ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:30:00 π.μ. | |
Νίκος Κουτουμάνος
Την Κυριακή 10/9/2023 σε μια μαζική συγκέντρωση στο καφέ Κοίλον στην Παλαιά Επίδαυρο, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Επιδαύρου. Το άνοιγμα στην εκδήλωση με σύντομο χαιρετισμό έκανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με την Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Νίκος Κουτουμάνος.

Νωρίτερα επισκέφτηκαν τη Νέα Επίδαυρο που χτυπήθηκε από την πρόσφατη κακοκαιρία. Από τη συζήτηση με κατοίκους και πληγέντες, διαπιστώθηκε η εγκατάλειψη και η εγκληματική πολιτική που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σαν μόνιμα φορολογικά υποζύγια, που αφήνει απροστάτευτες ολόκληρες περιοχές αλλά παράλληλα «μπουκώνει» με άφθονο κρατικό χρήμα μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στη σύντομη παρέμβασή του ο Νίκος Κουτουμάνος, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εγκληματικά απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή της Θεσσαλίας και στην ανάγκη συμπαράστασης και αλληλεγγύης από όλους μας στους χιλιάδες πληγέντες. Αναφέρθηκε στον εμπαιγμό σε βάρος όλων αυτών που έχασαν ανθρώπους και περιουσίες, στις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνηση της ΝΔ, των άλλων κομμάτων που κυβέρνησαν, της περιφερειακής αρχής και των δημοτικών αρχών.

Τόνισε ότι “οι εργολαβίες και οι δουλειές μπορεί να γίνονται νόμιμα αλλά οι μίζες και τα κέρδη των λίγων είναι σταθερά πάνω από τις ζωές και τις περιουσίες των ανθρώπων, πάνω από την προστασία του περιβάλλοντος.

Το «πάμε κι όπου βγει» είναι ο βασικός οδηγός του κράτους όσον αφορά τα λαϊκά συμφέροντα. Ξέρουν πολύ καλά ΕΕ, Κράτος, Περιφέρεια, Δήμοι τους κινδύνους. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχουν 16 περιοχές με μεγάλο κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων (Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας) οι οποίες είναι οι παρακάτω:

1)Πεδινή περιοχή ρεμάτων Καλαμάτας-Μεσσήνης 2) Πεδινή περιοχή Μελιγαλά 3) Οροπέδιο Μεγαλόπολης 4) Χαμηλές περιοχές π. Αλφειού και παράκτια ζώνη χειμάρρων από το ύψος της πόλης Κρέστενα μέχρι τα Φιλιατρά 5) Πεδινή περιοχή οικισμών Λουτρών Ωραίας Ελένης 6) Υψηλή ζώνη π. Ασωπού 7) Χαμηλή ζώνη λεκάνης λίμνης Στυμφαλίας 8)Χαμηλή ζώνη λεκάνης τεχνητής λίμνης Φενεού 9) Χαμηλή ζώνη ρεμάτων παραλίας Β. Πελοποννήσου από το Κιάτο έως την Κόρινθο 10) Χαμηλή ζώνη π. Ευρώτα (περιοχές οικισμών Σκάλας, Έλους) 11) Κοιλάδα π. Ευρώτα στο ύψος της Σπάρτης 12) Πεδινή περιοχή Άστρους 13) Χαμηλή ζώνη π. Ράδου 14) Οροπέδιο Τρίπολης 15) Πεδιάδα Άργους-Ναυπλίου-Δρεπάνου 16) Πεδινή περιοχή Βλαχέρνας.
Θα περίμενε κανείς ότι μετά από αυτές τις μελέτες (2017) θα ηχούσε συναγερμός και ότι όλος ο κρατικός μηχανισμός θα έτρεχε να υλοποιήσει τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Στην πραγματικότητα δε γίνεται τίποτα ή στην καλλίτερη περίπτωση γίνονται έργα αποσπασματικά και με μεγάλη καθυστέρηση. Στην πραγματικότητα η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη, όλο και πιο επικίνδυνη αφού ακόμα και οι υπάρχουσες υποδομές μένουν ασυντήρητες

Μπορεί να κλίνουν σε όλες τις πτώσεις τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή, να αναφέρονται συνεχώς στα ακραία καιρικά φαινόμενα κτλ Πρόκειται όμως για φτηνές δικαιολογίες. Ξέρουν πολύ καλά οι κυβερνώντες τι θα συμβεί αν βρέξει, ξέρουν ποιες θα είναι οι συνέπειες! Είναι θέμα πολιτικών επιλογών και προτεραιοτήτων. Τα αντιπλημμυρικά όπως και όλα τα έργα προληπτικής προστασίας από φυσικές καταστροφές δεν είναι επιλέξιμα από Κράτος και ΕΕ. Ομολογούν χωρίς ντροπή ότι «συμφέρει» να προστατεύονται ΜΟΝΟ οι ακριβές υποδομές ενώ για τις υπόλοιπες «φτάνει» να αποζημιώνονται!

Αυτή η βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις και στηρίζουν όλα τα κόμματα της ΕΕ, πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου, να μη δώσουν το δικαίωμα στους φορείς αυτής της πολιτικής να συνεχίσουν το αντιλαϊκό έργο τους επικαλούμενοι το αποτέλεσμα από τις τοπικές εκλογές της 8ης Οκτώβρη”.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Επιδαύρου Ναπολέων Μπουρδάκος στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Με τη σημερινή μας συγκέντρωση θέλουμε να απευθύνουμε ένα ευρύτερο κάλεσμα για συμπόρευση με τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ για κοινούς αγώνες. Οι αλλαγές, η ανατροπή που έχουν ανάγκη οι νέοι, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες, θα έρθει από τα κάτω, με οργάνωση και αγώνα παντού.

Χορτάσαμε από δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους δήθεν ανεξάρτητους, δήθεν ακομμάτιστους, που το μόνο που έκαναν ήταν να σκύβουν το κεφάλι, να εφαρμόζουν κατά γράμμα τα μνημόνια, της εντολές της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η σύνθεση του ψηφοδελτίου της ΛΣ και στο δήμο Επιδαύρου αποτυπώνει τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει η κοινή δράση των ανθρώπων που αγωνίζονται για το δίκιο του λαού, ο κοινός αγώνας κάθε ανθρώπου με τους κομμουνιστές. Είναι εγγύηση για το ποιος θα πρωταγωνιστήσει για την ανακούφιση του λαού, για το ποιος θα δώσει δύναμη στην οργάνωση της λαϊκής πάλης.

Εμείς θα σας μιλήσουμε απόψε για αυτά που δεν θα αναφέρουν καθόλου οι υπόλοιποι προεκλογικά. Το πιο βασικό είναι οι νόμοι που βάζουν το πλαίσιο στην Τοπική Διοίκηση, ο Καποδίστριας και ο Καλλικράτης πριν, ο Κλεισθένης τώρα. Είναι αυτοί οι νόμοι που καθορίζουν την λειτουργία του Δήμου και του έχουν μειώσει την χρηματοδότηση κατά 70% και πρόβλεπαν αύξηση της φορολογίας του Δήμου προς τους δημότες με σκοπό η φορολογία αυτή να ξεπερνάει κατά πολύ την κρατική χρηματοδότηση. Με βάση αυτούς τους νόμους η φορολογία στο δήμο αυξήθηκε από το 2014 κατά 320% και έφτασε τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ το 2023 και δεν θα σταματήσει εκεί. Τι χρειάζονται λοιπόν, χρειάζονται λοιπόν ικανούς Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που θα περάσουν όλη αυτή τη φορολαίλαπα χωρίς αντιδράσεις. Ένσημα στην αντιλαϊκή πολιτική έχουν τόσο ο κ. Χρόνης όσο και ο κ. Σαρρής. Εμείς είμαστε απέναντι, λαϊκή αντιπολίτευση σε αυτήν την πολιτική και βέβαια παλεύουμε να δώσουμε και μια ανάσα στη λαϊκή οικογένεια.
Δεν είναι μυστικό ότι μαζί οι άλλες παρατάξεις στο Δημοτικό συμβούλιο στήριξαν τις βασικές επιλογές της διοίκησης Χρόνη αρχικά με το ένα χέρι αυτό που σήκωναν και ψήφιζαν από τα ΣΔΙΤ μέχρι και τους προϋπολογισμούς και τώρα πια και με τα δύο χέρια.

· Στήριξαν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης τα 2μηνα, 5μηνα, 8μηνα για την κάλυψή πάγιων και διαρκών αναγκών του Δήμου. Ποτέ δεν μίλησαν, κανένας τους, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

· Στήριξαν την υποχρηματοδότηση του Δήμου αφού ποτέ δεν διεκδίκησαν ούτε ευρώ από τα χρήματα που έχει κόψει το κεντρικό κράτος προς του Δήμους.

· Προώθησαν τις ιδιωτικοποιήσεις, την ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων και στο ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ αλλά και στην αποκομιδή, την ιδιωτικοποίηση του νερού, στήριξαν την άγρια φορολογία που επιβάλουν οι δήμοι στους δημότες.

· Έβαλαν μέσα στο Δήμο ΜΚΟ, αναπτυξιακές και κάθε λογής σάπια εργαλεία του συστήματος για να κερδίζουν οι εργολάβοι και να βολεύονται κολλητοί και ημέτεροι.

· Αυτοί που διαφημίζουν έργα δεκάδων εκατομμύριών ευρώ δεν βρήκαν λίγα για να έχουν οι εργαζόμενοι το γάλα που σαν ΜΑΠ δικαιούνται.

· Μιλάνε για Τοπική Αυτοδιοίκηση όταν ξέρουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει αυτοδιοίκητο. Υπάρχουν εντολές και κατευθύνσεις της Ε.Ε και της κυβέρνησης που είτε σκύβεις το κεφάλι και τις υλοποιείς είτε το σηκώνεις και τις αντιπαλεύεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι εργαζόμενοι του Δήμου. Με βάση το δικό τους οργανόγραμμα λείπουν οι μισοί. Οι εργαζόμενοι δεν είναι απλώς ένα κομμάτι της λειτουργίας του Δήμου. Είναι το βασικό για να μπορέσει να λειτουργήσει, χωρίς αυτούς δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Όλα αυτά τα χρόνια η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Επιδαύρου στάθηκε απέναντι, αποκάλυψε και εμπόδισε αυτήν την πολιτική στο δημοτικό συμβούλιο.

Από την πρώτη στιγμή δείξαμε τις προθέσεις μας να είμαστε δίπλα στον εργαζόμενο, στον αγρότη στον μικροεπαγγελματία.

Ø Διεκδικήσαμε αντιπλημμυρικά έργα, αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση.

Ø Πήραμε πρωτοβουλίες ενάντια στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας και κάναμε προτάσεις για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ø Εναντιωθήκαμε στην ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων και του ηλεκτροφωτισμού. Στις ΜΠΕ για τα ιχθυοτροφεία τις ανεμογεννήτριες και τα χοιροστάσια που υποβαθμίζουν τον τόπο.

Ø Διεκδικήσαμε να μείνουν οι υπηρεσίες στον τόπο μας, οι τράπεζες, τα ΕΛΤΑ.

Ø Διεκδικήσαμε ολοκληρωμένη προστασία των αδέσποτων ζώων ενάντια στη λογική της δημοτικής αρχής και του κράτους που είναι η μεταφορά της ευθύνης στους φιλοζωικούς συλλόγους.

Ø Αναδείξαμε τα προβλήματα των υποδομών στους δημοτικούς και αγροτικούς δρόμους στην λειτουργία των βιολογικών, στην καθαριότητα, στον δημοτικό φωτισμό και στις παιδικές χαρές.

Ø Διεκδικήσαμε φθηνό και ποιοτικό νερό που να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, πανάκριβο μάλιστα στο δήμο μας και πολλές φορές ακατάλληλο αφού είχαμε το 2022 την περιπέτεια με την σαλμονέλα, ενώ έχουν ανιχνευθεί και εντερόκοκος και κολοβακτηρίδια.

Ø Διεκδικήσαμε μαζί με τους εργαζόμενους αύξηση του βασικού μισθού και συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μείωση της ανεργίας, μείωση της ακρίβειας, είμασταν μαζί με τους αγρότες στα μπλόκα, με τους μικρούς επαγγελματίες που διεκδικούν μείωση της αβάσταχτης φορολογίας.

Ø Διεκδικήσαμε ίδρυση παιδικού και βρεφικού σταθμού για κάλυψη όλων των παιδιών του δήμου.

Ø Διεκδικήσαμε και προτείναμε να δοθεί μια ανάσα στα λαϊκά νοικοκυριά με την μείωση των δημοτικών τελών. Την ίδια στιγμή η Δημοτική Αρχή αύξησε τα Δημοτικά τέλη έως και 88% επιπλέον της αύξησης 40 % που είχε κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή τα βασικά στελέχη της οποίας είναι με την παράταξη Σαρρή. Σε συμφωνία όλες οι άλλες παρατάξεις συνέχισαν την επιβολή χαρατσιού μέχρι και στο θάνατο, με το τέλος ταφής, το τέλος διατήρησης τάφου και τέλος καλλωπισμού. Δεν δίστασαν να βάλουν στην κουβέντα για τα τέλη μέχρι και το παγκάρι της εκκλησίας.

Το κάλεσμα που απευθύνουμε στον λαό του Δήμου Επιδαύρου είναι κάλεσμα συνέπειας, αγωνιστικότητας, αισιοδοξίας και πρέπει να φτάσει παντού.

Σας καλούμε να ψηφίσετε Λαϊκή Συσπείρωση, για να διεκδικήσουμε μαζί αυτά που δικαιούμαστε και μας ανήκουν.

Τα ψηφοδέλτιά μας απαρτίζονται από έντιμους αγωνιστές που παλεύουν με ήθος, και ανιδιοτέλεια.

Θέλουμε και θα κάνουμε τη διαφορά στο Δήμο Επιδαύρου.”

Oι υποψήφιοι είναι:

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ Φαρμακοποιός

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΙδιωτικός Υπάλληλος

ΒΛΑΧΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ

ΒΛΑΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κτηνοτρόφος

ΓΑΛΗΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Φωτογράφος

ΓΚΙΚΑ ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΗ (ΜΑΡΟΝΙΚΑ) Ελεύθερος Επαγγελματίας

ΓΚΟΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣΑγρότης

ΔΕΔΕΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Συνταξιούχος Δημοσίου

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Φοιτητής Οικονομικών

ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ελεύθερος Επαγγελματίας

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ελεύθερος Επαγγελματίας

ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ Ελεύθερος Επαγγελματίας

ΚΑΦΤΑΝΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ Πληροφορικός

ΚΛΕΠΕΤΣΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ειδικός Δασικής Προστασίας

ΜΑΓΙΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Χημικός ΕΚΠΑ, Διδακτορικός φοιτητής

ΜΑΡΑ ΜΑΡΙΑ Ελεύθερος Επαγγελματίας

ΜΑΡΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος

ΜΙΧΑΗΛ ΣΠΥΡΙΔΩΝσυνταξιούχος ΟΤΕ

ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ ΕΛΕΝΗ Αυτοαπασχολούμενη

ΜΠΟΓΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Φοιτητής Μηχανικών Η/Υ πληροφορικής

ΜΠΟΥΡΔΑΚΟΥ ΜΑΡΙΝΑ ΙδιωτικήΥπάλληλος

ΞΥΠΟΛΙΑΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ Σκηνοθέτης - Παραγωγός

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Δημόσιος Υπάλληλος

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ Αγρότισσα

ΣΤΑΘΗ ΕΛΕΝΗΕλεύθερος Επαγγελματίας

ΣΤΑΤΕΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Συνταξιούχος Τραπεζικός Yπάλληλος

ΤΖΑΜΑΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣΠληροφορικός

ΤΡΙΜΠΟΝΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Αγρότης

ΤΣΕΡΚΕΖΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ Ελεύθερος Επαγγελματίας

ΤΣΟΛΗ ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΝΕΦΕΛΗ Αρχιτέκτων μηχανικός

ΤΣΟΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Αγρότης

ΦΕΛΙΜΕΓΚΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΠΑΟΛΑ (ΜΠΙΝΤΖΗ) Ξενοδόχος



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ