ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Γιώργος Πινάτσης: Να εκλέξουμε δήμαρχο αγωνιστή, δίπλα στα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων

Γιώργος Πινάτσης
Σε αυτές τις εκλογές όπως και στις προηγούμενες θα μας πλησιάσουν οι υποψήφιοι των συνδυασμών. Νέοι, ωραίοι, ωραίες, σπουδαγμένοι, σπουδαγμένες. Οι υποψήφιοι των νυν δημάρχων θα απαριθμήσουν τα έργα τους. 

Έργα κατά βάση βιτρίνας, μακριά από τις ανάγκες των απλών ανθρώπων. Οι άλλοι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης θα κατηγορήσουν τον δήμαρχο για αυταρχισμό, αλαζονεία, αδιαφάνεια. Όχι πως αυτά δεν ισχύουν. Αλλά δεν θα μπουν στον κόπο να αναδείξουν τις αιτίες των προβλημάτων. 

Δεν θα καταγγείλουν κανέναν. Θα εστιάσουν στα πρόσωπα. Θα κρύψουν έντεχνα από το λαό πως η τοπική διοίκηση έχει γίνει το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας. Αν με το καλό βγουν δήμαρχοι, πέρα από καλές προθέσεις που έχει ο καθένας, τους έχουν ραμμένο το στενό κορσέ στο τι έργα θα κάνουν, τι φόρους θα βάλουν.

· Να πάνε κόντρα στην εξουσία, δεν θέλουν.

· Να κινητοποιήσουν το λαό και να διεκδικήσουν καλύτερα σχολεία, νοσοκομεία, ούτε να το σκέφτονται.

· Ανακύκλωση στην πηγή διαφημίζουν, αλλά η ΤΕΡΝΑ το απαγορεύει.

· Να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη στις μεγάλες επιχειρήσεις, δεν μπορούν.

· Αντιπλημμυρικά έργα, δεν είναι επιλέξιμα.

Το σχέδιο πόλης είναι έργο υποδομής, αλλά ποιο νέο ζευγάρι θα χτίσει με 3000 € /τ.μ.; Και η πλατεία είναι ωραία, αλλά δεν υπάρχουν πελάτες στα μαγαζιά.

Κάποιοι άλλοι φίλοι λένε να πάμε αλλιώς. Χωρίς σύγκρουση με τους κυρίως υπεύθυνους. Να φτιάξουν ομελέτα χωρίς αυγά.

Οπότε οι υποψήφιοι δήμαρχοι τι κάνουν; Φοβερίζουν και τάζουν στους φτωχούς δημότες τους προσωπικά ρουσφέτια.

Ή οι «Καμπόσοι» βγουν ή οι «Αντι-Καμπόσοι» θα πουν πως κέρδισε η δημοκρατία, πως θα είναι δήμαρχοι όλων των πολιτών και άλλα τέτοια κουλά. Μετά τις εκλογές θα ψηφίζουν ομόφωνα τους αντιλαϊκούς νόμους της κυβέρνησης. Θα αλλάζουν παράταξη με μεγάλη ευκολία, θα ξεκατινιάζονται για ανούσια θέματα. Μετά από τέσσερα χρόνια, θα θυμηθούν τους πολίτες.

Λένε ότι ο τουρισμός θα μας σώσει, φέρνοντας πλούσιους τουρίστες όπως στο Ναύπλιο, στην Καλαμάτα. Άνθρακες ο θησαυρός. Πολύ απλά γιατί κάθε πλούσιος παράγει 1000 φτωχούς για να είναι αυτός πλούσιος. Πλειστηριασμοί γίνονται και σε αυτές τις πόλεις. Μαγαζιά πιο λίγα μεν, κλείνουν και εκεί. Ασθενοφόρα δεν έχουν ούτε εκεί. Ελεύθερους χώρους έχουν πιο λίγους από το Άργος. Οι αγρότες και οι επαγγελματοβιοτέχνες έχουν και εκεί τα ίδια προβλήματα. Το 40% των πολιτών αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς. Το 54% αγοράζει λιγότερα τρόφιμα, το 75% ακύρωσε δαπάνες αναψυχής, το 65% νιώθει πτώση του βιοτικού του επιπέδου.

Αν δεν αλλάξουν αυτοί οι δείκτες της έκθεσης του ευρωβαρόμετρου για όλες τις πόλεις της Ελλάδας, δεν μπορεί και το Άργος να ξαναβρεί την παλιά του αίγλη.

Είμαστε και εμείς, οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, κάτι «αγύριστα κεφάλια» που τους βάζουμε εμπόδια, δεν επιπλέουμε σαν τα κολοκύθια στο νερό. Βουτάμε στο βάθος των προβλημάτων. Αναδεικνύουμε τις αιτίες, προτείνουμε λύσεις σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας και τις δυνατότητες της πατρίδας μας. Μιας πατρίδας, πιστέψτε με, από τις πιο πλούσιες στον κόσμο.

Τι μας μένει λοιπόν σε αυτή τη σαπίλα, τη μαυρίλα που πάνε να μας κάνουν να την συνηθίσουμε; Μένουν οι άνθρωποι του λαού που δεν σκύβουν το κεφάλι, αγωνίζονται για την ανάταση της ανθρωπιάς μας. Εμείς οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δίνουμε το χέρι σε όλους εσάς. Σας καλούμε να συζητήσουμε, να συμφωνήσουμε και να διαφωνήσουμε. Να βγαίνουμε στον δρόμο του αγώνα πιο οπλισμένοι και εκεί με την αναίδεια των αποκάτω, να εκλέξουμε δήμαρχο αγωνιστή, δίπλα στα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων.

Με εκτίμηση,

Πινάτσης Γιώργος
Υποψηφιος Σύμβουλος Λαϊκής Συσπείρωσης Άργους-Μυκηνών


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ