ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Μάρω Καλαϊτζή: Το πολιτικό μήνυμα της κάλπης πρέπει να ειναι «Ως εδώ»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:33:00 μ.μ. | | |
Μάρω Καλαϊτζή
Αποκαλυπτικός ήταν στη χθεσινή του τοποθέτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης σχετικά με το διακύβευμα των επερχόμενων τοπικοδιοικητικών εκλογών, ζητώντας ευθέως να εκλεγούν περιφερειάρχες και δήμαρχοι που θα υπηρετήσουν την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. 

Όπως είπε ο ίδιος άλλωστε, οι εκλογές του Οκτώβρη «καθίστανται προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας, γιατί συνδέονται με τα αναπτυξιακά σχέδια σε όλη τη χώρα», όπως χαράσσονται βέβαια με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου και το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης, προσθέτω εγώ.

Επίσης είπε ότι «Ναι, είναι κι αυτή μια πολιτική σύγκρουση, είναι η επόμενη μάχη, η μεγάλη μάχη μετά τις εθνικές εκλογές, η οποία πρέπει να κερδηθεί για να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις…»

Ο λαός λοιπόν, ακόμα και από αυτές τις πρόσφατες δηλώσεις, πρέπει να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα και να δώσει την ανάλογη πολιτική απάντηση.

Ένα κράτος, που είκοσι μέρες τώρα, μπορεί να δίνει εκατομμύρια από δω και από κει, αλλά δεν μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να βγάλουν τη λάσπη από τα σπίτια τους, δεν μπορεί να μαζέψει ακόμα τα νεκρά ζώα που σαπίζουν, είναι το κράτος που δουλεύει για τους λίγους, και όχι για τους πολλούς. Και μέρος αυτού του κράτους είναι οι Περιφέρειες και οι δήμοι…

Το τι θα βγάλει η κάλπη στο δήμο Άργους- Μυκηνών, έχει και πολιτικό μήνυμα: Μπορεί και πρέπει να εκφραστεί το «Ως εδώ».

Έγιναν όλα αυτά στη Ρόδο, στη Μαγνησία, στον Έβρο, στην Πάρνηθα... Όλοι βλέπουμε τι γίνεται στη Θεσσαλία... Δεν μπορεί η απάντηση του λαού του δήμου μας, για όλα αυτά, προς την κυβέρνηση της ΝΔ, να είναι η στήριξη των συνδυασμών της, είτε αυτό λέγεται Καμπόσος, είτε Μαλτέζος ή Παπαϊωάννου…

Ούτε βέβαια στους συνδυασμούς αυτών που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, ή στους δήθεν ανεξάρτητους. Όλοι τους έχουν δώσει δείγματα γραφής. Είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.

Συχνά τίθεται το ερώτημα στο δήμο Άργους : "Πάλι Καμπόσος;". Εμείς λέμε ότι γίνεται και διαφορετικά, με αλλαγή στις προτεραιότητες.

Η πολιτική απάντηση απέναντι στον δήμαρχο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τους συνυποψηφίους του, από το ίδιο κόμμα, είμαστε εμείς, οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές, οι υποψήφιοι με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το πρόγραμμά μας, οι θέσεις μας είναι δουλεμένες, δεν είναι ένα εργαστηριακό πείραμα. Με νέο τεχνικό πρόγραμμα με έμφαση στα σχολεία, στην Προσχολική Αγωγή, στα ειδικά σχολεία, στις παιδικές χαρές, στους αθλητικούς χώρους. Στον καιρό που η ακρίβεια μαστίζει, δραστική μείωση των δημοτικών τελών. Να στηριχθεί το εισόδημα, μην πληρώνοντας για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Αυτά που λέμε γίνονται στην Πάτρα ήδη.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει ρεαλιστική αντιπρόταση που προτεραιοποιεί τις ανάγκες της οικογένειας, του παιδιού και του εφήβου για επισκευές στα σχολεία, για να φύγει από τα κοντέινερς και τα ισόγεια πολυκατοικιών η προσχολική αγωγή, για παιδικούς σταθμούς όπου θα βρίσκουν θέση όλα τα παιδιά, για παιδικές χαρές σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό και σύγχρονες αθλητικές υποδομές σε κάθε δημοτική ενότητα.

Απέναντι στο κλίμα που πάει να επιβληθεί σε αυτές τις εκλογές, «ψήφισε τον γείτονα σου, τον γνωστό σου, τον φίλο σου..», εμείς λέμε ότι η ψήφος πρέπει να είναι πολιτική, να έχει πολιτικό περιεχόμενο.

Μπροστά στις δημοτικές εκλογές, στις 8 Οκτώβρη, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι του δήμου Άργους, χρειάζεται να σκεφτούν τα εξής ερωτήματα:

· Τι θα αντιπαρατάξει ο λαός απέναντι στο ενιαίο αντιλαϊκό μπλοκ που συγκροτούν η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος, όπως και οι δημοτικές τους παρατάξεις, με τα προγράμματά τους να μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό;

· Πώς θα μπει φρένο στην επικίνδυνη, αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται όλα αυτά τα χρόνια από τη δημοτική αρχή της ΝΔ, με τη στήριξη και των άλλων "ανεξάρτητων" παρατάξεων;

· Ποιος μπορεί να εκφράσει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τους αγώνες, τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις, τις αγωνίες της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού;

Στις 8 του Οκτώβρη ψηφίζουμε για όλα, για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, για τα σχολεία μας τα οποία είναι διαλυμένα και στο έλεος τους, για τις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων μας που μπορεί να εργάζονται στην τοπική διοίκηση και οι οποίοι είναι με 3ωρα, 4ωρα, 5ωρα..

Ψηφίζουμε για το σύνολο της επίθεσης που δεχόμαστε κάνοντας κριτήριο ψήφου ποιος βρέθηκε μπροστά στο δρόμο για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, όλο το προηγούμενο διάστημα. Η μαζική, αποφασιστική ενίσχυση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι η απάντηση και το δείξαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Οι εργαζόμενοι να κάνουν αγωνιστική επιλογή ρίχνοντας το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ώστε να μπουν εμπόδια στην εφαρμογή της ήδη αντιλαϊκής πολιτικής, με τους καθημερινούς αγώνες, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Το κρίσιμο είναι, όταν πνίγεται ο λαός στα προβλήματα να δυναμώσει η δράση, η αλληλεγγύη και ο αγώνας για να πιέσουμε για το καθετί απέναντι σε μια σκληρή πολιτική. Το ΚΚΕ κάνει αντίσταση στον δρόμο και στη Βουλή, εμείς είμαστε η 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, πρέπει να μαυριστούν και οι τρεις κυβερνητικοί υποψήφιοι , και να στηριχθούν οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σε Περιφέρεια και δήμους, και όχι των συστημικών κομμάτων.

Οι μέρες λοιπόν που μένουν είναι μέρες μάχης και αγώνα, καθημερινής συζήτησης με πολλούς ακόμα για να φτάσει παντού το κάλεσμα του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η εκλογή ακόμη περισσότερων αγωνιστών δημοτικών συμβούλων, είναι αναγκαιότητα και πολιτική απάντηση απέναντι στα σχέδια τους.

Μάρω Καλαϊτζή,
εμποροϋπάλληλος, Γεωπόνος Τ.Ε.,
Πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας
υποψήφια δημοτική σύμβουλος
στο δήμο Άργους- Μυκηνών,
με την Λαϊκή Συσπείρωση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ