ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

"Ναυπλία Ενωμένη": Πράσινο παντού - Η δημιουργία χώρων πρασίνου στις πόλεις είναι επένδυση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:56:00 μ.μ. | |
"Ναυπλία Ενωμένη"
Η διαχείριση και η ανάπτυξη πνευμόνων πρασίνου, τόσο εντός του αστικού ιστού, όσο και περιαστικά, σε κάθε οικισμό, σε κάθε δρόμο, αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση του Δήμου. 

Η δημιουργία και η διατήρηση ενός ολοκληρωμένου δικτύου-συστήματος, αστικού και περιαστικού, πρασίνου επιβάλλεται να είναι η βάση του σχεδιασμού κάθε πόλης.

Μέχρι σήμερα, κανείς αρμόδιος στην πόλη μας δεν έθεσε ως προτεραιότητα μια ολιστική μελέτη, ώστε να αποκτήσει ο Δήμος μας σταθερή πολιτική πρασίνου. Αντίθετα, η, μέχρι τώρα, πολιτική ήταν ακριβώς η αντίθετη. Το πράσινο περιορίστηκε, δέντρα αφέθηκαν να ξεραθούν, ώστε να υπάρχει μια εύκολη, ψευδεπίγραφη δικαιολογία, για την κοπή τους, πάρκα και υδάτινοι χώροι εγκαταλείφθηκαν, η πόλη επεκτάθηκε, χωρίς οικολογικό σχεδιασμό, με συνεχείς αποχαρακτηρισμούς των χώρων πρασίνου και μοναδικό κριτήριο το κέρδος, ενώ δρόμοι και συνοικίες «αναπλάστηκαν», με περαιτέρω τσιμεντοποίηση και χωρίς ίχνος δέντρου. Θεωρούμε αυτονόητη την ανάγκη να αυξηθεί στον αστικό ιστό η αναλογία τετραγωνικών μέτρων πρασίνου, ανά κάτοικο, προς όφελος όλων μας και, ειδικά, των παιδιών μας. Θέλουμε και μπορούμε οι χώροι πρασίνου να αποτελέσουν, επιτέλους, προέκταση του σπιτιού του δημότη και της οικογένειάς του, να είναι χώροι ξεκούρασης, επικοινωνίας και υγείας.

ü Συντήρηση και φροντίδα όλων των πάρκων του Δήμου, πλατειών και νησίδων πρασίνου και δένδρων, σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα, ανάλογα με την εποχή.

ü Διερεύνηση της εγχώριας χλωρίδας, εκπόνηση φυτοτεχνικής, περιβαλλοντικής και οικονομοτεχνικής μελέτης με στόχο την προστασία των χώρων πρασίνου από την επερχόμενη κλιματική αλλαγή καθώς και την αύξηση αυτών.

ü Πραγματοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων, σε όλη την έκταση του Δήμου μας (περίχωρα πόλης, δημοτικά διαμερίσματα και κοινότητες), με σκοπό τη βελτίωση των κοινοχρήστων χώρων και τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, όπου αυτό είναι εφικτό (smart park ή πάρκα τσέπης).

ü Υιοθέτηση οικολογικών δράσεων (δενδροφυτεύσεις κ.α.) σε συνεργασία με τα σχολεία του Δήμου μας.

Όλο το πρόγραμμα της παράταξής μας βρίσκεται αναρτημένο από τις 25 Αυγούστου 2023 στην ιστοσελίδα μας. Για να ενημερωθείτε επισκεφθείτε την στο https://nafpliaenomeni.gr/category/programma/


Δημήτρης Παπαδημόπουλος
Υπ. Δήμαρχος Ναυπλιέων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ