ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση «Θάνατος στα φύκια» στην Ερμιόνη

Θέατρο
Την Κυριακή 30/07/2023 πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο αύλειο χώρο του κτηρίου του Συγγρού στην Ερμιόνη η θεατρική παράσταση με τίτλο «Θάνατος στα φύκια» που οργανώθηκε από το ΙΛΜΕ σε συνεργασία με τον ΘΟΕ, την ΧΟΕΡ και το Δήμο Ερμιονίδας.
Η εκδήλωση αφιερώθηκε στην ευεργέτιδα της Ερμιονίδας Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Η παράσταση ήταν μεταφορά στη σκηνή του ομώνυμου αφηγήματος του ερμιονίτη νομικού Γεωργίου Εμμ. Οικονόμου (Πρωναίου), το οποίο αφήγημα έγραψε το 1930 και ήταν εμπνευσμένο από τα ταξίδια των ερμιονιτών σφουγγαράδων στη Μπαρμπαριά.
Με τη δραματοποίηση του έργου το ΙΛΜΕ κατέγραψε ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Ερμιόνης, αρχές του 20ου αιώνα και το εμπλούτισε με ιστορικά στοιχεία απότις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Εκατονταετηρίδας το 1930 στην Ερμιόνη.
Στόχος του ΙΛΜΕ ήταν τα στοιχεία ζωής αυτής της εποχής να αναδειχτούν με τρόπο ατόφιο, αυθεντικό, παραστατικό και να περάσουν στις επόμενες γενιές. Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους σκοπούς του Σωματείου μας.
Είναι η δεύτερη φορά που το ΙΛΜΕ έχει τη μεγάλη ικανοποίηση να ανεβάζει θεατρική παράσταση. Και είναι μεγάλη ικανοποίηση διότι ο θεατρικός λόγος με την αμεσότητά του είναι μοναδικός, συναρπαστικός και ανεπανάληπτος.
Να θυμίσουμε ότι η πρώτη ήταν το 2019 που το ΙΛΜΕ ανέβασε το ιστορικό δράμα «Νικόλαος Γαλάτης» του Σπύρου Ευαγγελάτου, διασκευασμένο και σε συνεργασία με τον ΘΟΕ και τον Δήμο Ερμιονίδας.
Οι ηθοποιοί, οι χορευτές και οι συντελεστές της φετινής παράστασης μολονότι ερασιτέχνες ήταν όλοι εξαιρετικοί.
Έλαβαν μέρος οι ηθοποιοί:

Οι γειτόνισσες: Νάντια και Βενετία Κωστελένου

Καφετζής: ΑναστάσηςΦουέντες

Δάσκαλος: Κώστας Πεντεδέκας

Αγγελιαφόρος: Θανάσης Πάτσιος

Συμμετείχαν τα παρακάτω μέλη της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης:

Κίρκη Κοτταρά, ΝέιτζιΖότο, Γιώργος Κωνσταντάτος,

Γιάννης Σιωράς, Κωστής Σκούρτης, Ελισάβετ Φασιλή

Αφηγήτριες: Ευαγγελία Ηλιού και Κωνσταντίνα Θεοδωράκη

Διασκευή – Δραματοποίηση: Τίνα Αντωνοπούλου

Σκηνοθεσία: Ευαγγελία Ηλιού

Μουσική επιμέλεια:
Αθανασία Κουτούβαληκαι Βαγγέλης Κουλούσης

Ενδυματολογική επιμέλεια:
Μαρίκα Κανέλλη-Τουτουντζή

Φωτισμός, Ήχος και Σκηνικά:
Δαμιανός Κουτούβαλης και Βαγγέλης Κουλούσης

Η πρόεδρος του ΙΛΜΕ,Τίνα Αντωνοπούλου, στην εισαγωγική της ομιλία για την παράσταση έδωσε το κλίμα της εποχής. Στη συνέχεια ηΠαρασκευή Σκούρτη- Δαγρέ διάβασε ένα κείμενο για την παράσταση, που έγραψαν οι εγγονές του Γεωργίου Εμμ. Οικονόμου, Διονυσία και ΒασιλικήΚουτραφούρη.
Στο τέλος της παράστασης ο Δημήτρης Κουτραφούρης, σύζυγος της Ζαχαρούλας Οικονόμου, ευχαρίστησε τους συντελεστές της παράστασης και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος πήρε τον λόγο και έκανε θετικά σχόλια για τον αείμνηστο συγγραφέα του αφηγήματος, τους συντελεστές της παράστασης και για το ΙΛΜΕ.

Το ΙΛΜΕ πρωτίστως ευχαριστεί την οικογένεια του Δημήτρη Κουτραφούρη, που έδωσε το αφήγημα του Γεωργίου Εμμ. Οικονόμουστο ΙΛΜΕ για την ανάδειξη και γνωστοποίησή του.
Το ΙΛΜΕ ευχαριστεί ολόθερμα όλους τους προαναφερόμενους συντελεστές της παράστασης, οι οποίοι αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο για την επιτυχία της. Επίσης ευχαριστεί τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας, την Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης, τον Μουσικό Σύλλογο Ερμιόνης, μέλη των οποίων συμμετείχαν στην παράσταση και από τον Δήμο Ερμιονίδας τους αντιδημάρχους Δαμιανό Κουτούβαλη και Γιώργο Πιτσά καθώς και τον πρόεδρο του Ν.Π. Παναγιώτη Μέξη για την άψογη συνεργασία.
Επίσης το ΙΛΜΕ ευχαριστεί τον Κοσμά Γεωργίου για την βιντεοσκόπηση και για την λήψη των ωραίων φωτογραφιών, τον Γιάννη Δημαράκη για την οργάνωση, την τεχνική και ηλεκτρονική υποστήριξη, την Ελένη Βλάσση -Δημαράκη για τη σκηνική επιμέλεια, τον Γιάννη Κατσαρό για τον δανεισμό του γραμμοφώνου καθώς και τους Αντώνη Τζιέρη, Παναγιώτη Κωστελένο και Ελένη Σκούρτη για τον καλλωπισμό της σκηνής.
Ανάμεσα στους πολυπληθείς θεατές(ήταν περισσότεροι από 300) παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο τέως Δήμαρχος Ερμιόνης καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της επαρχίας μας.
Τέλος το ΙΛΜΕ ευχαριστεί το πολυάριθμο κοινό που παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση.

Για το ΔΣ του ΙΛΜΕ

Η Πρόεδρος
Τίνα Αντωνοπούλου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ