ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Εγκαίνια στις Σπέτσες της 8ης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Εύας Μπρατοπούλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:30:00 μ.μ. | | |
πίνακες ζωγραφικής
Εγκαινιάστηκε την περασμένη Κυριακή 6 Αυγούστου, η όγδοη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Εύας Μπρατοπούλου, με τίτλο "Tribute to Love", στον ιστορικό και φιλόξενο πολυχώρο του εστιατορίου Λιοτρίβι στο παλιό λιμάνι Σπετσών.

Η έκθεση ζωγραφικής πέρα από επιτυχημένη είχε δύο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Κατά αρχάς, την σαφή προτροπή της ζωγράφου για εκδήλωση αγάπης σε κάθε έκφανσή της ζωής μας. Δεύτερον, τα έργα της, εκπληκτικά ως προς τις τεχνοτροπίες, έντονα χρωματικά αλλά και θεματικά, ενίσχυσαν το συγκινησιακό φορτίο όσων παρευρέθηκαν. 
Η αλματώδη εξέλιξη στη ζωγραφική της Εύας Μπρατοπούλου τόσο ως προς την τεχνοτροπία όσο και ως προς την εσωτερική της φιλοσοφία που αποτυπώνεται πλέον στα έργα της μέσα από μία εύγλωττη ζωγραφική, κατέστησαν σαφές πως πρόκειται πλέον για μια σπουδαίας, καλλιτεχνικής ωριμότητας δημιουργό, παρά το νεαρό της ηλικίας της.
Τα έργα πλαισιώνονται από στίχους-ύμνους στην αγάπη της παγκόσμιας λογοτεχνίας και ποίησης, με μεγαλύτερο βάρος σε Έλληνες λογοτέχνες, επιμέλεια της συγγραφέως Άννας Τσεκούρα, ύστερα από προτροπή της ζωγράφου. 
Επιλογή που πέρα από εύστοχη ήταν και ένας φόρος τιμής στην Τέχνη γενικότερα και ως σύνολο δηλώνει περίτρανα το πώς η ζωγράφος γενναιόδωρα τιμά, σέβεται και υποκλίνεται σε όλες τις μορφές τέχνης και πως οι τέχνες μπορούν να συνομιλούν και να εμπνέονται η μία από την άλλη εντείνοντας την δημιουργική έκφραση.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν φιλότεχνοι, πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου, καθώς και μεγάλος αριθμός επισκεπτών του νησιού, για να θαυμάσουν τα καινούριο έργα της ταλαντούχας Σπετσιώτισσας ζωγράφου.
Η έκθεση είναι επισκέψιμη έως και τις 17 Σεπτεμβρίου από τις 20:30 - 23:30 το βράδυ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ