ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Δημήτρης Ορφανός: O έλεγχος, η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι βασικές αρχές της δημοκρατίας μας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:37:00 μ.μ. | | |
Δημήτρης Ορφανός
 Η αδιαφάνεια στην οικονομική διαχείριση του Δήμου Ναυπλιέων από την απερχόμενη διοίκηση Κωστούρου αποκαλύπτεται μέσω των αριθμών. Ξεγυμνώνουν τον απερχόμενο δήμαρχο, την κακοδιοίκησή του και τις επιλογές του. 

Τον Οκτώβριο έρχεται τέλος στα ψέματα, στην κοροϊδία, στην εξαπάτηση των δημοτών με… δημιουργική λογιστική και τερτίπια.

Στην τελευταία μου καταγγελία για την καθεστωτική οικονομική κακοδιαχείριση του απερχόμενου δημάρχου κ. Κωστούρου, αναφέρθηκα συγκεκριμένα στα Έσοδα από Ανταποδοτικά Τέλη και Δικαιώματατης Έκθεσης Αποτελεσμάτων Εκτέλεσης Προϋπολογισμού του Β΄ Τριμήνου του έτους 2023, που δημοσιεύτηκε στο πρόγραμμα Διαύγεια με ΑΔΑ: ΨΘΗ5ΩΚΦ-Θ39.

Είναι εμφανέστατο ότι στον Κωδικό 03, Έσοδα από Ανταποδοτικά Τέλη και Δικαιώματα έχουν προϋπολογιστεί 7.094.332,01 € και έχουν εισπραχθεί, μόλις 1.346.247,36 €, μέχρι τις 30/6/2023.

Στην απάντηση μέσω αντιπροσώπων του κ. Κωστούρου εμπλέκεται τεχνηέντως και ο Κωδικός 21 που αφορά Τακτικά Έσοδα Παρελθόντων Οικονομικών Ετών, ο οποίος φαίνεται παρακάτω. Η … δημιουργική λογιστική σε όλο της το μεγαλείο…
Ποιον κοροϊδεύετε κ. Κωστούρο;

Γιατί αναφέρετε παραπλανητικά έναν Κωδικό για τον οποίο δεν έχει γίνει καμία αναφορά;

Απαιτώ τη δημοσίευση του Πίνακα της Ετήσιας Ανάλυσης Ελέγχου Απόκλισης Στοχοθεσίας 2023, όπως έχει διαμορφωθεί στο τέλος του Β’ εξαμήνου.

Οι Δήμοι έχουν την υποχρέωση της ανάρτησης στην ιστοσελίδα τους του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης τους (ΟΠΔ= Στοχοθεσία) προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν αποκλίσεις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού. Τον Πίνακα που ζητώ έπρεπε ήδη να τον έχετε δημοσιεύσει. Είναι υποχρέωσή σας.

Άλλωστε ο έλεγχος, η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι βασικές αρχές της δημοκρατίας μας.

Τι φοβάστε;

Ο σοβαρός πολιτικός διάλογος είναι αυτό ακριβώς που κάνει η παράταξή μας «Όραμα Δημιουργίας». Το πραγματικό δημόσιο συμφέρον υπερασπίζεται αυτός που ελέγχει και ζητά τη διαφάνεια και τη λογοδοσία.

Οι καθεστωτικές πρακτικές του κ. Κωστούρου που υβρίζει, παραπλανά με ψεύτικα στοιχεία, αποκρύπτει και δεν λογοδοτεί, δεν υπερασπίζονται τον πολιτικό διάλογο και το δημόσιο συμφέρον.

Κλείνοντας, δεν αμφισβητούμε τις υπηρεσίες κ. Κωστούρο. Αμφισβητούμε και αναδεικνύουμε συνεχώς της δική σας καθεστωτική διοικητική και οικονομική ανεπάρκεια.

Και ευτυχώς μας επιβεβαιώνετε καθημερινά.

Δημήτρης Ορφανός
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ