ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Κώστας Γκόνης: Έργα προτεραιότητας στην " Ύδρευση - Άρδευση - Αποχέτευση" στο πρόγραμμα της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:05:00 μ.μ. | | |
Κώστας Γκόνης
Σε πρόσφατη ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέραμε ότι θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας και τις θέσεις μας αναλυτικά και θεματικά. Μεγάλη σημασία για εμάς έχει ο ιεραρχικός προγραμματισμός με βάση τις πραγματικές ανάγκες που έχει ο τόπος, γι` αυτό προτάσσουμε στο πρόγραμμά μας τα έργα προτεραιότητας, ξεκινώντας από το σπουδαιότερο κοινωνικό αγαθό, το νερό.

Η κατάσταση που επικρατεί στην ύδρευση.

Στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο οι δημοτικοί μας σύμβουλοι ( Κώστας Γκόνης και Μαρία Αλημπέρτη) κατ` επανάληψη τόνισαν την ανάγκη εξασφάλισης νερού καλής ποιότητας και ποσότητας για τις ανάγκες ύδρευσης όλου του δήμου. Ενημερώσαμε τους δημότες μας με ανακοινώσεις στα τοπικά ΜΜΕ.

12-12-19 «Η αλήθεια για τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου. http://laikisispeirosiarg.blogspot.com/2019/12/blog-post_95.html»

24-9-21 «Το πρόβλημα του νερού …και τα επικοινωνιακά παιχνιδάκια της δημοτικής αρχής.https://laikisispeirosiarg.blogspot.com/2021/09/»

13-7-22 «Πληρώνουμε το νερό χρυσάφι …ας αναλάβει επιτέλους η ΔΕΥΑΝ τις ευθύνες της.https://laikisispeirosiarg.blogspot.com/2022/07/blog-post.html»

11-3-23 «Ιδιωτικοποίηση του νερού.https://laikisispeirosiarg.blogspot.com/2023/03/blog-post.html»

Η υπάρχουσα κατάσταση στην άρδευση.

Τρία είναι τα βασικά προβλήματα στην άρδευση:

· Η ποσότητα του νερού γιατί δεν είναι επαρκές και δε φτάνει ο Ανάβαλος. Οι δημοτικές γεωτρήσεις λειτουργούν προβληματικά και δεν επαρκούν, για να καλύψουν τις ανάγκες.

· Η ποιότητά τουγιατί όπου φτάνει ο Ανάβαλος η αγωγιμότητα ξεπερνά το 2500 και κάνει το νερό ακατάλληλο.

· Το κόστος που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί μετά την αύξηση της τιμής του ρεύματος οι αγρότες αδυνατούν να ανταποκριθούν στα έξοδα καλλιέργειας.

Η υπάρχουσα κατάσταση στην αποχέτευση.


Ο δήμος Ναυπλιέων έχει αποχετευτικό δίκτυο, όχι σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα, το οποίο λειτουργεί με αρκετά προβλήματα με βασικότερο αυτό της λειτουργίας του βιολογικού. Ενημερώσαμε τους δημότες για τους κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον που εγκυμονεί η προβληματική λειτουργία του βιολογικού με ανακοινώσεις μας.

20-7-20 «Κίνδυνοι για υγεία, περιβάλλον από τη λειτουργία του βιολογικού Αργοναυπλίας. http://laikisispeirosiarg.blogspot.com/2020/07/blog-post_20.html»

15-3-21 « Η αποσιώπηση για τα χρόνια προβλήματα και οι δηλώσεις εντυπωσιασμού. http://laikisispeirosiarg.blogspot.com/2021/03/blog-post.html»

30-1- 23 «Αποχέτευση -βιολογικός και η ρύπανση του αργολικού κόλπου (βίντεο).http://laikisispeirosiarg.blogspot.com/2023/01/blog-post_30.html»

Η θέση μας

Η γη, οι υδάτινοι πόροι, τα δάση, τα εργοστάσια επεξεργασίας νερού, τα δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης, η υποδομή αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων, αποτελούν κοινωνική κρατική ιδιοκτησία. Ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός πρέπει να προβλέπει και να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες στο συγκεκριμένο τομέα, με γνώμονα τη συνδυασμένη ικανοποίηση του συνόλου των κοινωνικών αναγκών.

Η στήριξη του αγωνιστικού ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο και για τον αγροτικό κόσμο, στο πλευρό του οποίου βρεθήκαμε και σταθήκαμε σε όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις του και θα συνεχίσουμε, ιεραρχώντας τη διεκδίκηση των αναγκαίων εκείνων έργων και τη λήψη μέτρων ώστε τα τραγικά φαινόμενα που παρακολουθούμε να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, να παύσουν οριστικά!

Το πρόγραμμά μας

• Σχεδιασμός και υλοποίηση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών και άλλων έργων υποδομής που θα αυξήσουν την διαθεσιμότητα υδάτινων πόρων.

• Σχεδιασμός και υλοποίηση μέτρων για την ποιότητα του νερού από την δεξαμενή στην κατανάλωση μέσω διύλισης.

• Μέτρα προστασίας του νερού με ορθολογική χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

• Δημιουργία Διαφορετικού Θεσμικού Πλαισίου που θα αντιμετωπίζει το νερό ως φυσικό πόρο που ανήκει στο λαό με ποιότητα και με φθηνό τιμολόγιο.

· Διεκδίκηση ενιαίου δημόσιου φορέα διαχείρισης του αρδευτικού νερού, με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων δήμων και των ίδιων των αγροτών με τα συνδικαλιστικά τους όργανα, επανδρωμένο και στελεχωμένο κατάλληλα ώστε να ανταποκρίνεται στην αποστολή του.

· Σύγχρονα αρδευτικά έργα μεταφοράς του νερού, κλειστούς αγωγούς, ταμιευτήρες κλπ.

• Εκπόνηση μελέτης και αντίστοιχα έργα για τη βελτίωση του βιολογικού έτσι ώστε να μην υπάρχουν διαρροές και ρύπανση.

• Εκπόνηση μελέτης και αντίστοιχα έργα για την αναβάθμιση λειτουργίας του βιολογικού.

• Επιδιόρθωση του αποχετευτικού δικτύου έτσι ώστε να μην υπάρχουν διαρροές και ρύπανση.

• Ολοκλήρωση του υποθαλάσσιου αγωγού.

• Η παύση της διαμάχης και της αντιπαράθεσης μεταξύ ΔΕΥΑΝ και ΔΕΥΑΑΡ-Μ για την ευθύνη και λειτουργία του βιολογικού.

• Διεκδίκηση να αναληφθεί η ευθύνη λειτουργίας του βιολογικού από τις ΔΕΥΑΝ και ΔΕΥΑΡΜ με οργανωμένο τρόπο και να σταματήσει η λειτουργική της διαχείριση από την ιδιωτική εταιρεία.

Ναύπλιο 10-9-23
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ