ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Γιάννης Σαρρής: Τι ακριβώς συμβαίνει με τον Σταθμό Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων στο Λυγουριό;

Γιάννης Σαρρής
Την ώρα που οι πολίτες αγωνιούν για το τι ακριβώς θα γίνει με τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Λυγουριό, η Διοίκηση του Δήμου Επιδαύρου παίζει το παιχνίδι του «δεν ξέρω- δεν απαντώ», ενώ τα έγγραφα που έχει υπογράψει και στα οποία έχει λάβει γνώση την εκθέτουν.


Τα γεγονότα:

1. 26 Ιανουαρίου 2021: Το Δημοτικό Συμβούλιο Επιδαύρου αποφασίζει να προτείνει στον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, δηλαδή στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, την κατασκευή Σ.Μ.Α στη θέση ΚΡΑΝΙ στο Λυγουριό.

2. Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος εξουσιοδοτείται να συνομιλεί αποκλειστικά ο ίδιος με τον ΦΟΔΣΑ για να ξεκινήσει το έργο. Να ξεκινήσει δηλαδή μια «κουστουμαρισμένη χωματερή» αφού δεν υπάρχει ακόμη περιφερειακός σχεδιασμός για τα απορρίμματα που θα καταλήγουν στο Λυγουριό, δύο χιλιόμετρα από το κέντρο του.

3. Με άλλα λόγια η Διοίκηση του Δήμου Επιδαύρου έχει συμφωνήσει να γίνειτο Σ.Μ.Α.

4. Ο Σ.Μ.Α που ετοιμάζει η Διοίκηση Επιδαύρου βρίσκεται εντός δασικής έκτασης και είναι 40 στρέμματα, όπως αναφέρει η Διεύθυνση Δασών Αργολίδας.

5. Το Υπουργείο Ανάπτυξης ενημερώνει επίσημα τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου πως ο Σ.Μ.Α Επιδαύρου έχει ενταχθεί από τον Ιούνιο σε καθεστώς Υλοποίησης Πράξης. Και μέχρι τον Δεκέμβριο λήγει η προθεσμία.

6. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ο Δήμαρχος ερωτάται τι συμβαίνει δηλώνει ψευδώς άγνοια, «ότι θα ρωτήσει για να μάθει». Θα ρωτήσει για να μάθει ενώ για 3 ολόκληρους μήνες κυκλοφορεί έγγραφο με συγκεκριμένες ημερομηνίες. Και για ένα τόσο σημαντικό θέμα!

7. Την ίδια ώρα, όταν ο Αντιδήμαρχος του πάει να πει την αλήθεια, ο Δήμαρχος του κλείνει το μικρόφωνο. Το video το αποκαλύπτει!

Η Διοίκηση του Δήμου Επιδαύρου ξέρει και κρύβει την αλήθεια:

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Επιδαύρου, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ. Ως μέλος, αποκλείεται εδώ και 3 μήνες να μην έχει πάρει χαμπάρι ένα τόσο σοβαρό έγγραφο που έρχεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Ξέρει και αποκρύπτει, γιατί απλά περιμένει να περάσουν οι εκλογές και τότε θα είναι αργά για οποιαδήποτε αντίδραση.

Το πρόβλημα που θα μας «έρθει» από τη Νέα Κίο:

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες επιμένουν πως ο ΣΜΑ στη Νέα Κίο, ο ΣΜΑ δηλαδή που παραλαμβάνει όλο τον όγκο των σκουπιδιών από Ναύπλιο και Άργος, Επίδαυρο και Ερμιονίδα ενδέχεται να αναστείλει τη λειτουργία του! Και αυτό θα γίνει προκειμένου να πιεστούν οι Δήμοι να ξοφλήσουν τα υπέρογκα χρέη τους προς τη διαχειρίστρια εταιρεία, τα οποία -σύμφωνα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Δήμος Επιδαύρου χρωστάει το ποσό των 184.841,20 ευρώ

Πόσο θα επηρεάσει μια τέτοια εξέλιξη τον υπό διαμόρφωση ΣΜΑ Επιδαύρου; Δεν πρέπει οι πολίτες να ξέρουν;

Για το θέμα, ο Γιάννης Σαρρής, υποψήφιος Δήμαρχος Επιδαύρου δηλώνει:


«Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με δημόσια έγγραφα, ο απερχόμενος Δήμαρχος Επιδαύρου έχει συμφωνήσει να γίνει Σταθμός Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων, σε περιοχή λιγότερο από 2 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λυγουριού.

Και όλα αυτά, ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο περιφερειακός σχεδιασμός για τα απορρίμματα.

Και όλα αυτά, ενώ το Τοπικό Συμβούλιο δεν έχει ενημερωθεί, ενώ τα Δημοτικά Συμβούλια «ξεπέταξαν» ένα τόσο σοβαρό θέμα με συζητήσεις Δια Περιφοράς ήΔιαδικτυακά και σίγουρα χωρίς να έχει υπάρξει η ελάχιστη διαβούλευση και ενημέρωση του κόσμου.

Οι ευθύνες του απερχόμενου Δημάρχου είναι ξεκάθαρες. Μόνος του αποφάσισε να πάνε τα σκουπίδια στα Σπηλεία, μόνος του καμώνεται ότι δεν ξέρει πότε ξεκινά το έργο, μόνος του αποφασίζει να κλείσει τα μικρόφωνα στον Αντιδήμαρχο που ψελλίζει την αλήθεια. Μόνος του δεν ενημερώνει τους πολίτες για το τι θα γίνει αν ο ΣΜΑ της Νέας Κίου σταματήσει να λειτουργεί.

Αυτή είναι η τραγική αλήθεια: έχουμε έναν Δήμαρχο που έχει βάλει την υπογραφή του για ΣΜΑ στο Λυγουριό μέχρι 31.12.2023. Ο Δήμαρχος δεν μιλά, λέει και στους δικούς του να μην μιλούν, για να γίνουν οι εκλογές και να μην μάθει ο απλός Λυγουριάτης το πάρτι σκουπιδιών που του ετοιμάζει.

Σε ό,τι μας αφορά δεν θα περιμένουμε καν τις απαντήσεις του κ. Χρόνη. Γιατί όποιος λέει ψέματα ότι δεν ξέρει τι τον έχει επισήμως ενημερώσει το Υπουργείο Ανάπτυξης, είναι ικανός να πει τα πάντα.

Θα περιμένουμε όμως από τους συμπατριώτες μας να δώσουν μια ηχηρή απάντηση σε όσα κανονίζονται πίσω από την πλάτη τους. Μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα».

Ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Επιδαύρου
Γιάννης Σαρρής

- Ακολουθεί σχετικό αποδεικτικό με ημερομηνίες-









ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ