ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Παναγιώτης Παπαϊωάννου: Η πολεοδόμηση του Τημενίου, πιο αναγκαία από ποτέ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:52:00 π.μ. | | |
Σύμφωνα με το ΦΕΚ 269 (ΤΕΥΧΟΣ ΑΝAΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ) της 12 Ιουλίου 2010, στο οποίο δημοσιεύτηκε η Έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) του τότε Δήμου Άργους του Νομού Αργολίδας, θεσμοθετήθηκαν «Οικιστικές Περιοχές προς πολεοδόμηση εντός ορίων οικισμού κάτω των 2.000 κατοίκων με χαρακτηριστικό στοιχείο (Π.06)» που αφορά τους οικισμούς της Δαλαμανάρας, του Κεφαλαρίου και της Μαγούλας καθώς και τον προς οριοθέτηση ως οικισμό < 2000 κατοίκων παραλιακό οικισμό Τημενίου.»

Η πολεοδόμηση προβλέπεται να γίνει, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 2508/97 με βάση το Π.Δ. 30.8.85 (ΦΕΚ 414/Δ΄) για πολεοδόμηση οικισμών με λιγότερους από 2.000 κατοίκους, όπως αυτό έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα, αλλά με υποχρέωση εισφοράς μόνο σε γη για τον οικισμό της Δαλαμανάρας και Κεφαλαρίου και μόνο σε χρήμα για τον οικισμό Τημενίου, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 2508/97 και ειδικά την παράγραφο 2β και το άρθρο 21 του ίδιου νόμου, όπως αυτός έχει επίσης τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.

Η δημοτική μας παράταξη και εγώ προσωπικά από την πρώτη ημέρα κιόλας της διακήρυξης μας και στις πρώτες δηλώσεις μου, αναφέρθηκα στην αναγκαιότητα της άμεσης πολεοδόμησης του παραλιακού οικισμού Τημενίου, ο οποίος ανήκει διοικητικά στην πόλη του Άργους, του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Περιληπτικά, αξίζει να επισημανθούν κάποιες παράμετροι που αναδεικνύουν την αναγκαιότητα και τα αναπτυξιακά οφέλη που θα επιφέρει η πολεοδόμηση του Τημενίου.

Ας δούμε σχηματικά την αλληλουχία των εξελίξεων που θα σηματοδοτήσει, η αισθητική και λειτουργική μεταμόρφωση του παραλιακού μετώπου του Άργους, το οποίο έχει ξεχαστεί τον τελευταίο καιρό, ναι, το Άργος έχει παραλιακό μέτωπο.

· Η κατάργηση του παραλιακού δρόμου (επαρχιακή οδός Νέας Κίου - Μύλων) και η μετατροπή του σε παραλία,

· Η δημιουργία κλειστού αγωγού αποστράγγισης όμβριων υδάτων στην θέση του ανοικτού χωματαύλακα (Μάνα του Περούκα) και η δημιουργία πάνω από αυτόν σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που θα αντικαταστήσει την καταργούμενη παλαιά οδό Νέας Κίου-Μύλων

· Περιορισμός της άναρχης και αυθαίρετης δόμησης σε μία ευαίσθητη και παράκτια περιοχή του Δήμου μας.

· Εξίσου σημαντική είναι η οικονομική παράμετρος : Δημιουργία νέων οικοπέδων και κατ’ επέκταση νέων κατοικιών το οποίο αυτόματα θα σημάνει μείωση του κόστους αγοράς ή ενοικίασης τους, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επομένως, σημαντική ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

· Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι αναμφίβολα θετικό και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, εγγυημένη.

Εν κατακλείδι, η πολεοδόμηση του Τημενίου, ορθολογικά μελετημένη και σταθερά προσανατολισμένη στην εξισορρόπηση των περιβαλλοντικών και ανθρωπίνων αναγκών, μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό μοχλό για τον Δήμο μας.

Η δημοτική μας παράταξη και εγώ προσωπικά έχουμε δεσμευθεί για ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα, οικονομικά κοστολογημένο το οποίο θα δίνει άμεσα αναπτυξιακή προοπτική στον Δήμο μας, πρόγραμμα που δίνει λύση στο αδιέξοδο και μας κάνει υπερήφανους ξανά.

Για οποιοδήποτε συνδημότη μας, ενδιαφέρεται μπορεί να ανατρέξει στο συνημμένο, παρακάτω σύνδεσμο και να μελετήσει ένα σπουδαίο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή και αναφέρεται στο παραλιακό θαύμα της πόλης του Τελ-Αβίβ,

https://www.kathimerini.gr/culture/562104922/to-paraliako-thayma-toy-tel-aviv.

Υ.Γ. στην προσπάθεια μας, να επικοινωνήσουμε και να γνωστοποιήσουμε το πρόγραμμά με τους πολίτες του Δήμου Άργους Μυκηνών , θα ακολουθήσει και επόμενο άρθρο μου για αναγκαιότητά θεσμοθέτησης δύο βιομηχανικών περιοχών εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας.
 
ΑΡΓΟΣ, 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ