ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Ο Αρχιεπίσκοπος και ο Μητροπολίτης Αργολίδας στην ιστορική Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος - Σαγματά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:08:00 π.μ. | | |
Δεσπότης
Στην ιστορική Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - Σαγματά στη Θήβα βρέθηκε την Κυριακή 6 Αυγούστου το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.
Στην ομιλία του, ενώπιον δεκάδων πιστών, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε πριν από 47 χρόνια με τον Άγιο Πορφύριο.

Τότε που ο Μακαριώτατος είχε αναλάβει την αναστήλωση της Ι. Μονής. Ο Άγιος Πορφύριος του είχε πει πως το μοναστήρι θα αναβιώσει και πάλι και η νέα αδελφότητα θα ακμάσει.
Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως πράγματι από την συγκεκριμένη αδελφότητα αναδείχτηκαν τρεις μητροπολίτες, ο παρευρισκόμενος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Μακαριστός Μητροπολίτης Περιστερίου κυρός Κλήμης.

Ο Μακαριώτατος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης Μονής, όχι μόνο για την περιοχή αλλά για ολόκληρη την Ορθοδοξία, σημειώνοντας πως αποτέλεσε φάρος πνευματικής ακμής για πολλούς αιώνες.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ