ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

21 Σεπτεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ: Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αργολίδας ενημερώνει

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:01:00 μ.μ. | |
21 Σεπτεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΝΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ 

Να είστε υπομονετικοί και κατανοητοί : Τα άτομα με Αλτσχάιμερ μπορεί να δυσκολεύονται με τις καθημερινές εργασίες , τη μνήμη και την επικοινωνία . 

Προσφέρετε βοήθεια όταν χρειάζεται και να είστε προετοιμασμένοι για αλλαγές στις ικανότητες και τη συμπεριφορά τους . 

Ενθαρρύνετε την κοινωνική αλληλεπίδραση : Η απομόνωση μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της άνοιας . Ενθαρρύνετε το αγαπημένο σας πρόσωπο να συμμετέχει σε κοινωνικές δραστηριότητες και να συμμετάσχει σε συνομιλίες . 

Διατηρήστε μια ρουτίνα : Μια σταθερή καθημερινή ρουτίνα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σύγχυσης και του άγχους για τα άτομα με Αλτσχάιμερ . 

Προσαρμόστε το περιβάλλον : Κάντε το περιβάλλον του σπιτιού ασφαλές και φιλικό προς την άνοια απομακρύνοντας τους κινδύνους , τοποθετώντας μπάρες στήριξης και χρησιμοποιώντας σαφή σήμανση για σημαντικούς χώρους , όπως το μπάνιο και η κουζίνα. 

Προωθήστε τη σωματική και πνευματική διέγερση : Ενθαρρύνετε την τακτική σωματική άσκηση και νοητικές δραστηριότητες , όπως παζλ , παιχνίδια ή τέχνη , για να βοηθήσετε στη διατήρηση της γνωστικής λειτουργίας και της συνολικής ευεξίας . 

Μάθετε για τους διαθέσιμους πόρους : Συνδεθείτε με τοπικές ομάδες υποστήριξης , επαγγελματίες υγείας και οργανισμούς που προσφέρουν πληροφορίες , συμβουλές και υπηρεσίες για άτομα που ζουν με Αλτσχάιμερ και τις οικογένειές τους . 

ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ