ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Ο Γιάννης Σαρρής για τον κόμβο Λυγουριού: Η κίνηση θα αυξηθεί, η επικινδυνότητα θα αυξηθεί, τα προβλήματα θα αυξηθούν

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:43:00 μ.μ. | | |
Ο Γιάννης Σαρρής
Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Επιδαύρου, σήμερα προχώρησαν σε μια προεκλογική φιέστα για να κρύψουν τα προβλήματα που θα δημιουργήσει ο νέος κυκλικός κόμβος που εξαγγέλλουν για το Λυγουριό.


Τι θέλουν να κάνουν:

Ένα νέο μικρό κυκλικό κόμβο στην είσοδο του Λυγουριού, σε απόσταση 100 μόλις μέτρων απ’ αυτόν που ήδη υπάρχει.

Τι προβλήματα θα δημιουργήσει ο νέος κόμβος:

Η πρόταση για νέο κόμβο θα προσθέσει ένα ακόμη πρόβλημα στην ήδη επιβαρυμένη κυκλοφοριακή κατάσταση στο Λυγουριό. Τοποθετώντας το νέο κόμβο μόλις 100 μέτρα από τον ήδη υπάρχοντα κόμβο τα μεγάλα οχήματα θα εξακολουθούν να έχουν πρόβλημα ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να «αντιμετωπίσουν» δύο συνεχόμενους κυκλικούς κόμβους.

Με αυτό τον τρόπο, το πρόβλημα που υπάρχει τώρα όχι μόνο δεν θα λυθεί, αλλά θα διπλασιαστεί, δημιουργώντας μια αναξιοπρεπή εικόνα για την είσοδο του Λυγουριού.

Ένας διπλός κόμβος σε σημείο που ένας μικρός δρόμος συναντά την εθνική οδό με πολλές εξόδους για διάφορες κατευθύνσεις είναι επικίνδυνος. Απλά και ξεκάθαρα. Η κίνηση θα αυξηθεί, η επικινδυνότητα θα αυξηθεί, τα προβλήματα θα αυξηθούν.

Δήλωση του Γιάννη Σαρρή, υποψηφίου Δημάρχου Επιδαύρου:

«Έχουμε συνηθίσει από τον απερχόμενο κ. Χρόνη να εγκαινιάζει μακέτες χωρίς αισθητική και όραμα για τον τόπο μας. Έχουμε συνηθίσει να μην τον νοιάζει το Λυγουριό αλλά η φωτογραφία του μπροστά από ένα δήθεν έργο. Αυτό συμβαίνει και τώρα: ένα προβληματικό έργο που έρχεται να αποτελειώσει την είσοδο του Λυγουριού.

Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι διπλοί κόμβοι σε μικρή απόσταση δημιουργούν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας. Για να είναι ασφαλείς, έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις ως προς την έκταση, αλλά και τη σύνδεσή τους με τους δευτερεύοντες δρόμους.

Θα υπάρχει ξεκάθαρα πρόβλημα ορισμού της προτεραιότητας, ενώ σε ώρες αιχμής θα δημιουργούνται ουρές από τα οχήματα και ατυχήματα, αφού για την είσοδό τους στους κόμβους πρέπει να χρησιμοποιούνται μικρότερα κενά, κάτι που εγκυμονεί κίνδυνο.

Αν ο κ. Χρόνης ενδιαφερόταν πραγματικά για το Λυγουριό, θα πίεζε τον Περιφερειάρχη να υιοθετήσει τη δική μας πρόταση: Νέος, μεγάλος κυκλικός κόμβος στη συμβολή της Εθνικής Ισθμίων - Κέντρο Υγείας και Εθνικής Λυγουριού - Αρχαίο Θέατροκαι σύνδεσή του με τον ήδη υπάρχοντα μικρό κυκλικό κόμβο.

Αλλά είπαμε, για τον κ. Χρόνη σημασία έχει να βγει η φωτογραφία όχι να αποκτήσει βιώσιμες υποδομές το Λυγουριό».

Ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Επιδαύρου
Γιάννης Σαρρής
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ