ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Ναύπλιο: Εργαστήρι Κεραμικής με τη Θαλασσινή Μπράτσου για παιδιά στο "Φουγάρο"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:00:00 μ.μ. | |
αγγειοπλαστική
Με αφορμή τα έργα και τις καλλιτέχνιδες της έκθεσης NOW WOMEN διοργανώνεται στο FOUGARO ARTCENTER σειρά εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους.

Τα παιδιά παρατηρούν το έργο και εμπνέονται από αυτό. Πλάθουν, πιέζουν χαράζουν τον πηλό. Πειραματίζονται με τα χρώματα και τις υφές διαφόρων υλικών όπως ξύλα, υφάσματα και άχυρα. Μαθαίνουν βασικές τεχνικές της κεραμικής και δημιουργούν τα δικά τους έργα τέχνης.

Κάθε θεματική θα παρουσιάζεται σε τρεις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, παιδιά 3 έως 5 χρόνων, παιδιά 6 έως 12 χρόνων και εφήβους, σε αυτοτελή εργαστήρια.

Κατά την διάρκεια των εργαστηρίων τα παιδιά θα δημιουργούν ατομικά και ομαδικά έργα.

Σκοπός των εργαστηρίων αυτών είναι τα παιδιά να εξερευνήσουν τις δυνατότητές του πηλού, να καλλιεργήσουν τις αισθήσεις τους, να αναπτύξουν την λεπτή τους κινητικότητα και την καλλιτεχνική τους έκφραση. Μέσα από τις ομαδικές δράσεις σκοπεύουμε στην καλλιέργεια της συνεργατικότητας και της συλλογικής έκφρασης των παιδιών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 24/9/2023

ώρα 11-12 τμήμα για γονείς με παιδιά προσχολικής 3+ ετών

ώρα 12.30-14.30 για παιδιά 6+ ετών

ώρα 16.00-18.00 για παιδιά 13+ ετών

Τα παιδιά παρατηρούν το έργο "Επάλληλα" εκφράζουν ελεύθερα τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους δημιουργεί. "Γνωρίζουν" την κεραμίστρια Μαρία Βλαντή μέσα από τα έργα της και αναζητούν τις έννοιες που κρύβονται σε αυτά. 

Γεμάτα ιδέες δίνουν μορφή, πιέζουν, χαράσσουν, αποτυπώνουν στον πηλό. Στο εργαστήριο αυτό κάθε παιδί θα δημιουργήσει μια σειρά από πλακάκια. Υλικά όπως ξύλα της θάλασσας, φύλλα, πετρώματα θα αποτελέσουν εργαλεία στα χέρια των παιδιών, ώστε να αποδώσουν στον πηλό στοιχεία της φύσης και γήινες μορφές. 

Στο εργαστήριο αυτό θα δουλέψουμε ατομικά και ομαδικά. Κάθε παιδί θα επιλέξει ένα πλακάκι του που θα μπει σε μια ομαδική σύνθεση. 

Η ομαδική σύνθεση θα είναι μια ξύλινη επιφάνεια, όπου θα στηριχθούν πλακάκια από όλους τους συμμετέχοντες. Θα είναι μια αναφορά και μια συνομιλία των παιδιών με το έργο της Μαρίας Βλαντή.

Θαλασσινή Μπράτσου
αρχαιολόγος, κεραμίστρια , αφηγήτρια


Σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές είναι στον τομέα της αρχαιολογίας και της ιστορίας της τέχνης, με ειδίκευση στην κεραμική των βυζαντινών και νεότερων χρόνων. Παράλληλα με τις σπουδές της έχει διδαχθεί κεραμική στο Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής. Είναι απόφοιτος της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις αφήγησης για ενήλικο και παιδικό κοινό. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με την μουσειοπαιδαγωγική και την αφήγηση λαϊκών παραμυθιών. Από το 2013 σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα και παιδικά εργαστήρια κεραμικής σε συνεργασία με μουσεία, σχολεία και πολιτιστικούς φορείς. Το 2020 ίδρυσε την ομάδα Terratakia workshops, με στόχο την διοργάνωση βιωματικών πολιτιστικών δράσεων για παιδιά.

Τα terratakia είναι μια ομάδα που σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.

Μύθοι και παραμύθια, θέματα από την αρχαιολογία, την ιστορία της τέχνης, τον νεότερο πολιτισμό, το περιβάλλον και την καθημερινή ζωή, γίνονται για εμάς πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Στόχος μας τα παιδιά να εξερευνήσουν με βιωματικό τρόπο, διαφορετικές εκφάνσεις του πολιτισμού, μέσα από αφηγήσεις, διαδραστικά παιχνίδια και δημιουργικά εργαστήρια.

info 27520 47370 | 6944411041 |workshops@anthosfougaro.gr

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ