ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου έκαναν μαζί "...Ένα βήμα για υγιεινή ζωή"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:12:00 μ.μ. | |
ποδοσφαιρικός αγώνας
Στο πλαίσιο «10ης Πανελλήνια Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2023» το 1ο Γ.Ε.Λ. Ναυπλίου, αναγνωρίζοντας τη θεμελιώδη σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία των μαθητών του, παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αναδειχθεί η σημασία αυτή.
Η μαθήτρια Αθανασοπούλου Ελευθερία της Α1 τάξης του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου ζωγράφισε την αφίσα για τη 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού προκειμένου να ενθαρρύνει μαθητές και καθηγητές να συμμετάσχουν στον εορτασμό της Ημέρας Γυμναστικής και να αξιοποιήσουν τα οφέλη της γυμναστικής για την υγεία και την ευεξία τους.
Με σύνθημα, ΄΄ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΣΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΖΩΗ΄΄, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας αποτελούν το πρότυπο με το δικό τους παράδειγμα συμμετέχοντας σε φυσικές και αθλητικές δραστηριότητες, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να ζουν αθλητικά, παραχωρώντας στον αθλητισμό μια θέση στη ζωή τους.
Τη Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 οι μαθητές μας παρακολούθησαν Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το Ε.Κ.Α.Β. Ναυπλίου, το οποίο αποτελεί σημαντικό μέσο για την εκπαίδευση και την προετοιμασία τους για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και την παροχή αποτελεσματικής βοήθειας σε περιπτώσεις ανάγκης.
Στη συνέχεια πήραν μέρος σε εσωτερικούς αγώνες 5x5 Καλαθοσφαίρισης και 6x6 Πετοσφαίρισης σε μεικτές ομάδες, ενισχύοντας την αίσθηση της κοινότητας στο σχολείο, αναπτύσσοντας δεσμούς και ανακαλύπτοντας νέα ενδιαφέροντα.
Η Μέρα Αθλητισμού στα Σχολεία είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την ενίσχυση της υγείας, της ευεξίας και της κοινωνικής διάστασης της εκπαίδευσης. Επιπλέον, μπορεί να ενισχύσει τη συνειδητοποίηση για την αξία του αθλητισμού στη ζωή των μαθητών και να τους ενθαρρύνει να διατηρούν υγιείς συνήθειες καθ' όλη τη ζωή τους.
Ο αθλητισμός και η υγεία είναι στενά συνδεδεμένοι, και μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μια υγιή ζωή, γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου διοργανώνοντας τις παραπάνω εκδηλώσεις στέκονται αρωγοί, προωθώντας τη σημασία της φυσικής δραστηριότητας στους μαθητές τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ