ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

Και στις φυλακές Ναυπλίου μεταφέρονται οι συλληφθέντες χούλιγκαν

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:35:00 μ.μ. | | |
Συλλήψεις
Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία των τελευταίων κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια από χούλιγκαν.

Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση, 105 στο σύνολό τους, ξεκίνησαν από την Παρασκευή να οδηγούνται ενώπιον των αρμόδιων ανακριτών.

Σήμερα, απολογείται η τελευταία ομάδα των χούλιγκαν, αποτελούμενη από 33 άτομα, ενώ προφυλακίστηκε ένας ακόμα Κροάτης χούλιγκαν που νοσηλεύεται τραυματίας στο νοσοκομείο.

Την Παρασκευή από το πρώτο γκρουπ κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οι 30 οπαδοί. Μεταξύ αυτών, ήταν 28 Κροάτες, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός.

Χθες οδηγήθηκαν από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων 40 κατηγορούμενοι από το δεύτερο γκρουπ συλληφθέντων. Και σε αυτή την περίπτωση όλοι -μεταξύ αυτών και ένας Έλληνας- κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Συνολικά, έχουν προφυλακιστεί 70 οπαδοί ως τώρα.

Οι φυλακές που μεταφέρονται οι προφυλακισθέντες χούλιγκαν

Οι προφυλακισθέντες μεταφέρονται σε διάφορες φυλακές της χώρας.

Οι φυλακές είναι:

Κομοτηνή

Μαλανδρινο

Γρεβενά

Χίο

Θεσσαλονικη

Κορυδαλλο

Νιγρίτα

Λαρισα

Χανιά

Κω

Βόλο

Ναύπλιο

Τρίκαλα

Γιαννενα

Αυλώνα

Βαρύτατο το κατηγορητήριο για τους χούλιγκαν


Οι κατηγορούμενοι που απολογούνται σήμερα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς κά.

Στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή για το οποίο σε αυτή τη φάση δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους κατηγορούμενους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια αφορά τα αδικήματα της:

εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα) ανθρωποκτονίας από πρόθεση (κακούργημα)

έκρηξης (κακούργημα)

κατοχής εκρηκτικών υλών (κακούργημα)

καθώς και τα πλημμελήματα:

διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βιαιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου), παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, κατοχή φωτοβολίδων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ