ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Η πόλη του Ναυπλίου υποδέχθηκε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από τη Λέσβο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:51:00 μ.μ. | | |
Υποδοχή λειψάνων
Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ενδόξων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την νήσο Λέσβο υποδέχθηκε κλήρος και λαός στον ενοριακό Ιερό Ναό της «Ευαγγελιστρίας» στην πόλη του Ναυπλίου τη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023. 
Τα Ιερά λείψανα θα παραμείνουν στο Ναύπλιο από της 27 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2023. Τα Ιερά Λείψανα υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος στα προπύλαια του Ιερού Ναού.
Μετά την υποδοχή ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός. Κατά την παραμονή των ιερών λειψάνων στον Ιερό Ναό, έχει προγραμματισθεί να τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες.
Στην υποδοχή παρευρέθηκε και ο κ. Γιώργος Σταμάτης Πολιτικός Μηχανικός και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, ο οποίος με δωρεά από την κατασκευαστική εταιρεία του V. STAMATIS, κατασκευάζεται ο ιερός ναός του Αγίου Παϊσίου στο προαύλιο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας.  
Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 07:00πμ έως και τις 09:00μμ. καθημερινά. Ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη της Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου, Ιάκωβο για την άδεια που έδωσε να μεταφερθούν τα Ιερά λείψανα στο Ναύπλιο, καθώς και τον Μητροπολίτη Αρεργολίδος για τη τιμή που έκανε να παραβρεθεί στην υποδοχή ,αλλά κι όλους τους πιστούς που υποδέχθηκαν με τόση αγάπη τα Ιερά λείψανα των Αγίων
Ακολούθησε χορευτική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού από το σύλλογο Ποντίων Αργολίδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων -ΔΟΠΠΑΤ.
Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη είναι οσιομάρτυρες της χριστιανικής εκκλησίας. Είναι νεοφανείς άγιοι καθώς μαρτύρησαν 10 χρόνια μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1463 μ.Χ.). Σύμφωνα με μαρτυρίες φαίνεται πως φανερώθηκαν από το 1959 με θαυματουργικό και θαυμαστό τρόπο. 
Η εορτή τους είναι δυο μέρες μετά το Πάσχα, δηλαδή την Τρίτη της Διακαινησίμου ή Λαμπροτρίτη, στην ομώνυμη μονή της Λέσβου
Στις 23 Ιουνίου 1959 αποκαλύφθηκε ένας τάφος αγνώστων κοντά στο χωριό Θερμή της Λέσβου. Ειδικότερα, γίνονταν εργασίες αποκατάστασης ενός ναϋδρίου σε έναν λόφο εκεί κοντά και ο εργάτης Δούκας Τσολάκης έπεσε πάνω σε εκείνο τον τάφο. 

Μη ξέροντας περί τίνος πρόκειται και λόγω της ολιγοπιστίας του, άφησε τα ιερά λείψανα στον κορμό ενός δέντρου. Γέλασε και πήγε να φύγει όταν παρατήρησε ότι δε μπορούσε να κινήσει τα χέρια του. Έκπληκτος "λύθηκε" μόνον αφού έκανε τον σταυρό του για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια. 
Κατόπιν είδε έναν Άγιο, τον Άγιο Ραφαήλ κοντά στο ναΰδριο και από τότε μετεστράφει σε κήρυκα του γεγονότος αυτού και του νεοφανούς Αγίου. Την ίδια χρονική περίοδο και κοντά με το άλλο γεγονός, η σύζυγος του Μαρία, σύμφωνα με πηγές, έγινε μάρτυρας μιας ανδρικής επιβλητικής παρουσίας που την αποπήρε κοντά σε ένα άλλο ναΰδριο. 
Από τότε άρχισαν οι εμφανίσεις του Αγίου στη σύζυγο του ιδιοκτήτη του χωραφιού, αλλά και σε άλλες προσκυνήτριες, προσκυνητές και παιδιά του χωριού, στον ύπνο τους αλλά και στον ξύπνιο τους. Παρουσιαζόταν εκείνος με άμφια ή ράσο και κάποιες φορές χωρίς να μιλά καν. 
Άλλες φορές πάλι εμφανιζόταν με την Παναγία και την Αγία Παρασκευή να εξιστορείται τον βίο του και το μαρτύριό του με λεπτομέρειες. Επίσης, σε άλλες περιπτώσεις αποκάλυπτε το όνομά του λέγοντας πως ήρθε ο καιρός να τον γιορτάζουν την Τρίτη της Διακαινησίμου, καθώς ο ίδιος θα έκανε πολλά θαύματα. 
Οι διηγήσεις ανά τους κατοίκους ήταν ίδιες, χωρίς να υπάρχει κάποια συνεννόηση μεταξύ τους. Να σημειωθεί ότι ο τάφος του Αγίου Νικολάου ανακαλύφθηκε στις 13 Ιουνίου 1960.

Το πρόγραμμα παραμονής των Ιερών Λειψάνων   

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου

Ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Ώρα 11:30 μ.μ. Ιερά Παράκληση των Αγίων.
Ώρα 20:00 μ.μ. – 01:00 π.μ. Ιερά Αγρυπνία.
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου
Ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Ώρα 11:30 π.μ. Ιερά Παράκληση των Αγίων.
Ώρα 6:00 μ.μ. Ιερό Ευχέλαιο και ομιλία.
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου
Ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Ώρα 11:30 π.μ. Ιερά Παράκληση των Αγίων.
Ώρα 11:30 μ.μ. Εσπερινός.
Κυριακή 1 Οκτωβρίου
Ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Ώρα 11:30 π.μ. Ιερά Παράκληση.
Ώρα 5:00 μ.μ. Ιερά Παράκληση.
Δευτέρα 2 Οκτωβρίου
Ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Ώρα 11:30 π.μ. Ιερά Παράκληση των Αγίων.
Ώρα 6:00 μ.μ. Ιερό Ευχέλαιο.

Τρίτη 3 Οκτωβρίου
Ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Ώρα 11:30 π.μ. Ιερά Παράκληση των Αγίων.
Ώρα 5:00 μ.μ. Ιερά Παράκληση των Αγίων.
Ώρα 5:30 μ.μ. Αναχώρηση Ιερών Λειψάνων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ