ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Καταγγελία της ΔΑΣ Σωματείου Υπαλλήλων Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:33:00 μ.μ. |
Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση
Καταγγέλλουμε την στάση της απερχόμενης διοίκησης του Σωματείου Υπαλλήλων Καφεζυθεστιατορίων –Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου που μεθοδευμένα διοργάνωσαν εν κρυπτό στις 7,8,9/08/23 τις αρχαιρεσίες του σωματείου.


Η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν με εκφυλιστικές διαδικασίες, χωρίς την ενημέρωση των εργαζομένων – μελών, χωρίς ουσιαστικά απολογισμό της δράσης του απερχόμενου ΔΣ, χωρίς συζήτηση για τα προβλήματα, τις αγωνίες και τους στόχους διεκδίκησης αιτημάτων το επόμενο διάστημα, που θα βελτιώνουν τους όρους εργασίας και αμοιβής συνολικά των εργαζομένων του κλάδου.

Καταγγέλλουμε την απαξιωτική στάση του απερχόμενου προέδρου του ΔΣ, Αθανάσιου Κωστόπουλου, για όλη αυτή τη κατάσταση.

Καταγγέλλουμε την απερχόμενη γραμματέα του ΔΣ, Μενελία Μπαρού, που μας ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα για τις διαδικασίες έχει κοινοποιηθεί στους εργοδότες….:::

διότι «πληρώνουν» τις συνδρομές των εργαζομένων.!?

Ακόμα ισχυρίστηκε ότι φταίνε οι εργαζόμενοι που απαξιούν και δεν έρχονται να ψηφίσουν!?

Αναρωτιόμαστε πόσες Γενικές Συνελεύσεις οργάνωσε η Διοίκηση μέχρι τώρα, σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό; Δεν γνωρίζουμε να έγινε κάποια έστω τυπικά!

Τι μέτρα πήραν για τους εργαζόμενους όλα αυτά τα χρόνια που περάσαμε κρίσεις, πανδημίες, εντατικοποίηση, μαύρη εργασία; Άφαντοι από τους χώρους δουλειάς αφήνοντας έρμαια των αφεντικών τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, σ’ ένα κλάδο που η η εκμετάλλευση χτυπάει κόκκινο!

Πότε πραγματοποίησε περιοδείες στους χώρους δουλειάς για να συζητήσει με τους εργαζόμενους;

Πότε πήρε ξεκάθαρη θέση για τα συνεχή τροχαία ατυχήματα που έχουν συνάδελφοι διανομείς και που από τύχη μέχρι τώρα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα;

Πότε έκανε προσπάθεια για την οργάνωση και συσπείρωση των συναδέλφων σε όλα τα τμήματα και ειδικότητες που αφορούν τον κλάδο;

Η απάντηση σε όλα είναι Ποτέ

Είναι λογικό λοιπόν για τον κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, να απαξιώνει την ανυπαρξία και να μη θέλει να συμμετέχει σε διαδικασίες που θυμίζουν «μαφιόζικες ομερτά».

Αναρωτιόμαστε τι δουλειά έχουν οι εργοδότες στις διαδικασίες των εργαζομένων;

Χαρακτηρίζουμε αυτές τις εκφυλιστικές πρακτικές «μαϊμουδιές» που πραγματοποιούνται μόνο για να «παραχθούν» αντιπρόσωποι, με τη σύμφωνη γνώμη των αφεντικών και επί της ουσίας με αλλοίωση του Σώματος του εκάστοτε Συνεδρίου.

Θεωρούμε επίσης ότι οι διαδικασίες αυτές δεν αντιπροσωπεύουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, που είμαστε βαθιά εκμεταλλευόμενοι και καθημερινά τσακιζόμαστε στις επιχειρήσεις Επισιτισμού-Τουρισμού στην περιοχή του Ναυπλίου για να βγει η δουλειά.

Καλούμε το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΕΕΤ) να μη νομιμοποιήσει τις άθλιες μεθοδεύσεις.

Το ΔΣ της ΠΟΕΕΤ να μην λάβει υπόψη του τους αντιπροσώπους που έχουν εκλεγεί από τις εκφυλιστικές και τις εργοδοτικές, στην ουσία, διαδικασίες, που καμιά σχέση δεν έχουν με το εργατικό κίνημα!

Σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρηθεί συνυπεύθυνο για την διαλυτική και εγκληματική κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι καλούμε ΟΛΕΣ τις εργαζόμενες και ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους που νιώθουν βαθιά στο πετσί του τι πάει να πει βαθιά εκμετάλλευση από την βιομηχανία του Τουρισμού, την «ανάπτυξη» και τα υπερκέρδη τους, να μην νομιμοποιήσει την νέα Διοίκηση του Σωματείου που θα είναι όπως και οι προηγούμενες, ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ και μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζόμενων.

Θέλουμε ΤΩΡΑ ένα σωματείο μαζικό, ταξικό, πραγματικό αποκούμπι για τον κάθε εργαζόμενο, που θα έχει σαν σκοπό την οργάνωση και συσπείρωση όλων των εργαζομένων.

Σε αυτή τη κατεύθυνση, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, θα δώσουμε τη μάχη το επόμενο διάστημα και καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να στηρίξουν με ενεργή συμμετοχή κάθε πρωτοβουλία που θα πάρουμε, για να είναι το Σωματείο μας των εργατών και όχι των εργοδοτών!

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα κερδίσουμε!

10/08/2023

ΔΑΣ. Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση
Σωματείου Υπαλλήλων Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ