ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

Ficthi Art Festival: Μία ανάσα πολιτισμού σε μια πατρίδα που έχει παρακμάσει...

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:21:00 π.μ. | | |
Ficthi Art Festival
Κάθε καλοκαίρι στο χωριό Φίχτια (2 χιλιόμετρα από τις αρχαίες Μυκήνες) διοργανώνεται το Fichti Art Festival με τη συμμετοχή γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Φεστιβάλ που έχει φανατικούς θαυμαστές και προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο κόσμο. Φεστιβάλ μουσικής υψηλότατου επιπέδου, χορού, θεάτρου, εικαστικών τεχνών.

Τo Ficthi Art Festival αυτή η ανάσα πολιτισμού σε μια πατρίδα που έχει παρακμάσει παρόλη την λαμπρή ιστορία της, τις Μυκήνες, από τα πρώτα του ευοίωνα δείγματα είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει σε βάθος χρόνου να προβάλει και να συμβάλει σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού (ήδη επετεύχθη φέτος με την προσέλευση πολλών ξένων επισκεπτών, κυρίως, Γάλλων).

Απώτερος σκοπός του Fichti Art Festival είναι η συντήρηση και αναβάθμιση (καθαριότητα-ανακαίνιση- χρήση ως σημεία διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων) των πανέμορφων εγκαταλελειμμένων κτιρίων όπως ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Φιχτίου, το Xenia Μυκηνών που λόγω της όμορφης αρχιτεκτονικής τους και της ιστορίας τους αποτελούν μνημεία πολιτισμικής κληρονομιάς για τον τόπο μας.

Τέτοιες γενναίες προσπάθειες, τέτοια σπουδαία εγχειρήματα (όσο και να τα πολεμούν οι τοπικοί, συντηρητικοί κύκλοι) στοχεύουν μόνο στην πολιτιστική ανάπτυξη που συνεπάγεται της οικονομικής τοπικής ανάπτυξης.

Βασικός άξονας του Ficthi Art Festival, είναι η διεύρυνση του διεθνούς χαρακτήρα του στον ορίζοντα ανάπτυξης νέων ακροατηρίων και η προσέλκυση καλλιτεχνών αλλά και επισκεπτών απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Επίσης η ανάδειξη του μυκηναϊκού πολιτισμού και η μύηση ξένων επισκεπτών στην ελληνική κουλτούρα.

Ευγνώμων που συμμετείχα και ευχαριστώ πολύ το Δ.Σ. του Fichti Art Festival για την τιμητική πρόσκληση

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Καλοκαίρι 2024

Αλεξία Πετροπούλου

Τραγωδός
εκ Μυκηνών

#https://www.facebook.com/profile.php?id=100070074880164
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ