ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Ποια θα είναι τα «πέναλτι» για όσους δεν αλλάξουν την παλιά τους ταυτότητα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:55:00 μ.μ. |
Δελτίο ταυτότητας
Η κυβέρνηση έχει βάλει «στο τραπέζι» μια σειρά μέτρων προκειμένου να επιβάλει σε όλους τους πολίτες την απόκτηση της νέας αστυνομικής ταυτότητας μέχρι το 2026.

Μπορεί να «φουντώνουν» οι διαμαρτυρίες ορισμένων ομάδων σε αστυνομικά τμήματα της χώρας, ωστόσο όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να «κάνει πίσω» στο ζήτημα των νέων ταυτοτήτων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, οι κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν πως εξετάζονται διάφορα μέτρα για την καθολική επιβολή των νέων ταυτοτήτων από το 2026, όπως:
-ταξίδια στο εξωτερικό μόνο με νέα ταυτότητα (Αύγουστος 2026 και εξής).
-χρέωση χωρίς τη νέα ταυτότητα για συναλλαγές με το δημόσιο.
-άρση του μέτρου της 10ετούς ισχύος για τις παλιές ταυτότητες.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το ρεπορτάζ, η επιλογή του 2026 ως έτους – ορόσημο για τη μετάβαση από τις παλιές στις νέες ταυτότητες δεν είναι τυχαία και αυτό γιατί τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς, λήγει το «deadline» που έχουν θέσει οι Ηνωμένες Πολιτείες για τις ταυτότητες που χρησιμοποιούμε σήμερα. 

Πιο αναλυτικά, σημειώνεται πως οι ΗΠΑ δεν τις θεωρούν αξιόπιστες, καθώς τονίζουν πως είναι εύκολο να πλαστογραφηθούν.

Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2026 λήγει και η αντίστοιχη ημερομηνία που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για αντίστοιχους λόγους. Αυτό σημαίνει πως, αντίθετα με αυτό που γίνεται σήμερα, κανείς δε θα μπορεί να ταξιδέψει εντός ΕΕ με παλιά ταυτότητα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ