τα μαθήματα τους. 

Παρ’ όλα αυτά, η λέσχη σίτισής μας έχει κλείσει,και οι ούτως ή άλλως λίγοι φοιτητές που δικαιούνται σίτιση έχουν μείνει χωρίς φαγητό, ενώ το πανεπιστήμιο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Σαν να μην έφτανε αυτό, τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των φοιτητών, στην μετακίνηση και τα κτηριακά, επιδεινώνονται λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς οι φοιτητές είναι αναγκασμένοι να περπατούν μέχρι το κτήριο του φωτονίου, που βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο (καθώς οι αίθουσες δεν επαρκούν στο κτήριο του πανεπιστημίου) και μάλιστα μεσημεριανές ώρες, σε απάνθρωπα υψηλές θερμοκρασίες. Η μέριμνα για τη μεταφορά είναι ανύπαρκτη όλο το χρόνο, όπως και για όλο το λαό του Ναυπλίου, αλλά ιδιαίτερα αυτή την εποχή κάτι τέτοιο είναι άκρως επικίνδυνο! Το πράγμα όμως δεν τελειώνει ούτε εδώ! Δεκάδες φοιτητές εξαναγκάζονται λόγω της τουριστικής περιόδου, να ξενοικιάσουν τα σπίτια στα οποία διαμένουν, καθώς αυτά μετατρέπονται σε Airbnb, με αποτέλεσμα να μένουν άστεγοι την ώρα που τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά και η εξεταστική περίοδος είναι προ των πυλών!

Η ΟΒ ΑΕΙ της ΚΝΕ καλεί τους φοιτητές να οργανώσουν τις δυνάμεις τους! Μέσα σε αυτές τις συνθήκες απαιτείται αγώνας, στο παράδειγμα που δίνουν εκατοντάδες φοιτητικοί σύλλογοι πανελλαδικά, σύλλογοι διεκδικητικοί, μαχητικοί, με εκπροσώπους αγωνιστές φοιτητές, οι οποίοι μπαίνουν μπροστά για να οργανώσουν την πάλη, απέναντι σε αυτή την πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα των φοιτητών, και την υπηρέτησαν πιστά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις!

Καλούμε τους φοιτητές να συμβάλλουν στη δημιουργία φοιτητικών συλλόγων στα τμήματα μας, καθώς μόνο έτσι μπορούμε να αντιπαλέψουμε τα τεράστια προβλήματα των φοιτητών του Ναυπλίου. Χρειαζόμαστε συλλόγους με αγωνιστική και πρωτοπόρα δράση, με συγκεκριμένη κατεύθυνση πάλης, ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων που χρόνια ολόκληρα συμβάλλουν στην υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και ενάντια σε κάθε προσπάθεια διάλυσης του φοιτητικού κινήματος από την κυβέρνηση και από άλλες δυνάμεις που λειτουργούν προς αυτή την κατεύθυνση και μέσα στο δικό μας πανεπιστήμιο.

Διεκδικούμε άμεσα:

· Την επαναλειτουργία της λέσχης σίτισης, για ΌΛΟΥΣ τους φοιτητές, για όσο η σχολή παραμείνει ανοιχτή.

· Την κάλυψη της μεταφοράς των φοιτητών στις σχολές τους με λεωφορεία, με ευθύνη του Δήμου.

· Την δημιουργία κατάλληλης κτηριακής υποδομής, σύμφωνα με τις ανάγκες των τμημάτων μας.

· Την δημιουργία φοιτητικών εστιών στην πόλη του Ναυπλίου με ευθύνη του κράτους!

Καλούμε τους φοιτητές να οργανώσουν άμεσα και αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων αυτών, με κινητοποιήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη φοιτητική μέριμνα!

ΟΒ ΑΕΙ της Τ.Ο. Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ