ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Λαϊκή Ενότητα Ανυπότακτη Αριστερά Αργολίδας: Αντιδημοκρατικές και αυταρχικές πρακτικές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:21:00 μ.μ. |
Λαϊκή Ενότητα Ανυπότακτη Αριστερά Αργολίδας
Οι τελευταίες εξελίξεις στον Δήμο Ναυπλιέων μετά την αποκάλυψη των αδιανόητων ενεργειών του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν άκρως επικίνδυνες.

Η κατ’ εξακολούθηση ρίψη κάθε λογής ακαθαρσιών αλλά ακόμα περισσότερο σύμφωνα με τον καταγγέλοντα ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός (γκαζάκι) και τα απειλητικά σημειώματα από εν ενεργεία Δήμαρχο στην οικία πολιτικού του αντιπάλου και υποψήφιου Δημάρχου αναδεικνύουν το πραγματικό πρόσωπο μιας αυταρχικής δημοτικής αρχής που εδώ και χρόνια δρα χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Η παρουσία δε αστυνομικών υποψηφίων σε μια παράταξη όπου αποδεδειγμένα πλέον ο επικεφαλής της έχει προβεί κατ’ επανάληψη σε παράνομες και επικίνδυνες ενέργειες γεννάει επιπλέον προβληματισμό.

Το θράσος αυτό του Δημάρχου και η αίσθηση ατιμωρησίας δεν προέκυψαν από το πουθενά: Η πολιτική στήριξη όλα αυτά τα χρόνια της παράταξης Κωστούρου από το κυβερνών κόμμα της ΝΔ, οι υπερεξουσίες που δίνονται στις δημοτικές αρχές με τον αντιδημοκρατικό «Καλλικράτη» και το δίκτυο πελατειακών σχέσεων που έχει στήσει χάρη ακριβώς στις δυνατότητες (απευθείας αναθέσεις, ΣΔΙΤ, κτλ) που του παρέχει η μνημονιακή κυβερνητική πολιτική γεννούν τέρατα.

Ποιος ξεχνάει την ανακοίνωση της παράταξης Κωστούρου αμέσως μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών του Μαϊου που θριαμβολογούσε υπέρ της ΝΔ?

Είχε προηγηθεί η υπογραφή ΣΔΙΤ, παρουσία του Μητσοτάκη, με παραχώρησητεράστιας δημόσιας έκτασης στο λιμάνι σε κατασκευαστική εταιρία για την κατασκευή ιδιωτικής μαρίνας.

Ποιος ξεχνάει την μοναδική στα χρονικά βράβευση μνημονιακού εν ενεργεία πρωθυπουργού (Σαμαρά) από Δήμο που έγινε υπό την συνοδεία ΜΑΤ και χημικών στην Πλατεία Συντάγματος?

Είχε προηγηθεί η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ της Καραθώνας και άλλων δημόσιων εκτάσεων για ξεπούλημα σε ιδιώτες.

Παρόμοιες συμπεριφορές και λογικές με αποκορύφωμα τα γεγονότα στο Ναύπλιο επαναλαμβάνονται το τελευταίο διάστημα σε διάφορους Δήμους της χώρας και κοινό σημείο έχουν τον αυταρχισμό και την ανεξέλεγκτη και αυθαίρετη άσκηση εξουσίας.

Αφορούν κατά κανόνα Δημάρχους, παρατάξεις και δημοτικές αρχές που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την κυβέρνηση και την ΝΔ και την εμπλοκή με συγκεκριμένα μεγάλα ή μικρότερα επιχειρηματικά συμφέροντα. (βλ. Δήμος Αθηναίων, Δήμος Βόλου, κτλ)

Η παραίτηση Κωστούρου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. 

Απαιτείται όμως και η παρέμβαση των δημοτών στα πράγματα και η κινητοποίησή τους ώστε να ηττηθεί πολιτικά όχι μόνο ο Δημήτρης Κωστούρος σαν πρόσωπο αλλά και η φιλοκυβερνητική πολιτική στην τοπική αυτοδιοίκηση η οποία αναπαράγει και διευκολύνει τέτοιες αντιδημοκρατικές και αυταρχικές πρακτικές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ