ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Ομαδική Εικαστική Έκθεση "ΠΡΑΞΕΙΣ" στο XENIA Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:07:00 μ.μ. | | |
Ο Δήμος Επιδαύρου εγκαινιάζει την Πέμπτη10 Αυγούστου 2023στις 20:30 την Ομαδική Εικαστική Έκθεση ΠΡΑΞΕΙΣ, η οποία θα φιλοξενηθεί στο XENIA Επιδαύρου, από 10 έως 20 Αυγούστου 2023.

Επιμέλεια Έκθεσης:Ευάγγελος Λιούγκας, Εικαστικός

Συντονισμός Έκθεσης:Ευγενία Λιούγκα, Πρόεδρος Κοινότητας Λυγουριού

Διοργάνωση: Δήμος Επιδαύρου

Επιμέλεια καταλόγου, Γραφιστικά: Αγγελίνα Βοσκοπούλου


Εγκαίνια Έκθεσης :Πέμπτη10Αυγούστου 2023, 20:30μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης:
10 – 20 Αυγούστου 2023

Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης:

Παρασκευή 11/8 έως Κυριακή 13/8: 17:00 – 22:00


Παρασκευή 18/8 έως Κυριακή 20/8: 17:00 – 22:00

XENIA Επιδαύρου,
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Το Ασκληπιείο της Επιδαύρου, αυτό το μοναδικό μνημείο στην Ελλάδα, γίνεται τα τελευταία χρόνια ο χώρος συνάντησης για Έλληνες και ξένους εικαστικούς. Το μοναδικό αυτό γεγονός, η εικαστική έκθεση στον ιστορικό χώρο του Ξενία της Επιδαύρου, συνδυάζει τη μαγεία της αρχαιότητας με τη σύγχρονη τέχνη.

Η εικαστική έκθεση στην Επίδαυρο έχει καταστεί ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιριού στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο, καθώς αποτελεί μια πραγματική γιορτή τέχνης.

Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση αναδεικνύουντη δύναμη της εκφραστικότητας και την ικανότητα της τέχνης να συνδέει ανθρώπους από διάφορες πολιτισμικές και γλωσσικές κοινότητες. Η συνύπαρξη Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών ενισχύει την πολυπολιτισμικότητα και εμβαθύνει την κατανόηση και τον σεβασμό μεταξύ διαφορετικών αφετηριών.

Η συνάντηση αυτών των πολιτισμικών προσεγγίσεων δημιουργεί έναν διάλογο που εμπλουτίζει την τέχνη, φέρνοντάς την πιο κοντά στο κοινό και την πολιτιστική κληρονομιά αναδεικνύοντας τη σημασία της πολιτιστικής ανταλλαγής.

Οι εκθέσεις αυτές προσελκύουν εκατοντάδες πολίτες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο και η Επίδαυρος γίνεται ένας πολιτιστικός πύργος, ένας χώρος όπου μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης συνδέονται άνθρωποι από διάφορες γωνιές του κόσμου.

Ο διάλογος και η ανταλλαγή ιδεών που προκύπτει από τη συνύπαρξη Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών εμπλουτίζει την τοπική και παγκόσμια τέχνη, δημιουργώντας έναν χώρο για καινοτομία και δημιουργικότητα.

Έτσι, η Επίδαυρος για άλλη μια χρονιά, μέσω της τέχνης αναδεικνύει την ανθρώπινη εκφραστικότητα και τη δύναμη της πολυμορφίας.

Εύχομαι επιτυχία και διαχρονικότητα!

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου
Τάσος Χρόνης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ