ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Εξόρμηση από την Βουνοπαρέα Αργολίδας σε δυτικό Ζαγόρι, Κόνιτσα και στην δρακόλιμνη της Τύμφης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:59:00 μ.μ. | | | |
πέτρινο γεφύρι
Η Βουνοπαρέα Αργολίδας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το αναλυτικό πρόγραμμα της 3ημέρης δραστηριότητας (21,22,23 Οκτωβρίου) με προορισμό το δυτικό Ζαγόρι και την Κόνιτσα με ανάβαση στην δρακόλιμνη της Τύμφης.

Για ακόμη μια φορά σας προσκαλούμε να πεζοπορήσουμε μαζί και να απολαύσουμε μοναδικές εικόνες με χρώματα και αξέχαστες εμπειρίες που μόνο η φύση μπορεί να μας προσφέρει.

Η δραστηριότητα μας έχει φυσιολατρικό, θρησκευτικό, ορειβατικό, πεζοπορικό και παραδοσιακό ενδιαφέρον.

Τα Ζαγοροχώρια βρίσκονται κρυμμένα και σκορπισμένα μέσα στις κορυφογραμμές της Τύμφης, σε δάση από πεύκα και έλατα, ορθοπλαγιές και χαράδρες, κορυφές και αλπικές λίμνες (δρακόλιμνες), με ανθρώπους φιλόξενους, καλλιτέχνες στο κτίσιμο των σπιτιών και των γεφυριών. Μάστορες που δημιουργούν και διατηρούν αναλλοίωτο τον παραδοσιακό χαρακτήρα των χωριών. Mεγάλα πετρόκτιστα αρχοντικά, λιθόκτιστα καλντερίμια, πέτρινες βρύσες όλα εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον.
Στην διαδρομή για το καταφύγιο και την δρακόλιμνη συναντάμε 3-4 πετρόχτιστες βρύσες με πόσιμο νερό όπου και θα κάνουμε στάσεις και έτσι θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε το όμορφο και άγριο αλπικό τοπίο που είναι από τα ωραιότερα μνημεία της φύσης. Αν ήμαστε τυχεροί ίσως δούμε χρυσαετό, γυπαετό ή το σπάνιο αγριόγιδο και στη δρακόλιμνη θα δούμε τους φημισμένους αλπικούς τρίτωνες.

Φθάνοντας στο καταφύγιο όπου και θα διανυκτερεύσουμε, θα απολαύσουμε την περιοχή κάτω από την Αστράκα, δημιουργώντας συναισθήματα και απερίγραπτες εικόνες. Την επόμενη ημέρα κάνουμε ανάβαση στην Δρακόλιμνη για να απολαύσουμε την απέραντη θέα και το άγριο αλπικό τοπίο.
Αφού γεμίσουμε από ικανοποίηση θα μπούμε στο μονοπάτι για την επιστροφή μας για το Μικρό Πάπιγκο. Εκεί θα συναντηθούμε με την ομάδα Α για να πεζοπορήσουμε κάτω από τους πύργους της Αστράκας μέχρι το Κόκκινο Λιθάρι και απέναντι από το χωριό Βίκος. Η δραστηριότητα μας και τα αξιοθέατα της περιοχής αυτής θα μας χαρίσουν ευεξία, ψυχική ανάταση και ανεξάντλητη ικανοποίηση.
Αναλυτικό πρόγραμμα:

1η ημέρα:
Αναχώρηση από το Ναύπλιο στις 5:30 π.μ. και από το Άργος στις 6.00 π.μ., με προορισμό την αρχοντική Αρίστη (650μ.), με ενδιάμεσες στάσεις. Αφού τακτοποιηθούμε στον ξενώνα μας και ξεκουραστούμε για περίπου 1 ώρα θα αναχωρήσουμε για το μαγευτικό Μικρό Πάπιγκο.

Η ομάδα Α θα επισκεφθεί το Πάπιγκο (940 μ.) για βόλτες στα εντυπωσιακά καλντερίμια του και αργά το απόγευμα επιστρέφει στην Αρίστη για φαγητό και διανυκτέρευση. Την επόμενη ημέρα μετά το πρωινό, θα υπάρχει η δυνατότητα στη ομάδα Α για δραστηριότητες στα δροσερά νερά του Βοϊδομάτη (ιππασία-rafting-μπάνιο).

Για να λάβει κάποιος μέρος στις οργανωμένες δραστηριότητες απαιτείται έγκαιρη δήλωση συμμετοχής.

Η ομάδα Β θα ξεκινήσει την ανάβαση της για το καταφύγιο Αστράκας αμέσως μετά την άφιξή μας στο Μικρό Πάπιγκο. Ύστερα από 3:30΄- 4:00 ώρες περίπου φθάνουμε στο καταφύγιο (1950μ.) όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

2η ημέρα: Η ομάδα Β μετά το πρωινό θα ξεκινήσει την πεζοπορία με προορισμό τη Δρακόλιμνη της Τύμφης (2050μ.). Επιστροφή στο Μικρό Πάπιγκο και συνάντηση με την ομάδα Α για μια μικρή πεζοπορία κάτω από τους πύργους της Αστράκας μέχρι το Κόκκινο Λιθάρι και απέναντι από το χωριό Βίκος. Μετά το γεύμα μας στο Μικρό Πάπιγκο, επιστρέφουμε στην Αρίστη για χαλάρωση.

3η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για μία ακόμη ξεχωριστή πεζοπορία στο φαράγγι του ποταμού Βοϊδομάτη, από το γεφύρι της Αρίστης μέχρι το γεφύρι της Κλειδωνιάς. Ολοκληρώνοντας την πεζοπορία μας, αναχωρούμε για το κεφαλοχώρι της Κόνιτσας για μια επίσκεψη σε μερικά από τα μοναδικά αξιοθέατα της όπως το πέτρινο τοξωτό γεφύρι της και η Ι.Μ. Μολυβδοσκέπαστης. Τέλος μετά το φαγητό στην περιοχή της Κόνιτσας επιστρέφουμε στη βάση μας αργά το βράδυ.
Πληροφορίες διαδρομών:

Για την ανάβαση στην δρακόλιμνη της Τύμφης (διαδρομή 9 χιλ. με Υ.Δ. 1000μ. και Β.Δ. 2.), χρειάζεται πολύ καλή φυσική κατάσταση (όχι για αρχάριους).

Όλες οι υπόλοιπες διαδρομές έχουν βαθμό δυσκολίας 1, απαιτούν όμως και αυτές καλή φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό.

Απαραίτητος εξοπλισμός:

Σακίδιο πλάτης, ορειβατικές μπότες ή μπότες trekking, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), fleece, ισοθερμικά φανελάκια, γάντια, καπέλο, μπατόν, φακός κεφαλής γυαλιά ηλίου, υδροδοχείο (1,5 lit), τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται (μπάρες δημητριακών σοκολάτες ξηρά τροφή ηλεκτρολύτες), προσωπικά είδη (χαρτομάντιλα), αντικουνουπικό, αντηλιακό, ατομικό φαρμακείο, δεύτερη αλλαξιά εσωρούχων, σακούλα απορριμμάτων.

Για τη διανυκτέρευση στο καταφύγιο απαραίτητα, σεντόνια ή υπνόσακος (κουβέρτες παρέχονται από το καταφύγιο).

Παροχές δραστηριότητας:

- Μεταφορά από Άργος και Ναύπλιο με λεωφορείο.
-Τοπικές μετακινήσεις
-Δύο (2) διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενώνα στην Αρίστη και μια (1) στο καταφύγιο Αστράκας για την ομάδα Β.
-Έμπειροι συνοδοί βουνού
-Πιστοποιημένη νοσηλεύτρια με πλήρες ομαδικό φαρμακείο.
-Ασύρματες επικοινωνίες
-Φωτογραφικό υλικό
-Φ.Π.Α. 24%
Δεν περιλαμβάνεται:
-Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Πληροφορίες:

Για να είναι δυνατή η πραγματοποίηση της δραστηριότητας απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχών. Εφόσον οι συμμετοχές δεν συμπληρωθούν, η Βουνοπαρέα Αργολίδας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα επιστρέφοντας τις προκαταβολές.

Ο αρχηγός της εξόρμησης έχει το δικαίωμα, να τροποποιήσει με άλλο εναλλακτικό ή να ματαιώσει το πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή πριν την έναρξη του, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ).

Κάθε συμμετέχοντας, γνωρίζει τις απαιτήσεις της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του, όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου (8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης).

Επίσης οι συμμετέχοντες, αποδέχονται την λήψη και την ανάρτηση στο διαδίκτυο φωτογραφιών που ενδέχεται να τους απεικονίζουν.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν άριστη σωματική & ψυχική υγεία και να ενημερώνουν τον αρχηγό για τυχόν αλλεργίες ή ασθένειες.

Σε κάθε περίπτωση η επικοινωνία των συμμετεχόντων με τον αρχηγό πριν την πραγματοποίηση της δραστηριότητας κρίνεται απαραίτητη.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο εφόσον προκαταβάλλεται το ήμισυ του εισιτηρίου το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στον λογαριασμό (GR8801713080006308010142535) με αναγραφή ονοματεπώνυμο και αιτιολογία “ΖΑΓΟΡΙ”.

Τράπεζα Πειραιώς – Δικαιούχος: Σοφία Τότσικα.

Τυχόν έξοδα εμβάσματος από άλλη τράπεζα, βαρύνουν αποκλειστικά τον καταθέτη.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την δραστηριότητα μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 6972705070 - Σπύρος Τότσικας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ