ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου Γιάννη Σαρρή: Μήνυμα μεγάλης νίκης η παρουσία του κόσμου

Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου Γιάννη Σαρρή
Γιάννης Σαρρής: «Το Προεκλογικό μας Πρόγραμμα είναι το καλύτερο που είδε ποτέ ο Δήμος μας. Όσοι θέλουν να φέρουν τα σκουπίδια και τα αδέσποτα του Ναυπλίου στο Λυγουριό, θα μας βρουν απέναντι».

Κόσμος, αισιοδοξία με διάχυτη την αίσθηση ότι τα πράγματα αλλάζουν, είχε η εκδήλωση εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου του συνδυασμού «Δημιουργική Συνεργασία Επιδαύρου», με τον επικεφαλής Γιάννη Σαρρή να κάνει ξεκάθαρο πως έχει πλήρη συναίσθηση του μεγάλης πρόκλησης που θα πρέπει να αναλάβει στο Δημαρχείο την επομένη των εκλογών.
Ο Γιάννης Σαρρής, στην ομιλία του που κέρδισε πολλές φορές το αυθόρμητο χειροκρότημα των πολιτών, έδωσε απαντήσεις και έστειλε μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις. Τόνισε, πως αυτή τη στιγμή το επίπεδο ζωής που έχουν οι κάτοικοι του Δήμου Επιδαύρου, δεν είναι αυτό που έχει αξίζει στους δημότες και πολλά πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, δεν είναι. «Σήμερα δεν είναι αυτονόητο να έχεις έναν Δήμο δίκαιο, όπως δεν ήταν αυτονόητο να έχεις εδώ και τέσσερα χρόνια έναν Δήμο που διοικεί με απευθείας αναθέσεις σε λίγους και εκλεκτούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για την προσπάθεια που κάνουν κάποιοι να μην υπάρχει κριτική στη νυν Διοίκηση, είπε:

«Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο, ότι το να έχεις άποψη, το να κάνεις κριτική είναι τοξικότητα. Και πως αυτός ο προεκλογικός αγώνας πρέπει να γίνει χωρίς να λέμε πολλά πολλά, χωρίς να αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα. Και αναρωτιέμαι. Αν σε μια κυβέρνηση δεν κάνεις κριτική, γιατί να αλλάξει; Αν σε μια κυβέρνηση, δεν αναδείξεις την ανεπάρκεια και την αλαζονεία ενός Υπουργού, γιατί ο Πρωθυπουργός να αλλάξει τον Υπουργό του; Μήπως κάπως έτσι δεν είναι και ο Δήμος; Μήπως θα πάψουμε να είμαστε χωριανοί, φίλοι, συμπολίτες και συνεργάτες αν πούμε αυτά που υπονομεύουν τη ζωή μας;».
Για το πως αντιλαμβάνεται τη θέση του απέναντι στα δημόσια πράγματα:

«Είναι χρέος και καθήκον όλων εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά, να πούμε αυτά που ο απλός πολίτης δεν μπορεί ή δεν θέλει να πει. Είναι χρέος και καθήκον μας να απλώσουμε μια ομπρέλα προστασίας απέναντι στην υποκρισία και το ψέμα».
Το φυλλάδιο των Προγραμματικών Θέσεων: Καλοπληρωμένες δουλειές για όλους
Θετική εντύπωση, προκάλεσε και το Φυλλάδιο των Προγραμματικών Θέσεων που παρουσιάστηκε και διανεμήθηκε χθες κατά την εκδήλωση. «Ένα φυλλάδιο που με πολύ φροντίδα επιμελήθηκα με τους συνεργάτες μου, αφού πρώτα αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες των πολιτών. Με συγκεκριμένα βήματα μπορούμε να βοηθήσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις αυτού του τόπου. Μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν με εφόδια και να ζήσουν με καλές και καλοπληρωμένες δουλειές στον τόπο μας. Στο προεκλογικό μας φυλλάδιο θα βρείτε αναλυτικά όσα προτείνουμε».
Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο επόμενος Δήμαρχος: Ποιος είναι έντιμος;


Ο Γιάννης Σαρρής υπήρξε ξεκάθαρος, για το ρίσκο των επόμενων εκλογών. Όπως δήλωσε, οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 θ’ αναδείξουν τις Δημοτικές Αρχές που θα κληθούν να οδηγήσουν τους Δήμους στην επόμενη δεκαετία με αρκετά ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία. «Και πρέπει να προσέξουμε πολύ καλά σε ποιους θα δώσουμε το δικαίωμα να κάνουν χρήση αυτών των χρηματοδοτικών εργαλείων. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν: Ποιος είναι έντιμος; Ποιος έχει αποδείξει ότι σκέφτεται με όρους δημοσίου συμφέροντος; Ποιος έχει τους κατάλληλους συνεργάτες;».
Τα σκουπίδια του Ναυπλίου θα έρθουν στο Λυγουριό και ο Δήμαρχος κλείνει το μικρόφωνο στον Αντιδήμαρχο.


Ο Γιάννης Σαρρής εξηγώντας πως πρέπει να μπορούμε να εμπιστευθούμε τον Δήμαρχο και όχι να μας κρύβει την αλήθεια, αναφέρθηκε σ’ ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που το κατέγραψαν οι κάμερες. Εκεί, λοιπόν, «ο κ. Χρόνης καμώνεται πως δεν ξέρει πως έχει συμφωνήσει πως τα σκουπίδια του Ναυπλίου θα έρθουν στο Λυγουριό. Και ενώ ο Αντιδήμαρχος πάει να πει την αλήθεια, ο Δήμαρχος του κλείνει το μικρόφωνο. Στην υπόθεση αυτή θα επανέλθουμε με ντοκουμέντα φυσικά». Ενώ το ίδιο και εν κρυπτώ σχεδιάζεται να γίνει για τα αδέσποτα του Ναυπλίου, που επίσης το καταφύγιο τους γίνεται στο Ναύπλιο. «Εμείς ζητάμε να έχουμε ισότιμη σχέση με το Ναύπλιο και τους άλλους Δήμους και όχι για να γίνει ο Δήμος μας το αποπαίδι του Ναυπλίου. Θέλουν να μας φέρουν τα αδέσποτα, χωρίς μάλιστα αντισταθμιστικά οφέλη».
Τέλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Σαρρής, ευχαρίστησε προσωπικά όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του συνδυασμού για συλλογή τροφίμων για τους πλημμυροπαθείς.

Ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Επιδαύρου
Γιάννης Σαρρής
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ