ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Ναύπλιο: Τι αναφέρει ο Δημήτρης Ορφανός μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εκλογές

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες.

Φίλες και φίλοι.

Μπήκαμε στην τελική ευθεία των Δημοτικών εκλογών, με την κατάθεση των ψηφοδελτίων των συνδυασμών, με τις υποψηφιότητες Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων και Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων, να ολοκληρώνεται σήμερα 10 Σεπτεμβρίου 2023 με την επίσημη ανακήρυξη των συνδυασμών που θα μετέχουν στις Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Ο συνδυασμός μας, το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ με τη συνεργασία του Ανάπλι εμπρός! κατέθεσε ένα υπερπλήρες και πανίσχυρο ψηφοδέλτιο, με συνδημότισσες και συνδημότες που προέρχονται από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας και στο οποίο συμμετέχουν υποψήφιοι από όλες τις κοινωνικές, επαγγελματικές, μορφωτικές, πολιτιστικές, οικονομικές, δυνάμεις του Δήμου μας, πέρα από κομματικές προτιμήσεις, με έντονη την παρουσία των νέων μας και εκπροσώπων των πλέον αδύναμων συνδημοτών μας.

Τον ένα μήνα που απομένει μέχρι τις εκλογές, μένουμε πιστοί στο ΟΡΑΜΑ μας και το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από τη ριζική αλλαγή στο βαλτωμένο Δήμο μας, με προτεραιότητες την αλλαγή νοοτροπίας στη λειτουργία του, τη διαφάνεια παντού, την ισονομία, τον αυστηρό περιορισμό της σπατάλης και τον διαρκή έλεγχο από τους πολίτες της διαχείρισης των Οικονομικών και του Δημοτικού χρήματος.

Ιεραρχούμε με προσοχή και σοβαρότητα, τις λύσεις που χρειάζεται να δοθούν στα πολλών χρόνων άλυτα προβλήματα, όπως της ποιότητας και επάρκειας του νερού, της συνεχιζόμενης οικτρής κατάστασης με τα σκουπίδια και την καθαριότητα, παρά τις ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες της ΤΕΡΝΑ και του ιδιωτικού φορέα στους οποίους έχουν ανατεθεί, της τραγικής κατάστασης όλου του οδικού δικτύου και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Προτάσσουμε:

• τη δημιουργία ενός Πολιτιστικού Κέντρου,

• μιας αίθουσας για θεατρικές και άλλες παραστάσεις,

• μιας σύγχρονης αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου,

• τη μεταφορά σε κατάλληλο κτήριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου,

• τη συγκέντρωση σε ένα σημείο των διάσπαρτων υπηρεσιών του Δήμου,

• την ολοκλήρωση των μελετών του γύρου της Αρβανιτιάς,

• της διάβρωσης των ακτών του τέως Δήμου Ασίνης,

• την ολοκλήρωση των ΣΧΟΑΠ Προφήτη Ηλία και Ασίνης,

• την πραγματική μέριμνα για τα ζώα συντροφιάς και φυσικά

• με βαθύ αίσθημα ευθύνης, την παροχή φροντίδας όσων συνδημοτών μας έχουν ανάγκη.

Δρομολογούμε άμεσα λύσεις για τα αναξιοποίητα δημοτικά κτήρια που σαπίζουν, προχωρούμε σε συνολική μελέτη επίλυσης του κυκλοφοριακού και του προβλήματος της στάθμευσης και στα τόσα άλλα μικρότερα και μεγαλύτερα θέματα που ταλανίζουν για χρόνια το Δήμο μας, για τα οποία η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν λέει λέξη και μας προκαλεί ότι δήθεν εμείς, δεν έχουμε πρόγραμμα και προοπτική για το Δήμο μας.

Σε συνεργασία με τους Οικονομικούς φορείς του Δήμου μας και το Επιμελητήριο Αργολίδας, αποφασίζουμε μια σειρά από δράσεις και καινοτόμες προτάσεις, ώστε να βελτιωθούν και χρηματικά αλλά και ποιοτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες των επαγγελματιών μας, με έμφαση στον Τουρισμό και τον Πρωτογενή τομέα.

Προγραμματίζουμε με τη συμμετοχή όλων των φορέων Πολιτισμού, Τεχνών και Πολιτιστικών Συλλόγων, τη συνολική αναβάθμιση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων μέσα από ένα ξεκάθαρο κοινά αποδεκτό πλαίσιο δημιουργικότητας.

Το ίδιο κάνουμε και για τον Αθλητισμό και τα αθλητικά σωματεία και συλλόγους του Δήμου μας.

Αποκαθιστούμε τις σχέσεις μεταξύ των Δήμων του Νομού μας, καθώς και τη συνεργασία μαζί τους, προς όφελος όλων των κατοίκων της Αργολίδας και φυσικά του Δήμου μας.

Ανοίγουμε τις πόρτες του Δημαρχείου σε όλους τους Δημότες και όχι μόνο στους αρεστούς και τους φίλους, γκρεμίζουμε τα στεγανά που έχουν επιβληθεί από την αυταρχική Δημοτική Αρχή.

Συνδημότισσες, συνδημότες

Φίλες και φίλοι

Το διάστημα που μένει μέχρι τις εκλογές, θα συνεχίσουμε να κρίνουμε, να ελέγχουμε και να αντιστεκόμαστε στις κάθε είδους εξυπηρετήσεις, προσλήψεις και ρουσφέτια και στη μετατροπή του Δήμου Ναυπλιέων, σε προεκλογικό μηχανισμό της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.

Απαιτούμε το σεβασμό του Δημοτικού χρήματος και της ισονομίας απέναντι σε όλους του Δημότες.

Απαιτούμε να απαντηθούν τα ερωτήματα για την οικονομική διαχείριση και τις οφειλές του Δήμου και της ΔΕΥΑΝ, στα οποία δεν έχουμε πάρει απαντήσεις.

Με το να μην δίνονται σαφείς απαντήσεις, δεν θα αποφευχθεί ο έλεγχος και η απόδοση των ευθυνών, όπου αυτές υπάρχουν.

Κάτι ακόμα που πρέπει να τονίσω, οι ενορχηστρωμένες συκοφαντικές και ψευδείς επιθέσεις που δεχόμαστε, οι πιέσεις με ανυπόστατες φήμες και οι απειλές, οι σπασμωδικές κινήσεις απελπισίας, δεν θα κάμψουν την πίστη μας για την αλλαγή στο Δήμο μας, ούτε θα μας κάνει να σταματήσουμε τον αγώνα για την ενημέρωση των συνδημοτών μας.

Για το αντίθετο μπορώ να σας διαβεβαιώσω, το οποίο όλοι έχουν αντιληφθεί, ο συνδυασμός μας το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, που κάθε μέρα δυναμώνει όλο και περισσότερο, θα διαφυλάξει το κύρος και την αξία του ιστορικού και ξακουστού ονόματος του Δήμου Ναυπλιέων, το οποίο δοκιμάζεται τις τελευταίες ημέρες.

Δεν θα παρασυρθούμε σε καμιά περίπτωση σε ευτελείς αντιπαλότητες, αντιστεκόμαστε και προτάσσουμε τη νομιμότητα, το πολιτικό ήθος και την αλήθεια, απέναντι στον κατήφορο.

Σας ευχαριστώ,

Δημήτρης Ορφανός
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων
ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ