ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Γιάννης Δ. Μιχαλόπουλος υποψ. περιφερειάρχης με την Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου: Ας ανοίξουμε μαζί έναν άλλο δρόμο για ένα φωτεινό μέλλον

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:09:00 μ.μ. | |
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου γίνονται σε ένα νέο πολιτικό τοπίο για τη χώρα μας, όπου οι πολίτες της βιώνουν τις καταστροφές από τις πρόσφατες πυρκαγιές και τις πλημμύρες. 


Διεξάγονται με ένα νέο καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο και με όλες τις αντιδημοκρατικές νομοθετικές ρυθμίσεις που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, υποβαθμίζοντας πλήρως τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. 

Για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτός από τις κυβερνήσεις και ιδιαίτερα τη σημερινή της Ν.Δ., φέρνουν τεράστιες ευθύνες και οι παρατάξεις των κ. Νίκα και του κ. Τατούλη, οι οποίες έχουν και είχαν τη Διοίκηση της Περιφέρειας από το 2011 μέχρι σήμερα. 

Εμάς τους υποψηφίους της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» μας γνωρίζετε από τη διαρκή παρουσία μας στη δημόσια ζωή και στα προβλήματα του νομού μας και της Πελοποννήσου γενικότερα. Μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία για το μέλλον του τόπου μας. Στηρίξτε μας με την ψήφο σας και δώστε μας τη δύναμη για να συνεχίσουμε να είμαστε η φωνή σας. 

Σε όλη τη διαδρομή μας αποδείξαμε ότι τιμάμε την ψήφο σας. Τις δεσμεύσεις μας τις κάνουμε πράξεις. Γνωρίζετε ότι με συνέπεια αγωνιστήκαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της Πελοποννήσου και των πολιτών της. 

Σε αυτές τις εκλογές, η παράταξή μας, η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες συνεχίζει με νέο επικεφαλής. Ένα νέο άνθρωπο, τον Γιάννη Μιχαλόπουλο, και με όλους τους «παλιούς», νυν και πρώην περιφερειακούς συμβούλους δίπλα του και υποψηφίους στις νέες εκλογές, για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στην ίδια κατεύθυνση. 

Να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα στην Πελοπόννησο και όχι απλά να αλλάξει ο διαχειριστής της ίδιας σε γενικές γραμμές νεοφιλελεύθερης, αντιλαϊκής, αντικοινωνικής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής. Διεκδικούμε πάλι την ψήφο σας γιατί είχαμε και έχουμε διαρκή παρουσία στα αυτοδιοικητικά πράγματα αλλά και στα προβλήματα της Πελοποννήσου και των πολιτών της με συνέπεια

Εμείς δεσμευόμαστε: 

• Να συνεχίσουμε να πορευόμαστε με την ίδια συνέπεια, σταθερότητα, ειλικρίνεια και αγωνιστικότητα. 

• Να σταθούμε δίπλα στους πολίτες, σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημά τους, να είμαστε η φωνή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως και των κινημάτων και των συλλογικοτήτων. 

• Να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, της περιουσίας των λαϊκών στρωμάτων, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού. 

• Να παλέψουμε μαζί με τους πολίτες να ανατρέψουμε τον αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό (ο οποίος δεν δίνει ούτε το 50% των θεσμοθετημένων πόρων στις Περιφέρειες). 

• Να αγωνιστούμε ώστε τα έργα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας και τα έργα προστασίας του περιβάλλοντος να αποτελέσουν επιτέλους προτεραιότητα της Περιφέρειας. 

• Να σταθούμε εμπόδιο στην εκποίηση και στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών και λειτουργιών.

 • Να ελαχιστοποιήσουμε το “ΣΟΚ” της Μεγαλόπολης απο τη βίαιη και πρόωρη απολιγνιτοποίηση. 

• Να βαθύνουμε και να πλατύνουμε τη δημοκρατία με τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη σοβαρών αποφάσεων μέσα από τοπικά δημοψηφίσματα. • Να αγωνιστούμε για να μειωθεί το κόστος παραγωγής και για να ενισχυθεί το εισόδημα των αγροτών, ώστε να αναπτυχτεί η πρωτογενής παραγωγή.

• Να διεκδικήσουμε μείωση του ενεργειακού κόστους με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών σε όλα τα συλλογικά αρδευτικά έργα, και μείωση του αγροτικού τιμολογίου σε γεωτρήσεις και πηγάδια. 

• Να συμβάλουμε ώστε να αναμορφωθεί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Πρόγραμμα σπουδών του να συνδεθεί με τις ανάγκες και τα προβλήματα του τόπου μας (Αγροτική ανάπτυξη, ορεινή οικονομία Ταϋγέτου και Μαινάλου, αναγέννηση εδαφών Μεγαλόπολης, πολιτισμός, ίδρυση τεχνολογικού πάρκου κ.λ.π.) 

Ζητάμε λοιπόν ισχυρή λαϊκή εντολή: 

-Για μια Πελοπόννησο της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και των δικαιωμάτων. 

- Για μια Πελοπόννησο της Βιώσιμης Ανάπτυξης με επίκεντρο τις ανάγκες των απλών ανθρώπων και όχι τα κέρδη των μεγάλοεταιρειών. 

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχίσει η Πελοπόννησος να είναι «λάφυρο» των κ. Μητσοτάκη και Σαμαρά, ούτε να ξαναγυρίσει ο γνωστός διαχειριστής της νεοφιλελεύθερης και αδιαφανούς πολιτικής που διοίκησε την Πελοπόννησο από το 2011 έως το 2019. Δεν ταιριάζει στον τόπο μας και σε όλους εμάς η απαισιοδοξία, η φτώχεια και η μιζέρια. Ας ανοίξουμε μαζί έναν άλλο δρόμο για ένα φωτεινό μέλλον. 

Στις 8 Οκτωβρίου ψηφίζουμε “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” με υποψήφιο Περιφερειάρχη το Γιάννη Μιχαλόπουλο

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ  

ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΙΟΥΛΙΑ (ΗΛΙΑΝΑ) Άνεργη. Γεννήθηκε στην Επίδαυρο το 1961, όπου και βρίσκεται η μόνιμη κατοικία της. Αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Καλλιθέας και εργάστηκε κατά το παρελθόν στον ΟΤΕ και τον Δήμο Αλίμου. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Συμμετέχει σταθερά σε όλους τους μεγάλους και μικρούς αγώνες για τις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα είναι σταθερή όλα αυτά τα χρόνια. 

 ΔΑΓΡΕΣ ΞΕΝΟΦΩΝ (ΦΩΝΤΑΣ) Μουσικός. Ζει και εργάζεται στο Άργος. Συνθέτης- μουσικός από το 1987, με πτυχία Ωδικής, Αρμονίας, Ενοργάνωσης Πνευστών, Αντίστιξης, Φυγής. Η προσφορά του στον πολιτισμό της περιοχής είναι μεγάλη με την συμμετοχή στη δημιουργία του Κέντρου Μουσικών Σπουδών και Πολιτισμού «Δίεσις» και του «Μουσικού Κουτιού». Διετέλεσε καλλιτεχνικός Δ/ντής στο Φεστιβάλ του Δήμου Άργους-Μυκηνών. 

ΔΑΣΑΚΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Φοιτήτρια. Κατάγεται από το Μαλαντρένι Αργολίδας. Σπουδάζει στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημιου Πατρών. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών της χρόνων συμμετείχε ενεργά στις διεργασίες του μαθητικού κινήματος ενάντια στην ελάχιστη βάση εισαγωγής και την τράπεζα θεμάτων, ενώ σήμερα δραστηριοποιείται για τα κοινά στο χώρο του πανεπιστημίου μέσα από τα ΕΑΑΚ. 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Φοιτήτρια. Γεννήθηκε στο Ναύπλιο, και μεγάλωσε στην Πουλακίδα Αργολίδας. Τελειόφοιτος της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ όπου μέσω των ΕΑΑΚ δραστηριοποιείται στον φοιτητικό σύλλογο της Σχολής της έχοντας εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο. Συμμετέχει ενεργά στα κινήματα υπεράσπισης των δημόσιων χώρων και της λαϊκής κατοικίας και προάσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων. 

ΚΑΨΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αγρότης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ανυφί Αργολίδας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ενώ ζει και εργάζεται στον τόπο γέννησής του όπου δραστηριοποιείται κοινωνικά και πολιτικά εδώ και χρόνια με την αδιάλειπτη συμμετοχή του σε όλους τους αγώνες. 

ΛΑΜΠΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Πλοίαρχος Α’ εμπορικού ναυτικού. Γεννήθηκε και ζει στην Κοιλάδα Κρανιδίου Ερμιονίδας και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση από τα φοιτητικά του χρόνια, είναι μέλος της HYCA (Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Θαλαμηγών), της ΠΕΠΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού) και ναυταθλητής ιστιοπλοϊας ανοιχτής θαλάσσης.

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Φοιτήτρια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γαλάτσι Αθήνας και σπουδάζει στο τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Σαν μαθήτρια έχει συμμετάσχει στο μαθητικό κίνημα ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και σήμερα στο φοιτητικό κίνημα μέσα από τις γραμμές των ΕΑΑΚ. Έχει εκλεγεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον φοιτητικό σύλλογο του τμήματος Νοσηλευτικής. 

ΡΟΪΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Μουσικός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Τα τελευταία 32 χρόνια ζει και εργάζεται στο Δρέπανο όπου έκανε την οικογένειά του. Διακρίνεται για το ενδιαφέρον του για τα κοινά αλλά και για την πολύχρονη προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της Αργολίδας με την επαγγελματική ενασχόλησή του με την μουσική.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ