ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Αργολίδα: Αποφάσεις για την λιμνοθάλασσα Θερμησίας, καθαρισμό ρεμάτων και ασφαλτοστρώσεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:00:00 π.μ. | | | |
σύσκεψη
Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 17 Αυγούστου.


Μεταξύ άλλων, στην εν λόγω συνεδρίαση η Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό του ελέγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου και την κατακύρωση της σύμβασης που αφορά στο έργο αξιοποίησης και ανάδειξης σε περιβαλλοντικό πάρκο του καταργημένου δικτύου της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Βέλου.

Επίσης, από την Επιτροπή εγκρίθηκε η διενέργεια δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργο ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων σε ιστορικούς οικισμούς του Δήμου Δυτικής Μάνης, στη Μεσσηνία.

Εγκρίθηκαν, ακόμα, η διακήρυξη για την εκμίσθωση εκμετάλλευσης της λιμνοθάλασσας Θερμησίας στην Αργολίδα, καθώς και το πρακτικό της δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 300.000 ευρώ έργο συντήρησης της κοίτης και καθαρισμού των ρεμάτων στην εν λόγω Περιφερειακή Ενότητα.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, εξ άλλου, η Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό ελέγχου των δικαιολογητικών κατακύρωσης προσωρινού αναδόχου για το με προϋπολογισμό 410.000 ευρώ έργο ασφαλτόστρωσης και συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου στην ορεινή επαρχία Άργους.

Η Οικονομική Επιτροπή, εξ άλλου, προέβη σήμερα στην έγκριση του πρακτικού δημοπρασίας αποσφράγισης προσφορών για το με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ έργο αποκατάστασης της βατότητας στην επαρχιακή οδό Μουριά – Πουρναριά και των δρόμων που συμβάλουν (προς Κυράς το Γεφύρι), στον Δήμο Γορτυνίας.

Τέλος, μεταξύ άλλων, αναδείχθηκαν από την Επιτροπή οι προσωρινοί μειοδότες για την συντήρηση και αποκατάσταση της βατότητας σε επαρχιακούς και δημοτικούς δρόμους α) στον Δήμο Γορτυνίας, έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, β) στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, έργο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και γ) στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας, έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ