ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Ελληνίδα πέθανε από αλλαντίαση σε εστιατόριο της Γαλλίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:40:00 μ.μ. | |
Μπάρ στην Γαλλία
Μια 32χρονη Ελληνίδα έχασε τη ζωή της και 12 ακόμη άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αφού κατανάλωσαν σαρδέλες σε εστιατόριο της νοτιοδυτικής Γαλλίας και υπέστησαν αλλαντίαση.

Η αλλαντίαση είναι μια σοβαρή νευρολογική ασθένεια που συνήθως προκαλείται από την κατανάλωση τροφίμων που δεν έχουν συντηρηθεί σωστά.

Τις θανατηφόρες σαρδέλες κατανάλωσαν σε εστιατόριο στο Μπορντό το οποίο συσκεύαζε το ίδιο τα ψάρια.

Οι 12 άλλοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Pellegrin του Μπορντό, με τους πέντε να είναι σε αναπνευστική υποστήριξη. Πρόκειται για τουρίστες από ΗΠΑ, Ιρλανδία, Καναδά, Γερμανία, Ισπανία. Ανάμεσά τους είναι και ο σύζυγος του θύματος.

Όλοι τους είχαν φάει στο «Tchin Tchin Wine Bar» μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου, που φημίζεται για το κρασί και το φαγητό. Όλοι έφαγαν τις σαρδέλες που είχε αποθηκεύσει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου σε βάζα.

Η αλλαντίαση είναι θανατηφόρα στο 5-10% των περιπτώσεων λόγω μιας τοξίνης που παράγεται από τα βακτήρια Clostridium botulinum, η οποία μπορεί να εμφανιστεί όταν τα διατηρημένα τρόφιμα αποστειρώνονται ανεπαρκώς, αναφέρει η Guardian.

Οι αρχές διεξάγουν εξετάσεις στο εστιατόριο, ενώ δεν μπορούν να αποκλείσουν την εμφάνιση κι άλλων κρουσμάτων αλλαντίασης, η οποία έχει περίοδο επώασης έως και αρκετές ημέρες. Μπορεί να προκαλέσει παράλυση των μυών που διαρκεί αρκετές εβδομάδες, με τον πιο άμεσο κίνδυνο να προέρχεται από την προσβολή των αναπνευστικών μυών.

Η τοπική εφημερίδα Sud-Ouest ανέφερε ότι ο εστιάτορας είπε ότι πέταξε μερικά από βάζα με σαρδέλες λόγω έντονης μυρωδιάς. Ωστόσο, κάποια βάζα έμοιαζαν καλά και σερβιρίστηκαν σε πελάτες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ